Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Turun AMK:n kulttuurialan koulutukseen lisää aloituspaikkoja

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n kulttuurialan koulutukseen lisää aloituspaikkoja

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2015 klo 13:53
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun hallitus on päättänyt lisätä yhteensä viisi aloituspaikkaa kuvataiteilija- ja musiikkipedagogikoulutuksiin. Päätös vahvistaa Turun AMK:n Taideakatemian roolia kulttuurialan kouluttajana ja toimijana.

– Opetus- ja kulttuuriministeriö on viime vuosina leikannut valtakunnallisesti kulttuurialan koulutuksesta. Taideakatemian merkitys taiteen ja median monialaisena kehittäjänä kasvaa lisäpaikkojen sekä uusien ylempien AMK-tutkintojen myötä entisestään, kertoo Taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen.

Vuoden 2014 yhteisvalinnassa Taideakatemian kuvataiteen ja musiikin 32 aloituspaikkaa tavoitteli 518 ensisijaista hakijaa. Taideakatemian kuvataiteen koulutus antaa vankat perustiedot ja -taidot kuvataiteilijan tai valokuvaajan ammattiin. Musiikkipedagogikoulutuksesta puolestaan valmistuu soiton- ja laulunopettajia sekä musiikin perusteiden opettajia. Musiikin opinnot antavat myös valmiudet toimia erilaisissa muusikon tehtävissä.

Uudet ylemmät AMK-tutkinnot vastaavat työelämän tarpeisiin

Taideakatemian koulutustarjonta täydentyy kahdella ylemmällä ammattikorkeakoulututkinnolla. Uudet koulutukset on räätälöity vastaamaan kulttuurikentän tarpeisiin. Yhteisvalinnassa voi tänä keväänä hakea sekä soveltavan taiteen että luovan tuottajan koulutuksiin. Kumpikin tutkinto tarjoaa koulutuspaikan kymmenelle opiskelijalle.

Turun AMK:lle vastuu kulttuurialan yhteisvalinnasta

Opetushallitus siirtää vastuun ammattikorkeakoulujen yhteisvalinnan koordinoinnista alojen keskeisille kouluttajille. Turun ammattikorkeakoulu on valittu koordinoimaan ammattikorkeakoulujen kulttuurialojen yhteisvalintaa vuoden 2016 hausta alkaen.

 

Lisätietoja:

Timo Tanskanen

Taideakatemian koulutusjohtaja

+358 (02) 263 35 210

timo.tanskanen@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs