Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiedote: Turun Kaupunginteatteri tuo vierailulle Suomen Kansallisteatterin – kiitetty ”Keuhkot” Logomo-teatterissa helmikuussa

Turun Kaupunginteatteri

Tiedote: Turun Kaupunginteatteri tuo vierailulle Suomen Kansallisteatterin – kiitetty ”Keuhkot” Logomo-teatterissa helmikuussa

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2015 klo 11:41
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri

Turun Kaupunginteatteri tuo vierailulle Suomen Kansallisteatterin – kiitetty ”Keuhkot” Logomo-teatterissa helmikuussa

Duncan Macmillanin menestysnäytelmä Keuhkot sai Suomen ensi-iltansa syyskuussa Kansallisteatterissa. Mikko Nousiaisen ja Ria Katajan vuoropuhelussa pohditaan isoja kysymyksiä elämästä ja maailman tilasta. Kriitikoiden ja katsojien ylistämä esitys vierailee Turun Kaupunginteatterin Logomo-teatterissa lauantaina 27.2.2016.

 

Ria Kataja ja Mikko Nousiainen ovat elämänvalintojaan pohtiva pariskunta Duncan Macmillanin näytelmässä Keuhkot (2011), jossa maapallonkokoiset ongelmat ottavat mittaa tavallisen ihmisen elämästä. Uskaltaako epävakaaseen yhteiskuntaan synnyttää lapsia ja onko se oikein?  Kumpi tuhoutuu ensin, planeetta vai parisuhde?

Taiturimaisesta dialogistaan tunnettu näytelmäkirjailija-ohjaaja Juha Jokela on suomentanut intiimin mutta monikerroksisen näytelmän ja vastaa sen ohjauksesta.

Keuhkot on draama valinnoista, seurauksista ja elämän ennustamattomuudesta. Se on esityksenä viimeiseen hengenvetoon asti yllättävä, älykäs, hauska ja koskettava. Teoksen keskiössä on näyttelijäntyö paljaimmillaan ja parhaimmillaan.

Näyttämöllä Ria Kataja ja Mikko Nousiainen

Ohjaus ja suomennos Juha Jokela

 

Lipunmyynti alkaa pe 4.12. klo 9 Turun Kaupunginteatterin myyntipalvelussa 02 262 0030 ja Lippupalvelussa. Liput 35/30 €. Arvioitu kesto 1 h 40 min, ei väliaikaa.

 

Esityksen lehdistöpaikat ja haastattelupyynnöt: tiedottaja kirsi.lonnmark@turku.fi tai 040 164 7492.

Turun Kaupunginteatteri

Liitetiedostot

Turun Kaupunginteatteri perustettiin vuonna 1946 ja vuodesta 2014 olemme toimineet Turun kaupungin omistamana osakeyhtiönä. Tuotamme vuosittain 5–10 ensi-iltaa, useita vierailunäytäntöjä ja yhteensä noin 400 esitystä. Teatterin katsojamäärä on teatteritalon peruskorjauksen aikana noin 65 000 vuodessa.

Teatteritalon peruskorjauksen ajan vuosina 2014–2017 Turun Kaupunginteatteri toimii väistötiloissa Logomo-teatterissa sekä ydinkeskustan Domino-teatterissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs