Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » TTT:N SYKSYN SUURSATSAUS ON MUSIKAALI EVITA: Monipuolisessa syksyssä yhdeksän ensi-iltaa ja vierailuja

Tampereen Työväen Teatteri

TTT:N SYKSYN SUURSATSAUS ON MUSIKAALI EVITA: Monipuolisessa syksyssä yhdeksän ensi-iltaa ja vierailuja

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2014 klo 16:00
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

Mediatiedote 21.8.2014 julkaisuvapaa heti

Tulossa on tänä syksynä peräti yhdeksän ensi-iltaa. Suurella näyttämöllä saa syyskuussa ensi-iltansa säihkyvä Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen musikaali Evita, ohjaajana Tiina Puumalainen. Tähtinäyttelijöiden komediassa Vielä ehtii näyttämöllä nähdään mm. Eila Roine, Liisa Roine, Maria Aro ja Jarno Hiilloskorpi, ohjaus on Tommi Auvisen. Tositapahtumiin perustuva Kainon laulu kertoo sotalapsen tarinan. Uusi kotimainen näytelmä saa kantaesityksensä Suurella näyttämöllä lokakuussa teatterinjohtaja Maarit Pyökärin ohjauksena. Eino Salmelaisen näyttämöllä saavat syyskuussa ensi-iltansa Lontoon viime vuoden palkituin näytelmä Yöllisen koiran merkillinen tapaus, ohjaus Otso Kautto sekä koko perheen musikaali Pekka Töpöhäntä, ohjaajana Tommi Erkko. Klassikon asemaan noussut laatudraama Vanhan naisen vierailu saa ensi-iltansa lokakuussa, ohjaajana Maiju Sallas. Kellariteatterin ensi-illat aloittaa elokuun lopussa Samuli Reunasen ohjaamana palkittu näytelmä Rakkauslaulu. Syyskuussa ensi-iltansa saa koko perheen näytelmä Valkoinen, joka Fringen teatterifestivaaleilla vetosi myös aikuisyleisöön. Ohjaajana on Maarit Pyökäri. Lokakuussa ensi-iltaan tulee tv-sarjan Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin alkuperäisteos Kaikki on kohta hyvin, ja ohjauksesta vastaa Miika Muranen.

Ohjelmistoa täydentävät vierailut. Eino Salmelaisen näyttämöllä nähdään syksyn aikana upeita tanssiesityksiä. 19.10. vierailee Of(f) Course, Reija Wäreen ohjaama esitys, jossa on mukana tanssijoita niin Kansallisbaletista kuin katutanssiryhmistä. Odotettu uusintavierailu on Jarkko Valteen ja Osku Heiskasen ShoWhat 28.-29.11. TTT-Klubilla vierailee Eija Vilpas kahdessa eri esityksessä, Hansu ja Pirre sekä Tumma ja blondi.

Evita – Menestysmusikaali valloittaa nyt Tampereella
Kaksoisensi-ilta 3.9. ja 4.9. Suurella näyttämöllä
Tulossa on visuaalisesti henkeäsalpaavan hieno ja näyttävä suurmusikaali. ”Et itkeä saa Argentiina” ja muut unohtumattomat kappaleet kuljettavat tarinaa eteenpäin. Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen palkitun menestysmusikaalin tuo näyttämölle maamme musikaaliosaajien parhaimmisto, kuten ohjaaja Tiina Puumalainen, koreografi Osku Heiskanen, Pekka Siistonen, joka vastaa musiikin johdosta ja sovituksesta ja lavastussuunnittelija Teppo Järvinen. Musikaalissa on kaksoismiehitys. Nimiroolissa Eva Duartena Laura Alajääski sekä TTT:ssä vieraileva Maija Rissanen, Chen roolissa Jari Ahola ja Juha-Matti Koskela, Juan Perónina Mika Honkanen ja Ilkka Koivula, rakastajattarena Emmi Kaislakari ja Magaldina Vesa Kietäväinen ja TTT:ssä vieraileva Lari Halme. Näyttämöllä nähdään lisäksi kuorolaisia, tanssijoita, lapsiavustajia ja live-orkesteri. Tuotanto tehdään yhteistyössä Tanssiteatteri MD:n ja Bundespopstars Oy:n kanssa.

Vielä ehtii – Tähtinäyttelijöiden komedia keräsi kiitosta kevään ennakoissa
Ensi-ilta 11.9.2014
Tähtinäyttelijöiden komedia naurattaa ja puhuttelee. Carin Mannheimerin Vielä ehtii (I sista minuten) on raikas ja railakas vuonna 2013 ilmestynyt komedia ystävättäristä, jotka ottavat kaiken irti elämästä. Ihanan epäsovinnaiset ikäihmiset ovat nyt kaikkea muuta kuin kilttejä ja hiljaisia. Rooleissa nähdään tamperelaisten rakastamat näyttelijät Eila Roine, Maria Aro, Liisa Roine, TTT:n näyttämölle palaava Jarno Hiilloskorpi sekä Matti Pussinen-Eloranta ja Kristiina Hakovirta. Näytelmän ohjaa Tommi Auvinen.

Kainon laulu - Tositapahtumiin perustuva uusi kotimainen näytelmä
Kantaesitys 16.10. Suurella näyttämöllä

Tositapahtumiin perustuvan näytelmän Kainon laulu (Kainos sång) ovat kirjoittaneet Urban Lindh ja palkittu käsikirjoittaja Kati Kaartinen. Se kertoo nuoresta tytöstä Kainosta, joka veljineen lähetetään talvisodan aikana turvaan Ruotsiin. Näytelmässä katsotaan maailmaa lapsen näkökulmasta. Maailma ympärillä mullistuu, mutta lapsen silmissä säilyy valo ja usko tulevaisuuteen. Tarina on ajankohtainen: Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 70 vuotta jatkosodan päättymisestä. Rooleissa nähdään Petra Ahola, Jari Ahola, Kristiina Hakovirta, Pentti Helin, Jari Leppänen, Samuli Muje ja Miia Selin. Ohjaus on Maarit Pyökärin.

Yöllisen koiran merkillinen tapaus - Britannian parhaaksi valittu uutuus Suomeen
Suomen kantaesitys 2.9. Eino Salmelaisen näyttämöllä
Lontoon teatterimaailmaa ravisuttanut Yöllisen koiran merkillinen tapaus (Curious Incident of the Dog in the Night-Time) saa Suomen kantaesityksensä 2.9. Eino Salmelaisen näyttämöllä. Dekkarin tavoin etenevän draaman päähenkilö on 15-vuotias Christopher, joka alkaa selvittää naapurin koiran surmaa. Viime vuonna Lontoon National Theatren kantaesitys tästä Mark Haddonin ja Simon Stephensin kirjoittamasta näytelmästä sai ennätykselliset seitsemän Olivier-palkintoa. Tampereella teoksen ohjaa Otso Kautto, rooleissa Jyrki Mänttäri, Auvo Vihro, Miia Selin, Minna Hokkanen, Eeva-Riitta Salo, Petra Ahola, Samuli Muje, Jari Leppänen ja Jukka Saikkonen.

Vanhan naisen vierailu - draamakirjallisuuden helmi jälleen Tampereella
Ensi-ilta 15.10. Eino Salmelaisen näyttämöllä
Friedrich Dürrenmattin näytelmä Vanhan naisen vierailu (Der Besuch der alten Dame) esitettiin TTT:ssä ensimmäisen kerran vuonna 1962. Ihmisen moraalia punnitseva klassikko palaa nyt Tampereelle yli 50 vuoden jälkeen. Vahvan, häikäisevän elinvoimaisen laatudraaman alkuasetelmassa upporikas nainen saapuu konkurssikypsään  synnyinkaupunkiinsa vuosien  jälkeen janoten kostoa. Hän tarjoaa miljardin vuosia sitten tapahtuneen vääryyden oikaisemisesta. Näemme pikkukaupungin kompastumassa omaan ahneuteensa – tavallisia, rehtiin peliin uskovia kansalaisia, jotka torjuvat suuren rahan houkutuksia … hetken aikaa. 1900-luvun draamakirjallisuuden yhdessä upeimmista naisrooleista nähdään Tuire Salenius, ja hänen nuoruudenrakastettunaan Ilkka Koivula. Muissa rooleissa Teija Auvinen, Mika Honkanen, Emmi Kaislakari, Janne Kallioniemi, Jyrki Mänttäri, Jaana Oravisto, Matti Pussinen-Eloranta, Tommi Raitolehto, Eeva-Riitta Salo, Mika Eerola ja Keijo Kuivanen. Näytelmän ohjaa Maiju Sallas, dramaturgina Seija Holma.

Pekka Töpöhäntä - koko perheen klassikkomusikaali tekee paluun
Ensi-ilta 19.9. Eino Salmelaisen näyttämöllä

Gösta Knutssonin rakastettu Pekka Töpöhäntä (Pelle Svanslös) on toinen TTT:n syksyn uusista lastenteatterituotannoista. Mukaansa tempaava musiikkinäytelmä muistuttaa vanhoista kunnon hyveistä: toisia ei saa kiusata ja heikompien puolta täytyy pitää. Ilkeän Monnin kolttosista Pekka selviää rohkeudella ja erään erityisen suloisen Maija Maitoparran avustuksella. TTT:n versio tuo ajattoman tarinan nykypäivään; hahmot seikkailevat neonvaloin valaistussa metropolissa, ja laulut on päivitetty elektronisen musiikin soundimaailmalla. Ohjaus Tommi Erkko. Pekka Töpöhännän roolissa TTT:n uusi kiinnitys Severi Saarinen, muissa rooleissa Mika Honkanen, Vesa Kietäväinen, Jyrki Mänttäri, Laura Alajääski, Heidi Kiviharju, Jari Leppänen, Petra Ahola, Eeva-Riitta Salo, Teija Auvinen ja Mika Eerola. Suositellaan 6-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Rakkauslaulu on palkitun Abi Morganin tarina alusta. Ja lopusta.
Ensi-ilta 29.8. Kellariteatterissa
Rakkauslaulu (Lovesong) on eittämättä yksi kauneimmista uusista näytelmäteksteistä. Abi Morganin kirjoittama näytelmä kertoo tarinan pariskunnasta niin nuorina rakastavaisina 60-luvulla kuin jo vanhempana, syvästi toisiinsa kiintyneenä ja vakiintuneena parina. Tarina avioliitosta on myös tarina lupauksesta ja luopumisesta. Rooleissa Jaana Oravisto, Pentti Helin, Heidi Kiviharju ja Janne Kallioniemi. Ohjaus on Samuli Reunasen.

Valkoinen - Palkittu lastennäytelmä nähdään viitottuna ja käy ensimmäiseksi teatterikokemukseksi
Ensi-ilta 10.9. Kellariteatterissa

Valkoinen päivä alkaa. Trasseli ja Pumpuli elävät valkoisessa maailmassaan, josta he pitävät tunnontarkasti kiinni. Heillä on töitä ja he ovat tyytyväisiä. Trasseli ja Pumpuli rakastavat munia, joita he hoitavat suurella rakkaudella. Mutta sitten saapuu yllättäen punainen muna, joka muuttaa kaiken. Rooleissa Juha-Matti Koskela ja Jukka Saikkonen. Andy Manleyn näytelmän Valkoinen (White) on ohjannut ja visualisoinut Maarit Pyökäri. Palkittu näytelmä sopii kaikenikäisille, mutta erityisen hyvin se sopii ensimmäiseksi teatterikokemukseksi. Fringen teatterifestivaaleilla 2010 salit täyttyivät aikuisyleisöstä! Esitys on kaksikielinen: Se toteutetaan suomalaisen viittomakielen ja puhutun suomen kielen dialogina. Suosittelemme yli 3-vuotiaille.

Kaikki on kohta hyvin - Suositun tv-sarjan Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin alkuperäisteos
Suomen kantaesitys 14.10. Kellariteatterissa

Suositun tv-sarjan Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin alkuperäisteos Kaikki on kohta hyvin (Ömheten) saa Suomen kantaesityksensä Kellariteatterissa lokakuussa. Näytelmä on koskettava rakkaustarina, ja myös kertomus vanhempana olemisen hauraudesta. Sen teemoja ovat  rakkauden menettäminen, vanhemmuuden vaikeus ja erilaisuuden hyväksyminen. Näytelmän kirjoittanut Jonas Gardell on tunnettu ruotsalainen kirjailija, käsikirjoittaja, stand up -koomikko ja suomalaisille tutun Mark Levengoodin aviopuoliso. Rooleissa nähdään Severi Saarinen ja Juha-Matti Koskela, Minna Hokkanen, Vesa Kietäväinen ja Noora Karjalainen, ohjaus on Miika Muranen.

Ohjelmistossa jatkavat yleisösuosikit ja TTT-Klubin ohjelmisto
Ohjelmistossa jatkavat Mielensäpahoittaja ja poika (Esko Roineen 70-v. juhlanäytös 7.9.), Sirkku Peltolan Ihmisellinen mies sekä Ilmari Saarelaisen tähdittämä Parasta ennen. TTT-Klubilla jatkavat Vuonna 85 -näytelmästä juontunut musiikkikomedia Mauno Peppone – Elämä, kuolema ja comeback sekä yhden miehen show’t Luolamies (Riku Suokas) ja Ihan kusessa (Lari Halme). Syksyn aikana TTT-Klubi tarjoaa lisäksi toistakymmentä musiikki-iltaa ohjelmalinjoissa Jazz & Blues ja Unplugged sekä useita stand up -klubeja ja Friday Night Live -kokonaisuuksia.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069, sari.andersson@ttt-teatteri.fi
tiedottaja Mika Kauhanen, 050 401 8252, mika.kauhanen@ttt-teatteri.fi

Lisätietoja myös http://www.ttt-teatteri.fi
Lehdistökuvat http://www.ttt-teatteri.fi/pressi

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs