Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » TTT aloittaa ensi-illat Rakkauslaululla Kellariteatterissa perjantaina

Tampereen Työväen Teatteri

TTT aloittaa ensi-illat Rakkauslaululla Kellariteatterissa perjantaina

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2014 klo 14:30
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

MEDIATIEDOTE 27.8.2014

Abi Morganin Rakkauslaulu (Lovesong) saa ensi-iltansa Kellariteatterissa perjantaina 29.8. Pariskunnan tarinan nuoruudesta vanhuuteen kertovan näytelmän ohjaa Samuli Reunanen. Nuorta Maggieta ja Billya esittävät Heidi Kiviharju ja Janne Kallioniemi, vanhempaa Maggieta ja Billyä Jaana Oravisto ja Pentti Helin.

Rakkauslaulu kertoo pariskunnan tarinan niin nuorina rakastavaisina 60-luvulla kuin jo vanhempina, syvästi toisiinsa kiintyneenä ja vakiintuneena parina. Tarina avioliitosta on myös tarina lupauksesta ja luopumisesta.

Näytelmän on suomentanut Reita Lounatvuori. Visuaalisuudesta vastaavat lavastaja ja pukusuunnittelija Jyrki Seppä sekä valosuunnittelija Juha Haapasalo. Äänisuunnittelu on Niklas Vainion.

Ohjaaja Samuli Reunanen (s. 1969 Helsingissä) ohjaa ensi kertaa Tampereen Työväen Teatterissa. Aiemmin muun muassa Kajaanissa Kristian Smedsin johtajakaudella työskennellyt Reunanen ohjasi viime vuonna Tampereen Teatterissa nähdyn näytelmän Lokki, joka sai kriitikoilta kiittävät arviot. Reunanen on sekä oikeustieteen kanditaatti että teatteriohjaaja. Hän on uransa aikana ohjannut yli 30 teatteriesitystä. Tampereen Teatterikesään Reunasen ohjaustöistä on kutsuttu vierailemaan Kivi (2013), Tukholma (2009), Kalevala (2006), Nummisuutarit (2002) ja Jääkuvia (2001).

Palkittu brittikäsikirjoittaja Abi Morgan (s. 1968) kirjoitti viisi vuotta pöytälaatikkoon. Hänen kirjoittamiaan näytelmiä nähtiin Lontoon näyttämöillä 1990-luvun lopussa, ja 2002 hänet palkittiin lupaavimman näytelmäkäsikirjoittajan Laurence Olivier Theatre Awards –palkinnolla näytelmästä Tender. Hänet tunnetaan myös televisio- ja elokuvakäsikirjoituksistaan, joita ovat muun muassa elokuva Rautarouva (2011), televisiosarjat The Hour  (2011-2012) ja Tsunamin jälkeen (2006). Hän on voittanut käsikirjoituksistaan useita Bafta- ja Prime Time Emmy –palkintoja. Rakkauslaulun Abi Morgan kirjoitti vuonna 2011 ja Suomessa on tämän tekstin lisäksi nähty näytelmä Dynamiittisiru (Tiny Dynamite) 2003.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, puh. 050 5969 069, sari.andersson@ttt-teatteri.fi

Rakkauslaulun pressikuvat
http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/rakkauslaulu-pressikuvat
Lisää kuvia tulossa kuvapankkiin perjantaina 28.9.

Rakkauslaulun kansainvälisiä teatteriarvioita
http://www.digitaltheatre.com/production/details/lovesong/reviews

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs