Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiedote: Modernin luolamiehen kalenterissa on ruuhkavuosien räjähdysvaara

Turun Kaupunginteatteri

Tiedote: Modernin luolamiehen kalenterissa on ruuhkavuosien räjähdysvaara

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2015 klo 14:31
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri

Tiedote:

Modernin luolamiehen kalenterissa on ruuhkavuosien räjähdysvaara

Valtteri Roihan kirjoittaman Luolamiehen pojan jatko-osana toimiva uusi näytelmä Luolamiehen ruuhkavuodet on tunnistettava komedia lapsiperheen ihanasta kaaoksesta ja arjen sankaruudesta.

 

On yksi asia tulla isäksi ensimmäisen kerran. Ja vastaavasti on aivan toinen asia tulla isäksi toisen kerran. Silloin nimittäin lapsiperheen tiukkojen tilanteiden kerroin ei ainoastaan tuplaannu, vaan tuntuu suorastaan räjähtävän käsiin. Luolamiesisän multitasking on korvaamaton taito remontoinnin, lastenhoitovuorojen ja harrastusten yhteensovittamisessa. Varsinkin kun arvaamattomat norovirukset ja muut yllätykset vaanivat kulman takana kaaosta ennakoimassa.

Luolamiesisässä arjen kaaos herättää selviytyjän: riittää, että porukka pysyy hengissä, kaikki muu hoituu ajallaan. Luolanaisessa kaaos puolestaan herättää supersuorittajan: töiden ja kotitöiden lisäksi on käytävä joogassa, puhuttava parisuhteesta ja löydettävä sisäinen tasapaino. Ei siis mikään ihme, että ruuhkavuosien keskellä luolamiesisä on valmis tilaamaan itselleen ajan suuhygienistille vain saadakseen hetken omaa aikaa.

Suositussa Luolamiehen pojassa pohdinnan alla on isyys ja äitiys - odotusajasta suurin piirtein siihen kun lapsi oppii puhumaan. Vauhti ei siitä suinkaan hiljene, vaan näiltä seutuvilta alkaa varsinainen kiirastuli, lähes paniikinomaisesti hallittu kaaos. Tämä näytelmä tarkastelee ruuhkavuosien syvintä olemusta omien kokemusteni pohjalta. Materiaalia esitykseen ovat parhaansa mukaan tuottanet kaksi vauhdikasta lastani ja rakastettava vaimoni Suvi. Eli pääosassa on jälleen tavallinen, maskulainen, nelihenkinen Roihien perhe.”

”Mistä ruuhka johtuu? Onko ruuhkavuosiseksiä olemassa? Miten kiinnittää turvaistuin? Onko norovirukseen rokotetta? Auttaako parisuhdeterapia?” Kaikkien näiden kysymysten keskiöön astuu hymyssä suin, standupin hengessä Valtteri Roiha.

 

”Jo 90-luvulta alkanut yhteistyö Valtterin kanssa on ollut varsin onnistunutta ja hedelmällistä. Kaksi aikaisempaa, suursuosioon noussutta Luolamies-esitystä olkoon tästä hyvänä esimerkkinä. Jälkikasvun myötä perheenisä-Roihan saappaissa alkoi olla riittävästä kannuksia kalenterikatastrofien selvittämisestä ja aika oli nyt kypsä arjen sankaritrilogian kolmannelle osalle.” Pohjustaa yhteistä historiaa Mikko Kouki.

 

Esitykset Domino-teatterissa to 29.10. Ensi-ilta, ke 4.11., ti 10.11., pe 20.11., to 26.11., ke 2.12., la 5.12.,ke  9.12., to 10.12., pe 18.12., la 19.12. Liput 30/15 €

 

Luolamies Valtteri Roiha

Videosuunnittelu Sanna Malkavaara

Valosuunnittelu Tero Aalto

Äänisuunnittelu Tuomas Rissanen

 

Esite pdf-muodossa (4-s, A4)

Pressikuvat

 

 

Liitetiedostot

Turun Kaupunginteatteri perustettiin vuonna 1946 ja vuodesta 2014 olemme toimineet Turun kaupungin omistamana osakeyhtiönä. Tuotamme vuosittain 5–10 ensi-iltaa, useita vierailunäytäntöjä ja yhteensä noin 400 esitystä. Teatterin katsojamäärä on teatteritalon peruskorjauksen aikana noin 65 000 vuodessa.

Teatteritalon peruskorjauksen ajan vuosina 2014–2017 Turun Kaupunginteatteri toimii väistötiloissa Logomo-teatterissa sekä ydinkeskustan Domino-teatterissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs