Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiedote: Rasilan veljekset sanailevat kilpaa Domino-teatterin avajaisnäytelmässä

Turun Kaupunginteatteri

Tiedote: Rasilan veljekset sanailevat kilpaa Domino-teatterin avajaisnäytelmässä

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2015 klo 13:06
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri

Turun Kaupunginteatteri tiedottaa, julkaisuvapaa ti 8.9.2015 klo 11.30

Tiedote: Rasilan veljekset sanailevat kilpaa Domino-teatterin avajaisnäytelmässä

Kaupunginteatterin uusi väistötila Domino-teatteri avaa ovensa 9.9. Kesän aikana ehostettu ja remontoitu Domino toimii syksyn aikana lukuisten konserttien ja esitysten estradina. Avajaisesityksenä nähdään uusintaensi-iltansa saava Americo!.  Kimmo Rasilan ja Jukka Rasilan luotsaama Dario Fon komedia on veljesten taidonnäyte tarinankerronnassa. 

Dario Fo:n Americo! on ronskin humoristinen selonteko Amerikan valloitusretkestä. 15 vuotta sitten Turun Kaupunginteatterin ohjelmistossa pyörineen veijaritarinan miehitys on ennallaan. Hieman huono-onnisen Johan Padovalaisen seikkailutarinaa kertoo kaksi Rasilaa, Jukka ja Kimmo. Americossa komediarooleistaan tutut herrat halkaisevat monologiksi tarkoitetun roolin kahtia ja ahtavat yhteen hahmoon tuplaten energiaa.

 

Rasilat perustelevat näytelmän menestystä käsikirjoituksella ja sukulaisuussuhteen mahdollistamalla tempolla:  

”Jutun kivijalkana on hieno teksti. Veljeksinä me jatkamme toistemme ajatusta ja rytmiä sellaisella intuitiolla, joka on mahdollinen vain, jos on elänyt koko elämänsä toisen kanssa.”  

Suomen parhaaksi Dario Fo -tulkitsijaksi mainittu Erkki Saarela on ohjannut Rasiloille todellisen haasteen toistensa ylittämisessä. Lisämakua kilpapuhumiseen antaa aiemmista näytännöistä vierähtänyt aika:

”Vuosia sitten naureskelimme, että vieläköhän rahkeet riittäisivät tähän juttuun vanhempana. Silloin epäilimme, mutta nyt olemme sitä mieltä, että kyllä ne riittävät. Kilpailuhenkisinä meillä ei tosin ole vaihtoehtoja.” Virittelee lähtöasetelmia Jukka Rasila.

 

Kaupunginteatterin vakiokasvo Kimmo Rasila on valmis kaksintaisteluun: ”Esitystilanteessa haluaa, että veli onnistuu, mutta samalla haluaa suoriutua toista paremmin. Olemme olleet toinen toistemme kovimpia vastuksia siitä saakka, kun meidän väliin heitettiin pallo vuonna 1970. Toisillemme haluamme tehdä taidokkaimman syötön, ja vastata siihen vielä vahvemmin. Myös näyttämöllä.”

 

 

Dominon palvelut nykypäivään tunnelmasta tinkimättä

50-luvulta asti toiminut Domino on remontoitu vastaamaan tämän hetken vaatimuksia. Menneiden vuosien arkkitehtuuria henkivä Domino-teatteri on katsojalle matalan kynnyksen kulttuurikehto, täynnä herkullisia yksityiskohtia. Vanhojen legendaaristen Broadway-teattereiden tyyliin Dominoa eivät hallitse suuret oleskelu- ja aulatilat, vaan katsojat pääsevät saapuessaan suoraan saliin.

Domino-teatterissa ehostettua:

-          Uudistetut ja laajennetut saniteetti- ja naulakkotilat

-          Ajanmukaiset esteettömyysominaisuudet (mm. kaidehissi ja invapaikat)

-          Tilaan sovitettu moderni valo- ja äänitekniikka

-          500-paikkaisena säilyvä katsomo, vanhat istuimet pesty ja huollettu.

-          Salin yleisilme raikastettu ilmanvaihtoa parantamalla

-          Rakennettu esiintymisareena on kooltaan 6x12 m ja sitä ympäröi entisen esiripun sijaan mustat verhoilut.

 

Americo!

Rooleissa: Jukka Rasila ja Kimmo Rasila, Ohjaus: Erkki Saarela, Lavastus ja puvut: Outi Piekäinen. Kesto väliajan kanssa 2 h 15 min. Liput 30/15 €.

Esityksen kuvat mediapankissa

Lisätietoa esityksestä

Tiedote pdf-muodossa

 

Esityksen lehdistöpaikat, ota yhteyttä kirsi.lonnmark@turku.fi tai 040-164 7492.

Turun Kaupunginteatteri Oy 

Liitetiedostot

Turun Kaupunginteatteri perustettiin vuonna 1946 ja vuodesta 2014 olemme toimineet Turun kaupungin omistamana osakeyhtiönä. Tuotamme vuosittain 5–10 ensi-iltaa, useita vierailunäytäntöjä ja yhteensä noin 400 esitystä. Teatterin katsojamäärä on teatteritalon peruskorjauksen aikana noin 65 000 vuodessa.

Teatteritalon peruskorjauksen ajan vuosina 2014–2017 Turun Kaupunginteatteri toimii väistötiloissa Logomo-teatterissa sekä ydinkeskustan Domino-teatterissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs