Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiedote: Pieni musikaali suurista tunteista starttaa syyskauden

Turun Kaupunginteatteri

Tiedote: Pieni musikaali suurista tunteista starttaa syyskauden

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2016 klo 13:00
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri

Pieni musikaali suurista tunteista Turun Kaupunginteatteriin

Turun Kaupunginteatteri kantaesittää elokuussa uutta lastenteatteria. Linnateatterin teatterisalissa esitettävä Tivoli-pienoismusikaali käsittelee lasten tunteita vauhdikkaasti musiikin ja huumorin kautta.

 

Sofia on viisivuotias tyttö, jolle tunteet ovat vielä tuntemattomia, hurjasti ryöpsähteleviä ja elämää vahvasti hallitsevia outoja juttuja. Sofian äiti puolestaan on kontrollifriikki, jonka mukaan maailmassa pärjää vain pitämällä tunteensa kurissa.

Sofia pyytää Tivolin taikuria taikomaan vanhempansa tivolin toiselle puolelle. Alkaa matka, jonka aikana Sofia tutustuu omiin tunteisiinsa oppaanaan suuri tunneasiantuntija, turkulainen pehmohirvi Möttönen.

Tivolin kirjoittaa ja ohjaa Kimmo Virtanen, joka on viime vuosina tehnyt lastenteatteria muun muassa Helsingin Kaupunginteatteriin. Turun Kaupunginteatteriin Virtanen on aikaisemmin ohjannut Mörköjen yö -näytelmän.

Innostuin käsittelemään lasten kasvamista tunteidensa ymmärtämiseen seuratessani omien lasteni ja lastenlasteni kamppailua tunteidensa kanssa. Se, miten olemme saaneet lapsena käsitellä tunteita ja tuntemista, vaikuttaa meihin koko loppuelämän ajan”, Virtanen kertoo Tivolin synnystä.

Myös keskusteluni erään minulle tuntemattoman äidin kanssa innoitti minua. Keskustelukumppanini oli sitä mieltä, että lasten pitää oppia kestämään kylmä maailma ja hillitä tunteensa. Olin hänen kanssaan niin täysin eri mieltä!” käsikirjoittaja-ohjaaja jatkaa.

 

Erityisen innoissaan Virtanen on saadessaan tuoda lavalle upouutta koko perheen teatteria.

Koko perheelle suunnattuja, suoraan näyttämölle kirjoitettuja kantaesityksiä ei tehdä kovin usein. Näin Turun Kaupunginteatteri hienosti edistää lastenkulttuuria”, Virtanen toteaa.

Lastenmusikaalin säveltää Olli Heikkinen. Rooleissa nähdään Turun Kaupunginteatterin konkarit Minna Hämäläinen, Ulla Reinikainen ja Petri Rajala, uudet kiinnitykset Anna Victoria Eriksson ja Olli Rahkonen sekä musiikkiteatterin nouseva tähti Valtteri Haliseva.

Tivoli saa ensi-iltansa Linnateatterin teatterisalissa keskiviikkona 31.8. Esityksen ikäsuositus on 4-vuotiaista ylöspäin.

 

Työryhmä: ohjaus ja käsikirjoitus Kimmo Virtanen, lavastus ja pukusuunnittelu Alisha Davidow, sävellys Olli Heikkinen, äänisuunnittelu Tuomas Rissanen, valosuunnittelu Petri Suominen

Rooleissa: Anna Victoria Eriksson, Ulla Reinikainen, Petri Rajala, Minna Hämäläinen, Olli Rahkonen, Valtteri Haliseva

Liput: 10 €

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: tiedottaja Kirsi Lönnmark, 040 164 7492 / kirsi.lonnmark@turku.fi

 

Turun Kaupunginteatteri

Turun Kaupunginteatteri perustettiin vuonna 1946 ja vuodesta 2014 olemme toimineet Turun kaupungin omistamana osakeyhtiönä. Tuotamme vuosittain 5–10 ensi-iltaa, useita vierailunäytäntöjä ja yhteensä noin 400 esitystä. Teatterin katsojamäärä on teatteritalon peruskorjauksen aikana noin 100 000 vuodessa.

Teatteritalon peruskorjauksen ajan vuosina 2014–2017 Turun Kaupunginteatteri toimii väistötiloissa Logomo-teatterissa sekä ydinkeskustan Domino-teatterissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs