Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » TULOSSA SYKSYLLÄ FANTASIAMUSIKAALI MESTARITONTUN SEIKKAILUT: Koko perheen ohjelmistoon myös Kolme iloista rosvoa sekä Risa ja Räsä

Tampereen Työväen Teatteri

TULOSSA SYKSYLLÄ FANTASIAMUSIKAALI MESTARITONTUN SEIKKAILUT: Koko perheen ohjelmistoon myös Kolme iloista rosvoa sekä Risa ja Räsä

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2015 klo 10:45
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

MEDIATIEDOTE 21.4.2015 vapaa julkaistavaksi

Tampereen Työväen Teatterissa ollaan ensi syksynä sadun lumoissa. Suuren näyttämön valloittaa joulukuussa lumoava koko perheen fantasiamusikaali Mestaritontun seikkailut. Musikaali perustuu Aili Somersalon rakastettuun satuun. Eino Salmelaisen näyttämölle nousee lokakuussa opiskelijavoimin Thorbjorn Egnerin musiikkinäytelmä Kolme iloista rosvoa. Molemmat koko perheen teatteriesitykset tehdään ainutlaatuisen tiiviissä yhteistyössä tamperelaisten taideoppilaitosten kanssa. Ihan pienemmille katsojille on lokakuussa tulossa Kellariteatteriin tulossa Thorbjorn Egnerin toinen lastentarina, peikkotarina Risa ja Räsä.

Mestaritontun seikkailut on koko perheen fantasiamusikaali vailla vertaa
Kantaesitys 17.12.2015 Suurella näyttämöllä

Koko perheen suurenmoinen, kiehtova fantasiamusikaali Mestaritontun seikkailut on tulvillaan seikkailua, sadun lumoa, taikavoimia ja taituruutta.

Mestaritonttu on viisas, hyväsydäminen, jääräpäinen ja hyvin urhea Satumaan vartija. Kun tunnollinen tonttu tuntee epäonnistuneensa tehtävissään, päättää hän lähteä Satumaasta pois. Matkallaan hän lyöttäytyy ovelan noita Sammaleisen seuraan ja kuulee pian, miten Kyöpelivuoren kaamea valtias velho Julma-Kumma on sulkenut Aamuruskonmaan prinsessa Sarasteen kiven sisään ja taikonut tämän veljen kuuseksi. Neuvokas Mestaritonttu lähtee vapauttamaan Sarastetta yhdessä ystävänsä prinssi Yönsilmän kanssa. Avukseen he tarvitsevat paitsi onnea ja rohkeutta, myös meren syvyyksistä löytyvän satumaisen helmen taikavoimia.

Tamperelaisen Aili Somersalon kirjoittama tarina on äänestetty kaikkien aikojen parhaaksi satukirjaksi. Rakastettu satu kasvaa Suuren näyttämön fantasiamusikaaliksi yhdessä nuorten tekijöiden kanssa. TTT:n näyttelijöiden Matti Pussinen-Elorannan ja Heidi Kiviharjun lisäksi rooleissa on Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman Nätyn näyttelijäopiskelijoita. 35 nuoren soittajan sinfoniaorkesteri tulee Pirkanmaan musiikkiopistosta ja yli kymmenen nuoren tanssijan ryhmä Tampereen Konservatoriosta.

Sadun on sovittanut näyttämölle Elissa Määttänen, musiikin on säveltänyt Petri Juutilainen, ohjauksesta vastaa TTT:n näyttelijä ja Nätyn lehtori Minna Hokkanen, kapellimestereina toimivat Kimmo Tullila ja Anna-Leena Lumme, koreografiat suunnittelee tanssitaiteilija Hanna Brotherus assistenttinaan Veronika Lindberg TeaK:ista, upeat puvut suunnittelee oopperalla työskentelevä Erika Turunen ja fantastiset lavastukset Annukka Pykäläinen. Mukana ovat myös TTT:n omat ansioituneet suunnittelijat Timo Alhanen valoissa, Kalle Nytorp äänissä ja Sami Rautaneva videosuunnittelussa.

Esityksiä tulee olemaan kaikkiaan kymmenen. Katsojien suositusikä on yli 6 vuotta.

Kolme iloista rosvoa on riemastuttava musiikkinäytelmä koko perheelle
Ensi-ilta 27.10.2015 Eino Salmelaisen näyttämöllä

Thorbjörn Egnerin Kolme iloista rosvoa (Folk og rövere i Kardemomme by) on hilpeä tarina hyväksymisestä ja ystävyydestä. Se kertoo maailmasta, jossa koko kylä kasvattaa. Nuorta energiaa hehkuvassa musiikkinäytelmässä vilisee näyttämön täydeltä, sillä työryhmässä on mukana jopa parikymmentä opiskelijaa näyttelijöinä, tanssijoina ja muusikkoina.

Näytelmän on suomentanut Aila Meriluoto, ohjaaja on Auvo Vihro, musiikin sovituksesta vastaa ja kapellimestarina toimii Kalle Elkomaa ja koreografi on Miika Riekkinen.

Esityksiä on syksyn aikana kymmenen. Katsojien suositusikä on yli 5 vuotta.

Risa ja Räsä on suomalaisten hyvin tuntema tarina hammaspeikoista
Suomenkielinen kantaesitys 10.10. Kellariteatterissa
Risa ja Räsä ovat peikkosisarukset, jotka löytävät uuden kodin. He viihtyvät hyvin kodissaan, jota he laajentavat innolla. Mutta sitten ilmestyy paha vihollinen hammasharja ja sen jälkeen vielä suurempi peto hammaslääkäri. Miten kahden iloisen peikkomme käy?

Thornbjörn Egnerin klassikkosatu Risa ja Räsä (Karius og Baktus) on riemastuttanut lapsia muissa Pohjoismaissa vuosikymmeniä ja nyt se saapuu näyttämölle ensimmäistä kertaa suomeksi. Se muistuttaa lapsia kaikille tärkeästä asiasta opettamatta ja antaa mahdollisuuden itse oivaltaa.

Rooleissa Kristiina Hakovirta ja Vesa Kietäväinen. Näytelmän on dramatisoinut, suomentanut ja ohjannut Maarit Pyökäri.

Katsojien suositusikä on yli 3 vuotta. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069, sari.andersson@ttt-teatteri.fi
Lisätietoja myös http://www.ttt-teatteri.fi


Lehdistökuvat
Mestaritontun seikkailut http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/mestaritontun-seikkailut
Kolme iloista rosvoa http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/kolme-iloista-rosvoa
Risa ja Räsä http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/risa-ja-rasa

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs