Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiirismaan koulu mukana DOKKINO-elokuvaverstaassa

Lahden kaupunki

Tiirismaan koulu mukana DOKKINO-elokuvaverstaassa

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 14:48
Julkaisija: Lahden kaupunki

Tiirismaan peruskoulun 9b-luokka osallistuu valtakunnalliseen DOKKINO: Yhdessä! -dokumenttielokuvaprojektiin.  DOKKINO- elokuvaverstaat ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Elokuvaverstaita järjestetään vuoden 2016 aikana 18 paikkakunnalla ympäri Suomen. DOKKINO luotaa sitä, "mikä tässä ajassa ja maassa on erityisen tärkeää, ongelmallista tai erityisen suomalaista."

Ohjaaja Mikko Toiviainen tulee 13. - 14.10.2016 vetämään Tiirismaan koululle elokuvaverstaan, jossa on tarkoitus valmistua kaksi neljän minuutin mittaista dokumenttielokuvaa. Yhdessä-teemaa käsittelevät elokuvat esitetään DOKKINO-juhlanäytöksissä vuonna 2017. Elokuvat julkaistaan myös DOKKINOn verkkosivuilla sekä DOKKINOn Youtube-kanavalla.

DOKKINO on DocPointin järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, joka kiertää vuosittain ympäri Suomea. DOKKINO-elokuvat ovat nuorille suunnattuja lyhytdokumentteja, jotka on koottu vuosittain vaihtuvan teeman ympärille näytöskokonaisuuksiksi. Sarjoja on kaksi: alakoululaisille ja yläkoululaisille on omat sarjansa.

DOKKINO pyrkii tarjoamaan lapsille ja nuorille elokuvia, joita heillä ei muuten olisi mahdollista nähdä. DOKKINO tuottaa ja tarjoaa opetusmateriaalia koulujen antaman mediakasvatusopetuksen apuvälineiksi. Opetusmateriaalin avulla elokuvia voi käsitellä koululuokassa elokuvanäytöksen jälkeen.

Lisätietoja
Lahden kaupungin sivistystoimiala, perusopetuspalvelut
Tiirismaan koulu
Mirja Kuha-Äärimaa, äidinkielen ja ilmaisutaidon opettaja, puh. 044 4162579
kuvataiteen opettaja Taina Laakkonen, puh. 050 559 7838

DOKKINO-elokuvaverstaaseen voi tutusta linkistä http://docpoint.info/dokkino/ 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs