Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tips för fritiden på Bokmässan i Åbo

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Tips för fritiden på Bokmässan i Åbo

Pressmeddelande.
Publicerad: 26.09.2016 kl. 09:58
Utgivare: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Åbo stads kulturutbud presenteras på den Internationella bokmässan i Åbo 30.9–2.10.2016 på avdelning A/67. Avdelningen för Åbo kultur erbjuder många evenemangstips för fritiden, bokfynd och mässerbjudanden. Samtidigt kan du rösta i tävlingen Åbo till din tjänst.

ÅFO:s mässerbjudanden och virtuella konsertupplevelser

På avdelningen kan du lyssna på Åbo filharmoniska orkesters webbkonserter och bekanta dig med orkesterns program för höstsäsongen. Där presenteras också operan Die Kalewainen in Pochjola, som har sin premiär på vårvintern. Den är ett av de nationella spetsprojekten under jubileumsåret för Finlands självständighet. På avdelningen säljs biljetter till förmånspris till Olli Mustonens Triptyk-konsert 3–4.11.

Teatern erbjuder biljetter till mässpris

Åbo Stadsteater erbjuder på mässavdelningen en biljettförmån som kan fås endast under mässan. Vid teaterns bord kan du också delta i utlottningen av teaterbiljetter, höra teaterns lillajulstips och köpa biljetter till alla föreställningarna i programmet. På Stadsteaterns höstprogram står bl.a. den moderna klassikern Kissa kuumalla katolla (Katt på hett plåttak), 80-talsmusikalen Rock of Ages och komedin Toc Toc som handlar om neuroser.

Verket Kuvalähde gör en djuplodning i Museicentralens värdefulla fotosamling

Som arv från Åbo stads historiska museum är Åbo museicentrals fotosamling omfattande. Samlingen fick sin början i slutet av 1800-talet då det nygrundade museet mottog donationer. Senare ökade samlingen i omfång, speciellt med Åbo-bilder. Den färska publikationen Kuvalähde – Valokuvia Turun museokeskuksen kokoelmasta ger en historisk kontext och ny innebörd i mycket av samlingens fotomaterial. Verket innehåller fotografier från slutet av 1800-talet till nutid. Bokens artiklar handlar om fotograferna, fotografering, vilken funktion erinran har och stadstematik. Boknyheten finns till salu på mässan för 28 euro.

Stadsbiblioteket ger tips om sina evenemang

På mässavdelningen finns information också om Åbo stadsbiblioteks tjänster och evenemang. I biblioteket kan du under hösten delta bland annat i intressanta föreläsningsserier, författarträffar, musikföreställningar samt evenemang för barn och unga.

Stadens bästa servicereform väljs genom röstning

På avdelningen kan du rösta i tävlingen Åbo till din tjänst. Stadsborna väljer bland fem av stadens servicereformer den tjänst som de tycker är bäst. Servicereformer som finns med är till exempel turku.fi-webbtjänsten och Nuokkaribiili. Bland dem som röstar lottas ut Åbo Stadsteaters presentkort.

Bli fotograferad med Mikael av Åbo

En dykning i reformationens märkesår 2017 görs också på avdelningen för Åbo kultur, som deltar i spelet Reformationens märkesår. På avdelningen kan du ta med dig märkesårets tematidning och samtidigt bli fotograferad med självaste Mikael av Åbo och skicka en elektronisk hälsning från Åbo.

 

Mer information:

  • Åbo filharmoniska orkester, informatör-marknadsförare Inka-Maria Pulkkinen, tfn 044 907 2091
  • Åbo Stadsteater, kommunikationsassistent Siiri Liitiä, tfn 040 808 6824
  • Åbo museicentral, Hanna-Sanni Lähdeniemi, kommunikationsplanerare, tfn 044 907 2911
  • Åbo stadsbibliotek, ställf. informatör Nina Huurrevaara, tfn 040 578 7815
  • Åbo stads fritidssektor, marknadsföringschef Kirsi Storckovius, tfn 040 480 3521
  • Tävlingen Åbo till din tjänst, planerare Emmi Välke, tfn 040 703 6859

E-postadresserna ovan: fornamn.efternamn@turku.fi

  • Reformationens märkesår 2017, projektkoordinator Katariina Ylikännö, Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet, katariina.ylikanno@evl.fi, tfn 040 341 7649

Läs vidare:

 

Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs