Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Turkkilaistaiteilijan kirja palkittiin yhtenä vuoden kauneimmista

Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimisto

Turkkilaistaiteilijan kirja palkittiin yhtenä vuoden kauneimmista

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2015 klo 14:23
Julkaisija: Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimisto

 

Turkkilaistaiteilija Melek Mazicin teos Transparency on valittu yhdeksi vuoden 2014 kauneimmista kirjoista. Suomen kirjataiteen komitea myönsi teokselle Kirjataiteen kaunis kirja -kunnianmaininnan ja valitsi sen mukaan Vuoden kauneimmat kirjat 2014 -kokoelmaan.

Taidekirjojen sarjassa palkittua Trasparency-teosta raati kuvaii seuraavasti: "Kirja kuin hiljaisuus. Mitään ei ole liikaa. Painoteknisesti vaativien teosten valöörit ja pinnat toistuvat yllättävän hyvin, ja teosten eteerinen luonne tulee esiin pakottomasti. Tyhjä tila hengittää, kaikessa on malttia." Teoksen on kustantanut Parvs Publishing, ja graafisesta suunnittelusta vastaa Mirka Kolehmainen.

Suomen kirjataiteen komitea valitsee vuosittain vuoden kauneimman kirjan. Lisäksi se palkitsee 24 muuta teosta Kirjataiteen kaunis kirja -kunniamaininnalla. Komitean tavoitteena on kiinnittää huomio kirjoihin kirjataiteellisina kokonaisuuksina, ja arvostelussa huomioidaan typografia, materiaalit, tekninen toteutus ja taiton luoma kokonaisvaikutelma. Suomessa vuoden kauneimmat kirjat on valittu yhtäjaksoisesti vuodesta 1947 lähtien.

Lisätietoja

www.melekmazici.com

Liitetiedostot

Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimisto, Mikonkatu 6 C 18, 00100 Helsinki. info(at)tourismturkey.fi. Facebook: www.facebook.com/turkki.fi Instagram & Twitter:@ turkki_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs