Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Turussa kesällä monipuoliset vesiliikuntamahdollisuudet

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turussa kesällä monipuoliset vesiliikuntamahdollisuudet

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2016 klo 13:03
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turussa riittää kesällä uintimahdollisuuksia, vaikka Samppalinnan maauimala onkin suljettuna peruskorjauksen takia. Impivaaran uimahalli palvelee normaalia pidempään, ja Kupittaan maauimalan aukioloaikoja on sekä lisätty että kautta pidennetty. Tänä kesänä kannattaa muistaa myös Turun upeat uimarannat.

– Uimalaitosten palveluita on laajennettu mahdollisimman paljon niin, että uimaharrastukselle olisi hyvät mahdollisuudet kesäaikaan. Otamme tämän haasteen vastaan tyytyväisenä, sillä pääasia on, että pitkään odotettu Samppalinnan peruskorjaus toteutuu vihdoin, toteaa Turun uimalaitosten päällikkö Oskari Nummi.

Latauskampanja 18.–24.4.

Kesäkauteen kannattaa varautua jo nyt, sillä latauskampanja-aikana 18.–24.4. saa yhden sisäänpääsyn kaupan päälle, kun lataa 10 kerran sarjalatauksen rannekkeelle. Tarjous on voimassa niin Impivaaran uimahallin kuin muidenkin liikuntapaikkojen sarjalatauksissa. Etukäteislataukset helpottavat sisäänpääsyä etenkin Kupittaan maauimalaan, sillä rannekeasiakas voi ohittaa kassajonot ja mennä suoraan portista sisälle. Latauksia voi ostaa Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksessa sekä Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa.

Huoltojaksoja on lyhennetty

Impivaaran uimahalli on avoinna 3.7. asti. Halli on suljettuna huoltotauon ajan 4.7.–7.8., ja syyskausi käynnistyy jo 8.8. Petreliuksen uimahallin yleisöuinnit ovat tauolla 28.5.–28.8. Paattisen aluetalon kuntosali on avoinna koko kesän joka päivä klo 6–21. Aluetalon allastila on varattavissa 31.5. asti sekä 12.9. alkaen. Allas on suljettu 1.6.–21.8. ja esikoulujen käytössä 22.8.–11.9.

– Kesällä uimahalleissa tehdään pakollisia korjauksia, joiden aikana ei uimahalli voi olla avoinna yleisölle. Tänä kesänä tauot ovat kuitenkin mahdollisimman lyhyitä, Nummi kertoo.

Kesäuimakoulut Impivaarassa

Aiemmin Samppalinnan maauimalassa pidetyt lasten alkeisuimakoulut ovat tänä kesänä Impivaaran uimahallissa. Lasten alkeisuimakouluja on tarjolla runsaasti 16.–26.5., 6.6.–1.7. sekä 8.–17.8. Uimakouluihin ilmoittautuminen alkaa nettipalvelussa turkulaisille keskiviikkona 4.5. klo 12 ja ulkopaikkakuntalaisille keskiviikkona 11.5. Tiedot ryhmistä löytyvät Impivaaran uimakoulusivuilta.

Heinäkuussa aamuvirkkujen aamuja

Kupittaan maauimala on avoinna kesällä 28.5.–21.8. maanantaista perjantaihin klo 8–19 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–19. Jos elokuun loppuun luvataan hellettä, aukioaikaa voidaan pidentää vielä viikolla, 28.8. asti. Kupittaa hellii myös vesijumpan ystäviä, sillä vesijumpparyhmiä on viikossa kaksi normaalia enemmän eli yhteensä neljä. Heinäkuussa portit avautuvat aamuvirkkujen iloksi torstaisin jo klo 7.

Tarjolla myös viisi uimarantaa

Turussa hoidetaan kesäisin viittä uimarantaa. Näistä Ekvallan, Ispoisten ja Saaronniemen uimarannoilla on rantavalvoja koulujen kesäloma-aikaan. Ispoisten rannalla saunan ystäviä palvelee Turun avantouimarit ry:n ylläpitämä maksullinen sauna. Makeanveden rannat ovat Brinkhallissa ja Maariassa.

Lisätietoja:

Uimahallit ja maauimalat: uimalaitosten päällikkö Oskari Nummi, p. 050 554 6230, oskari.nummi@turku.fi

Uimakoulut: vastaava vesiliikunnanohjaaja, p. (02) 262 3587, susanna.vuori@turku.fi

Uimarannat: liikuntapaikkamestari Juha Lehmusvuori, p. 050 5546 340, juha.lehmusvuori@turku.fi

www.turku.fi/maauimalat

www.turku.fi/uimakoulut

www.turku.fi/uimarannat

http://www.turunavantouimarit.fi/hinnasto/

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs