Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Turussa järjestettävä Vuosisadan Kulttuurigaala on Suomen juhlavuoden huipputapahtuma

Turun kaupunki

Turussa järjestettävä Vuosisadan Kulttuurigaala on Suomen juhlavuoden huipputapahtuma

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2016 klo 16:28
Julkaisija: Turun kaupunki

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 sykkii suomalaista kulttuuria. Yksi vuoden huipputapahtumista tulee olemaan Vuosisadan Kulttuurigaala. Tapahtuma järjestetään Turun Logomossa 18.10.2017, ja sen tekevät yhdessä Turun kaupunki, Veikkaus, Yleisradio ja Life Style Invest.

Turun kaupunginhallitus käsittelee Vuosisadan Kulttuurigaalan yhteistyösopimusta kokouksessaan maanantaina 13.6.2016

Vuosisadan Kulttuurigaala nostaa kulttuurin arvoa ja arvostusta juhlistamalla suomalaista kulttuuria laajasti ja koko vuosisadan ajalta. Tapahtumassa palkitaan ja huomioidaan suomalaisia kulttuurin tekijöitä, taiteilijoita, artisteja ja tapahtumia. Palkitsemisen perusteet ja palkintoluokat päätetään vuoden 2016 loppuun mennessä. Yhteen palkintoluokkaan liitetään yleisöäänestys.

Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja yksi päätapahtumista sekä valtakunnallisesti että Turussa. Juhlavuoden teema yhdessä kutsuu kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät rakentamaan ja viettämään juhlavuotta yhdessä. Elämyksellinen, suuren yleisön tavoittava kulttuuritapahtuma on luonteva osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Turun kaupungille Kulttuurigaalan tulo Turkuun on hyvin tärkeä asia. Turku oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011 ja gaala jatkaa hienolla tavalla vuoden perintöä.

– Turku on vahva ja aktiivinen kulttuuritoimija suomalaisessa kulttuurikentässä. Gaalassa kunnioitetaan niin historiaa kuin luodaan katse vahvasti tulevaisuuteen – ihan kuten Turussa on kautta aikojen tehty, sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Yle tuo gaalan kotikatsomoihin

Yle televisioi Vuosisadan Kulttuurigaalan ja esittää sen suorana lähetyksenä pääkanavallaan.  Katsojat kautta maan kutsutaan mukaan illan esityksiin, jotka koostuvat suomalaisesta huipputason musiikista, taiteesta ja muusta kulttuurista.  Gaalan lisäksi Yle tuo arkisto-ohjelmissaan esiin suomalaisen kulttuurin monimuotoisuutta ja kiinnostavia kehityskaaria vuosisadan ajalta.

Tapahtuman tv-lähetystä edeltää gaalaillallinen, johon osallistuu noin 800 suomalaisen kulttuurin, valtiovallan, liike-elämän ja yhteiskunnan vaikuttajaa. Lisäksi Logomon pääsaliin paikan päälle mahtuu 630 katsojaa, median, kulttuuritoimijoiden ja yhteistyökumppanien edustajia. Vuosisadan Kulttuurigaalan pääsyliput ja hospitality-paketit tulevat myyntiin syksyn 2016 aikana.

– Yle on Suomen suurin ja monipuolisin kulttuurimedia sekä kotimaisen kulttuurin tuottaja.  Ylen välityksellä kaikilla suomalaisilla on yhtäläiset oikeudet elämyksiin: jo 90 vuoden ajan olemme tuoneet kulttuuria niiden ulottuville, joilla ei ole mahdollisuutta itse käydä kulttuuritapahtumissa. Lisäksi teemme kulttuurin saralla paljon yhteistyötä. Yksi esimerkki siitä on Vuosisadan Kulttuurigaala, sanoo Ylen luova johtaja Ville Vilén.

Myös Veikkaus on vahvasti mukana Vuosisadan Kulttuurigaalassa.

– Veikkauksen pelien pelaajilla on merkittävä rooli suomalaisen kulttuurin rahoittajina. Vuosittain peleistä ohjautuu yli 230 miljoonaa euroa tuhansiin eri kohteisiin taiteen parissa. Sen takia on luonnollista, että Veikkaus haluaa olla mukana juhlistamassa Suomen satavuotista itsenäisyyttä tässä ainutlaatuisessa tapahtumassa, toteaa Veikkauksen toimitusjohtaja Juha Koponen.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa Life Style Invest yhteistyössä edellä mainittujen toimijoiden kanssa.

Yrityksen toimitusjohtaja Mikko Vannin mukaan tapahtumasta on tarkoitus luoda ikimuistettava Suomen vuosisadan kulttuurin merkkitekoja ja -tekijöitä kunnioittava kokonaisuus, joka tarjoaa suomalaisille yhden illan aikana aikamatkan menneiden vuosikymmenten ja nykypäivän kulttuurin huippusaavutuksiin.

Hankkeen tunnuksen on suunnitellut AD Esa Ylä-Anttila, joka on suunnitellut viime vuosina useiden suurtapahtumien tunnuksen ja graafisen ilmeen.

Lisätiedot:

Turun kaupunki               Antti Kirkkola, p. 050 559 0103
Veikkaus Oy                     Pekka Ilmivalta, p. 050 596 7906
Yleisradio Oy                    Ville Vilén, p. 040 722 0745
Life Style Invest Oy         Mikko Vanni, p. 0400 422 751

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs