Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Turun Kaupunginteatterin komediassa noustaan ryhmänä neurooseja vastaan

Turun Kaupunginteatteri

Turun Kaupunginteatterin komediassa noustaan ryhmänä neurooseja vastaan

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2016 klo 12:30
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri

Toc Toc -komedia saa ensi-iltansa Turun Kaupunginteatterin Logomo-teatterissa 9. ja 10.9. Pakko-oireita huumorin kautta käsittelevässä näytelmässä esiintyvät muun muassa Tuija Ernamo ja Esko Roine.

Ranskalaisen Laurent Baffien kirjoittamassa komediassa kuusi neuroosipotilasta tapaa toisensa erikoislääkärin vastaanotolla. Kun tohtorin lento myöhästyy, päättävät neurootikot pitää ryhmäterapiaistunnon omin voimin. Yhdessä ryhmä keskittyy vuorollaan kunkin oireisiin ja yrittää löytää niihin lievitystä.

“Toc Toc on hyvin tasa-arvoinen komedia, jossa on kuusi tasavahvaa pääroolia. Ryhmän voima nousee teoksessa isoksi teemaksi”, näytelmän ohjaaja Tuomas Parkkinen sanoo. 

Ohjaaja toteaa, että harjoitusprosessi seitsemästä näyttelijästä koostuvan työryhmän kanssa on ollut sekä ihana että haastava.

“Lavalla kohtaa seitsemän erilaista maailmaa. Työryhmällä on hyvin erilaisia tapoja harjoitella ja lähestyä tekstiä, sillä 23-vuotiaan roolissa todella nähdään parikymppinen ja 73-vuotiaan roolissa seitsemänkymppinen konkari”, Parkkinen kertoo.

Erästä näytelmän neurootikoista tulkitsee Turun Kaupunginteatterin omassa tuotannossa ensimmäistä kertaa vieraileva Tuija Ernamo.

”Jännitti tulla itselleni aivan uuteen paikkaan. Mutta tässä minä kuitenkin olen, ja ihmettelen, että uskalsin tulla”, Ernamo tokaisee. 

Ernamon roolihahmo on tarkistamisen pakosta kärsivä Maria.

”Hänen neuroosinsa eivät ole minulle kovin vieraita. Kyllähän minulta kaikki neuroosit itseltäni löytyy!” Ernamo naurahtaa roolistaan.

Sekä ohjaaja Tuomas Parkkinen että näyttelijä Tuija Ernamo pitävät yhteisöllisyyttä näytelmän tärkeimpänä sanomana.

”On kiva käsitellä komediallisesti vakavampiakin asioita. Toivon, että näytelmä toisi ihmisille yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan. Tekstissä on sanomaa, tämä päivä kun on aika itsekästä”,  Ernamo tiivistää.

Tuija Ernamon lisäksi Toc Toc -näytelmässä esiintyvät Esko Roine, Stefan Karlsson, Kimmo Rasila, Riitta Salminen, Pauliina Suominen ja Ulla Koivuranta. Näytelmä saa ensi-iltansa Logomo-teatterissa 9. ja 10. syyskuuta.

Työryhmä: teksti Laurent Baffie, suomennos Reita Lounatvuori, ohjaus Tuomas Parkkinen, lavastus Jani Uljas, lavastajan assistentti Mari Sipilä-Viitala, puvustus Tuomas Lampinen, valosuunnittelu Jari Sipilä, äänisuunnittelu Mika Hiltunen, videosuunnittelu Sanna Malkavaara

Rooleissa: Esko Roine, Tuija Ernamo, Stefan Karlsson, Kimmo Rasila, Riitta Salminen, Pauliina Suominen, Ulla Koivuranta 

Liput: perusliput 38 €, eläkeläiset 35 €, opiskelijat 32 €

Esityskuvat: Kuvaaja Otto-Ville Väätäinen. Lataa kuvat kuvapankista osoitteessa https://www.flickr.com/photos/138427632@N04/albums/72157667067977694 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: viestintäassistentti Siiri Liitiä, siiri.liitia@turku.fi tai 040 808 6824

Liitetiedostot

Turun Kaupunginteatteri

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs