Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiedote: Tamara -musiikkinäytelmä pukee Logomo-teatterin täyteen loistoonsa

Turun Kaupunginteatteri

Tiedote: Tamara -musiikkinäytelmä pukee Logomo-teatterin täyteen loistoonsa

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2015 klo 13:00
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri

Turun Kaupunginteatteri tiedottaa, julkaisuvapaa 11.9.2015

Tiedote:

Tamara -musiikkinäytelmä pukee Logomo-teatterin täyteen loistoonsa

- Yleisölle tarjotaan lämpiötiloissa Tamara Lund –pukunäyttely

 

Tamara Lundin suurten käänteiden täyttämästä elämästä kertova musiikkinäytelmä Tamara on taiteilijakuva naisesta, jolle rakkaus oli kaiken keskiössä. Esityksessä kuullaan niin iskelmiä kuin musikaalimusiikkia sekä numeroita opereteista ja oopperasta. Kantaesityksen ensi-ilta on Logomo-teatterissa 18. ja 19.9.2015.

Kun katson itseäni, näen peilissä vain menneitä asioita ja mietin, teinkö oikein. Joskus sitä on kävellyt niin kevein askelein kohtaloonsa. Aivan huolettomin. Ja nyt sitä miettii, olisiko tehnyt niin, jos olisi tiennyt mitä siitä seuraa.”

 

Kansainvälisenä tähtiesiintyjänä tunnetun taiteilijan tarina nojaa käänteissään hänen itsensä kirjoittamaan omaelämäkertaan Lohikäärmeen pahvikulissit. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Satu Rasilaa kiinnosti Tamaran tarinassa yksityiselämän ja esitettyjen roolien erityislaatuinen suhde.

”Tamaran oman elämän käänteet olivat dramaattisuudessaan suurempia kuin hänen tulkitsemansa teokset. Niistä tekee suurempia se, että ne olivat totta. Henkilökohtaisen kokemuksen ja tulkittavan laulun suhde on draamamme ytimessä”, kertoo Satu Rasila.

 

Tamara oli yksi aikansa seuratuimmista henkilöistä. Monet hänen elämänsä käänteistä olivat julkisia, joten ne ovat myös yleisölle tuttuja. Tamaran kokemien tunnemyrskyjen ja toisaalta huolellisesti varjellun julkisuuskuvan taustalla kytee riipaisevia murheita ja epävarmuutta.

Yksityiselämän huolten kulissia on helppo pitää pystyssä silloin, kun niiden takana on kaikki kunnossa. Mutta jos jokin kulissin takana pettää, oli sitten kysymys perhe-elämästä tai rakkaussuhteista, silloin kiillotettujen kulissien pystyssä pitäminen on erittäin vaikeaa.”

 

Näytelmä kertoo Tamaran tarinaa neljästä eri näkökulmasta. Jokaisessa esityksessä päärooli jakautuu lapsi-Tamaran lisäksi kolmelle naiselle, Angelika Klasille, Kirsi Tarvaiselle ja Sofia Arasolalle. Heidän mukanaan Tamaran tarinaa kerrotaan eri vuosikymmeniltä.

 

Satoja metrejä samettia ja kristallinauhaa

Jo pelkkä kangas! Se on upeaa ranskalaista kohopitsiä. Malli on kapea, vartalonmyötäinen. Ja huntu. Joka on kiinnitetty sellaiseen venäläismalliseen päähineeseen, arvaa! Se on kahdeksan metriä pitkä.”

Tamaran tyyli oli näyttävyydessään ja yksityiskohtien runsaudessa ainoaa laatuaan. Esitys tekee kunniaa Tamaralle myös visuaalisella ilmeellään. Logomo-teatterin uusi esirippu, samoin kuin esityksessä käytettävät kristallikruunut, puhumattakaan esityksen kymmenistä puvuista, on toteutettu käsityönä Turun Kaupunginteatterin verstaalla, tarpeistossa ja ompelimossa.

Turun Kaupunginteatteri toteuttaa Logomon lämpiötiloihin Tamara Lund -pukunäyttelyn. Näyttely on koostettu yhteistyössä Maria Lundin kanssa ja se pitää sisällään asusteita, vaatteita ja muita muistoja Tamaran vaiheista. Marian varastoihin vuosien varrella taltioidut esineet ja muun muassa roolipuvut ovat alkuperäisiä ja ensi kertaa yleisön tutustuttavina. Näyttely on avoinna teatterin aukioloaikojen puitteissa esitysten yhteydessä ja sinne on vapaa pääsy.

 

TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus ja ohjaus: Satu Rasila, musiikin sovitus ja johto: Jussi Vahvaselkä, koreografia: Katja Koukkula ja Jussi Väänänen, lavastus: Jyrki Seppä, pukusuunnittelu: Pirjo Liiri-Majava, maskeeraus: Heli Lindholm, valosuunnittelu: Mika Randell, äänisuunnittelu: Jari Tengström

Tamaran rooleissa: Angelika Klas, Kirsi Tarvainen, Sofia Arasola, Ada Lohikoski / Lilian Salmi / Maria Salonen (Tamara lapsena)

Muissa rooleissa: Jukka Aaltonen, Mikael Haavisto, Ari-Matti Hedman Juha Hostikka, Mika Kujala, Ulla Reinikainen, Pauliina Saarinen, Riitta Salminen, Aleksi Seppänen

Bändi: Kapellimestari Jussi Vahvaselkä/Markus Länne (Viulu 1 Emilia Salpaharju/Katariina Sallinen, Viulu 2 Katariina Sallinen/Marja Sihvo, Alttoviulu Aino Ojakoski/Jaana Karjalainen, Sello Eerika Ketonen, Bassot Ari Kataja (Akustinen/Sähkö), Piano/Keyboard Ville Pere, Rummut/Lyömäsoittimet Jani Riihimäki, Multi 1 Jusu Heinonen (altto-, baritonisax, Huilu,Klarinetti,bassoklarinetti, haitari), Multi 2 Kimmo Gröhn (tenori-, sopranosax,Huilu, kitarat (a & e), keyboard, Käyrätorvi Mikko Perälä/Mia Kuczynski

Lippujen hinnat 45/40/37 €. Arvioitu kesto 2,5 tuntia väliaikoineen.

Esityksen kuvat mediapankissa

Lisätietoa esityksestä

Tiedote pdf-muodossa

Näyttelyluettelo

 

Esityksen lehdistöpaikat, ota yhteyttä kirsi.lonnmark@turku.fi tai 040-164 7492.

 

Turun Kaupunginteatteri Oy 

 

Liitetiedostot

Turun Kaupunginteatteri perustettiin vuonna 1946 ja vuodesta 2014 olemme toimineet Turun kaupungin omistamana osakeyhtiönä. Tuotamme vuosittain 5–10 ensi-iltaa, useita vierailunäytäntöjä ja yhteensä noin 400 esitystä. Teatterin katsojamäärä on teatteritalon peruskorjauksen aikana noin 65 000 vuodessa.

Teatteritalon peruskorjauksen ajan vuosina 2014–2017 Turun Kaupunginteatteri toimii väistötiloissa Logomo-teatterissa sekä ydinkeskustan Domino-teatterissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs