Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » TTT tuo ensi-iltaan runsaasti kantaesityksiä: Syksyn suurteos on musikaali Cabaret

Tampereen Työväen Teatteri

TTT tuo ensi-iltaan runsaasti kantaesityksiä: Syksyn suurteos on musikaali Cabaret

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2016 klo 13:00
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

Mediatiedote 16.2.2016. Vapaa julkaistavaksi

Tampereen Työväen Teatterin tulevassa syksyssä on seitsemän ensi-iltaa, joista viisi on kantaesityksiä. Suuren näyttämön suurteos on musikaali Cabaret. Kansanmusiikkinäytelmä Kilpakosijat irrottelee perinteillä modernisti. Broadwayn hittikomedia Suku on syvältä saa ensi-iltansa parhaaseen pikkujouluaikaan. Eino Salmelaisen näyttämölle tulee kaksi tärkeää tarinaa Tampereen ja koko Suomen kulttuurielämään syvästi vaikuttaneista henkilöistä: Lauri Viidasta kertova Viita 1949 sekä Sara Hildénin elämää avaava Sara ja Erik. TTT tekee ensi kertaa yhteistyötä Teatteri Telakan kanssa näytelmässä Ei voi auttaa, sori.

Cabaret-musikaali on rohkea, viihdyttävä ja ajankohtainen
Ensi-ilta 1.9. Suuri näyttämö
Ihanan paheellinen, vapaamielinen ja räväkkä Kit Kat -klubi avaa ovensa Suurella näyttämöllä. Shown tähti on lumoava Sally Bowles (Emmi Kaislakari) ja tarinaa kuljettaa roisi MC, seremoniamestari (Antti Lang). Luvassa on rohkea, hämmästyttävän ajankohtainen suurien tunteiden musikaali. Siinä kuullaan tuttuja musikaalihittejä kuten Cabaret, Mani, mani ja Willkommen.

On vuosi 1929, Berliini.  Kit Kat –klubi tarjoaa pakopaikan kaikille, joiden rahat lama söi, joiden elämäntapa ei kestä päivänvaloa ja jotka etsivät rakkautta. Näiden ovien ulkopuolella on valtaan puskeva natsi-liike. Yhteisön paheksunta Fräulein Schneiderin (Jaana Oravisto) ja juutalaistaustaisen Herr Schultzin (Auvo Vihro) suhdetta kohtaan on vain alkusoittoa tuleville ajoille. Amerikkalaiskirjailija Cliff Bradshaw (Juha-Matti Koskela) saapuu Berliiniin hakemaan inspiraatiota uuteen romaaninsa. Hänen ja Sallyn välille syntyy romanssi, jollaisen jokainen meistä voi kokea vain kerran elämässään. Rooleissa Antti Lang (MC), Juha-Matti Koskela (Clifford Bradshaw), Emmi Kaislakari (Sally Bowles), Jaana Oravisto (Fräulein Schneider), Auvo Vihro (Herr Schultz), Heidi Kiviharju (Fräulein Kost), Tuukka Huttunen (Ernst Ludwig, Max). Lisäksi ensemblessa on 14 tanssijaa ja kuorolaista. Musikaalin on dramatisoinut Joe Masteroff, musiikki on John Kanderin ja laulujen sanat Fred Ebbin. Ohjaaja on Tiina Puumalainen, lavastussuunnittelusta ja pukusuunnittelusta vastaa Teppo Järvinen, kapellimestari on Pekka Siistonen ja koreografi Osku Heiskanen.

Kansanmusiikkinäytelmä Kilpakosijat on yhtä aikaa perinteikäs ja moderni
Ensi-ilta 23.9.2016 Suuri näyttämö
Lapsettomalla leskellä, Saastamoisen Kaisalla, on muun ihanuutensa lisäksi melkoinen myötäjäistalo. Ja vielä suloisesti ihan Sikasten tilan vieressä. Eipä siis ihme, että koko Sikasen suku, niin isä kuin poikakin, alkavat toisiltaan salaa suunnitella naimakauppoja. Kilpakosijat on vauhdikas ja riehakas kansanmusiikkinäytelmä miehisistä edesottamuksista ja naisenkaipuusta. Ja ohjaaja Tommi Auvinen jos kuka taitaa tämän tyylilajin! Värttinä-yhtyeestä tutun Sari Kaasisen musiikki antaa menolle tarttuvan tahdin. Sama työpari teki aiemmin TTT:lle menestysmusikaalin Pitkäjärveläiset. Kilpakosijat sai kantaesityksensä 2010 Kuopion kaupunginteatterissa, ja oli valtava yleisömenestys. Se palkittiin Teatterimusiikkiteko-palkinnolla vuonna 2011. Kilpakosijan on Maiju Lassilan koko tuotannosta näytelmäksi kirjoittanut Tommi Auvinen, joka vastaa myös ohjauksesta. Musiikin on säveltänyt Sari Kaasinen, kapellimestari on Joonas Mikkilä, lavastussuunnittelija on Erkki Saarainen, pukusuunnittelija Jaana Kurttila ja koreografi Jouni Pirttinen. Rooleissa ovat Pentti Helin (Ukko Sikanen), Jari Ahola (Pekka Sikanen), Vesa Kietäväinen (Antti Leskinen), Petra Karjalainen (Kaisa Saastamoinen) sekä Mika Honkanen, Eriikka Väliahde, Eeva-Riitta Salo, Jyrki Mänttäri, Samuli Muje, Severi Saarinen ja Jari Leppänen. Lisäksi mukana on ensemble ja kansanmusiikkiorkesteri.

Larry Davidin Broadway-hitti Suku on syvältä ensi-iltaan lokakuussa
Euroopan
kantaesitys 20.10.2016 Suuri näyttämö
Perheen patriarkan poismeno suistaa suvun raiteiltaan. Tuskin on arkku ehtinyt sulkeutua, kun perhesalaisuudet ponnahtavat esiin. Suvun välinen nokkapokka on hilpeää seurattavaa. Komediassa huvitellaan täysin rinnoin ihmisten pikkumaisuudella, itsekkyydellä sekä ahneudella – ja säädyttömyyden rajoja hipoen. Käsikirjoittaja Larry David on sitcomin kiistaton mestari. Hän on tuottanut ja käsikirjoittanut kaikkien aikojen menestyksekkäintä tv-sarjaa Seinfeldiä. Suku on syvältä (Fish in the Dark) sai ensi-iltansa viime vuonna ja se rikkoi Broadwayn kaikki kassaennätykset. Nyt TTT esittää komedian ensimmäisten joukossa Euroopassa. Komedian ohjaa Tuomas Parkkinen. Rooleissa Pentti Helin, Teija Auvinen, Miia Selin, Tuire Salenius, Aimo Räsänen, Severi Saarinen, Jaana Oravisto, Auvo Vihro, Matti Pussinen-Eloranta, Emmi Kaislakari, Ella Mettänen, Markus Lappalainen, Eeva-Riitta Salo, Catherine Knuutila ja Elsi Hyytiäinen/Annika Peltola.

Sara Hildén ja Erik Enroth kantaesityksen voimahahmoina
Kantaesitys 30.8. Eino Salmelaisen näyttämö
Pirjo-Riitta Tähden kirjoittama näytelmä Sara ja Erik kertoo Sara Hildénin ja Erik Enrothin tarinan ensimmäistä kertaa näyttämöllä. Millaista oli uraauurtavan tamperelaisen liikenaisen yhteiselämä aikansa luomisvoimaisimpiin kuuluvan taidemaalarin kanssa? Intohimoista, myrskyistä ja dramaattista, tietävät jälkipolvet. Maarit Pyökärin ohjauksena piirtyy kertomus rahasta ja rakkaudesta, liiketoiminnasta ja taiteesta, taiteilijan vapaudesta ja kultaisesta häkistä. Saran roolissa hehkuu Teija Auvinen ja Erikinä leiskuu Ilkka Heiskanen, muissa rooleissa Kristiina Hakovirta, Minna Hokkanen, Matti Pussinen-Eloranta ja Jukka Saikkonen. Näytelmän lavastuksen, puvustuksen ja videot on luonut Reija Hirvikoski.

Tommi Raitolehto on Lauri Viita juhlavuoden musiikkinäytelmässä
Kantaesitys 25.10. Eino Salmelaisen näyttämö
Pispalan kirjailijan Lauri Viidan syntymästä tulee vuonna 2016 kuluneeksi sata vuotta. Tämän kunniaksi Heikki Salo on kirjoittanut uuden musiikkinäytelmän Viita 1949, jossa Viita nähdään elämänsä taitekohdassa. Nimiroolin esittää Tommi Raitolehto. Muissa rooleissa nähdään Jari Ahola, Petra Ahola, Mika Honkanen, Petra Karjalainen, Eriikka Väliahde, Juha-Matti Koskela, Jari Leppänen, Jyrki Mänttäri, Suvi-Sini Peltola, Laura Hänninen ja Santeri Mäntylä. Sirkku Peltolan ohjauksessa näyttämölle syntyy huikaisevaa fantasiaa ja karnevaalia, villeimpinä hahmoina Viidan päänsisäiset peikkopirulaiset Kukunor ja Kalahari. Kapellimestari Eeva Kontun säveltämä ja live-orkesterin esittämä musiikki on saanut vaikutteita ”Värttinästä Popedaan”. Heikki Salon sommittelemat laulujen sanat peilaavat Viidan omaa kieltä ja hyödyntävät materiaalia hänen kirjoituksistaan. Näytelmässä saamme tietää Viidasta uusia asioita, sillä Salo on saanut käyttöönsä kirjailijan ennen julkaisemattomia, sodanaikaisia kirjeitä vaimolleen Kertulle. Viita 1949 -musiikkinäytelmän koreografi on Virve Varjos, lavastuksen on suunnitellut Hannu Lindholm ja puvut Jaana Aro.

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus tuo suositun kirjasarjan hahmot näyttämölle
Kantaesitys 20.9. Eino Salmelaisen näyttämö
Rasittava äiti, töihin uppoutuva isä, hölöttävä pikkusisko ja tietokirjojaan rakastava isoveli. Tylsää. Kaikki muuttuu, kun lastenhuoneeseen ilmestyy erikoinen tyttö, jonka vain Vesta-Linnea näkee. Onko kyseessä aave vai mielikuvitusystävä, ja mitä se yrittää kertoa? Saako Vesta-Linnea arvoituksen ratkaistua? Entä miten mummin sukututkimus liittyy kaikkeen? Tove Appelgrenin suosittuun lastenkirjasarjaan perustuva Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus kertoo ihan tavallisen kolmasluokkalaisen tytön ja ihan tavallisen perheen arjesta, joka eräänä päivänä muuttuukin hauskaksi ja jännittäväksi. Ohjaus on Miika Murasen, lavastuksen ja pukujen suunnittelu Pirjo Liiri-Majavan. Rooleissa nähdään Maija Koivisto (Vesta-Linnea) sekä Kristiina Hakovirta, Minna Hokkanen, Tuukka Huttunen, Janne Kallioniemi, Valtteri Lehtinen sekä Teatteri Siperian näyttelijät Marika Heiskanen ja Riikka Papunen. Alakouluikäisille soveltuva esitys toteutetaan yhteistyössä Teatteri Siperian kanssa.

Ei voi auttaa, sori tuotetaan yhteistyössä Teatteri Telakan kanssa
Kantaesitys 19.10. TTT:n Kellariteatteri ja ensi-ilta 2.11. Teatteri Telakka
Ei voi auttaa, sori on elämänmakuinen ja tunnistettava, kipeä ja hauska parisuhdenäytelmä muutoksen ja muuttumisen vaikeudesta. Näytelmän on kirjoittanut ja ohjaa Antti Mikkola. Esitys on Tampereen Työväen Teatterin ja Teatteri Telakan yhteistuotanto. Se saa ensi-iltansa syksyllä 2016 kahdesti. Esityksen tarina ratkeaa eri tavalla näissä kahdessa eri teatterissa. Tarinan parisuhteista kiinnostunut katsoja pääsee näin kurkistamaan näytelmän ihmisten vaihtoehtoisiin kohtaloihin. Rooleissa nähdään Teatteri Telakan Piia Soikkeli ja Antti Mankonen sekä TTT:n Heidi Kiviharju ja Samuli Muje.


Ohjelmisto TTT:n verkkosivuilla
http://www.ttt-teatteri.fi

Pressikuvat
http://www.ttt-teatteri.fi/pressi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, mika.kauhanen@ttt-teatteri.fi

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs