Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiedote:Turun Kaupunginteatterin ja Aurinkobaletin yhteistuotanto Saiturin joulu on herkullista ja värikästä silmäkarkkia koko perheelle

Turun Kaupunginteatteri

Tiedote:Turun Kaupunginteatterin ja Aurinkobaletin yhteistuotanto Saiturin joulu on herkullista ja värikästä silmäkarkkia koko perheelle

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2015 klo 13:04
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri

Turun Kaupunginteatterin ja Aurinkobaletin yhteistuotanto Saiturin joulu on herkullista ja värikästä silmäkarkkia koko perheelle

Turun Kaupunginteatteri ja Aurinkobaletti toteuttavat tulevana jouluna yhteistuotantona koko perheen joulusadun Charles Dickensin klassikkokirjasta Saiturin joulu. Ala-asteikäisistä aikuisille sopivan klassikkoteoksen ensi-ilta on Manillassa 19.11.2015.

Turun Kaupunginteatterin ja Aurinkobaletin versiossa Saituri on pihi ja yrmy karkkikauppias, jokapitää joulusta yhdestä ainoasta syystä – se on hyvä karkinmyyntisesonki. Iloisen yhdessäolon päälle Saituri ei sen sijaan ymmärrä. Eräänä jouluaattona Saiturin luo ilmestyy edesmennyt rakastettu sekä menneiden, nykyisten ja tulevien joulujen haamut. He luovat näkyjä, jotka saavat itsekkään karkkikauppiaan epätoivon partaalle. Miten käy? Voittaako joulun taika Saiturin itsekkyyden?

"Saiturin joulutarina on syystä klassikko. Sen ytimeen kiteytyy jotain ikuisesti olennaista vuoden suurimmasta juhlasta. Pihiys on periaatteessa hyve ja tarinan henkilössä koominen ominaisuus. Toisessa valossa se näyttäytyy kuitenkin ahneutena. Tämä meidän karkkikauppiaamme täytyy ymmärtää, ennen kuin voi iloita yhdessä muiden kanssa", kommentoi yhteistyönä toteutettavan teoksen käsikirjoitusta muokannut Satu Rasila.

 

Saiturin joulu on perinteinen joulusatu, joka nyt tanssitetaan katsojilleen erityisen värikylläisenä ja loistokkaana. Lavalla nähdään tanssijoita ja näyttelijöitä ikähaitarin laidasta laitaan. Teos viihdyttää ja jännittää sopivasti kaikenikäisiä katsojia.

”Joulu on tärkeimpiä yhdessäolon juhlia ja sitä on sääli viettää yksin. Tällä kertaa olemmekin päättäneet pistää pöydän koreaksi kahden talon voimin – Aurinkobaletin ja Turun Kaupunginteatterin väki on yhdistänyt tietonsa, taitonsa ja osaamisensa jakaakseen joulun ilon kaikille. Mitä sanoilla ei saa sanottua, se tanssitaan”, pohjustaa esityksen koreografiasta ja ohjauksesta vastaava Urmas Poolamets.

Visuaalisista herkkupaloista koostuvassa Saiturin joulussa väriloistoa lavalle tuovat muun muassa riemunkirjavat pölyhuiskahameet ja pastellisävyisinä unikuvina näyttäytyvät haamut menneiltä ja tulevilta jouluilta. Karkkikaupan maailmaan saattelevat erilaiset sokerihuurretut makeishahmot Kit-Katista Oreoon ja Piparkakkutytöistä Hariboon.  

 

Saiturin joulua esitetään Aurinkobaletin tiloissa Manillassa vuoden loppuun asti. Suuren kysynnän johdosta esityskalenteriin on päivitetty lisänäytös 10.12. klo 18.30.

Työryhmä: Käsikirjoitus Dickensin alkuperäistekstiä mukaillen Satu Rasila ja Urmas Poolamets | Koreografia ja ohjaus Urmas Poolamets | Lavastus Jani Uljas | Pukusuunnittelu Marjo Haapasalo | Valosuunnittelu Marko Kallela | Naamioinnin suunnittelu Heli Lindholm | Äänisuunnittelu Eero Auvinen | Rooleissa: Aurinkobaletti: Eeva Bang, Mikko Kaikkonen, Päivi Kujansuu, Mikko Makkonen, Elina Raiskinmäki / Turun Kaupunginteatteri: Eila Halonen, Ulla Koivuranta, Petri Rajala (Saituri) | lapsirooleissa Viivi Kallela, Alessa Mäki ja Rasmus af Ursin

Turun Kaupunginteatteri ja Aurinkobaletti

Lataa tiedote (pdf-muodossa)

Kuvapankki

Esitykset ja hinnat: Liput 24/22/14 €, Kulttuuripolkulaisten hinta 12 €. Katsomossa 150 paikkaa. Näytelmän ikäsuositus 6 vuotta. 

 

to 19.11.             klo 18.30            Ensi-ilta

ke 25.11.            klo 10

to 26.11.             klo 10

pe 27.11.            klo 18.30

la 28.11.              klo 13 ja klo 16

pe 4.12.              klo 18.30           

ke 9.12.               klo 10

to 10.12.             klo 10 ja 18.30

pe 11.12.            klo 18.30

la 12.12.              klo 13 ja klo 16

ke 16.12.            klo 10

to 17.12.             klo 10

pe 18.12.            klo 18.30

la 19.12.              klo 13 ja klo 16

ma 28.12.           klo 18.30

ti 29.12.              klo 13

ke 30.12.            klo 13

to 31.12.             klo 18.30

Liitetiedostot

Turun Kaupunginteatteri perustettiin vuonna 1946 ja vuodesta 2014 olemme toimineet Turun kaupungin omistamana osakeyhtiönä. Tuotamme vuosittain 5–10 ensi-iltaa, useita vierailunäytäntöjä ja yhteensä noin 400 esitystä. Teatterin katsojamäärä on teatteritalon peruskorjauksen aikana noin 65 000 vuodessa.

Teatteritalon peruskorjauksen ajan vuosina 2014–2017 Turun Kaupunginteatteri toimii väistötiloissa Logomo-teatterissa sekä ydinkeskustan Domino-teatterissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs