Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiedote: Linnan juhlien ajankohta siirtyy! Punainen matto levitetään Naantaliin jo toukokuussa.

Turun Kaupunginteatteri

Tiedote: Linnan juhlien ajankohta siirtyy! Punainen matto levitetään Naantaliin jo toukokuussa.

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2016 klo 11:19
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri

TIEDOTE             Julkaisuvapaa 7.1.2016 klo 10

 

Linnan juhlien ajankohta siirtyy!

Punainen matto levitetään Naantaliin jo toukokuussa

Turun Kaupunginteatteri ja Naantalin Emma Teatteri aloittivat kolmevuotisen yhteistyönsä viime vuonna menestyksekkäästi lätkäkomedia Hockey Nightin merkeissä. Tulevana kesänä ollaan jälleen suuren kansallisen aiheen äärellä kun luvassa on Linnan juhlat. Tasavallan tärkein komedia saa kantaesityksensä Emma Teatterissa 26.5.2016.

Linnan juhlat on komedia vuoden seuratuimmasta tapahtumasta. Karnevaalihumu alkaa heti kättelyssä, kun neljä näyttelijää ottaa haltuunsa hulppeat 1 800 roolia. Linnan juhlien käsikirjoituksessa revitellään ennennäkemättömällä materiaalilla muun muassa etkoilla, jatkoilla, tanssilattialla ja kättelyjonossa. Naantalin Linnan juhlissa katsoja on kärpäsenä salin katossa, kun kaikki Suomen historian presidentit marssivat vastaanotolle. Illan ohjelmaan kuuluu itsestäänselvyytenä välkehtivä pukuloisto ja etiketin rikkominen. Sokerina pohjalla näytelmä paljastaa myös salaisen boolin reseptin.

Käsikirjoittajat Satu Rasila ja Tuomas Parkkinen ovat luottaneet tekstissä vuosien kotisohvatuntemuksiin, syväanalysoituihin juorulehtiin ja kävijäkokemuksiin.

Jos viime vuonna kirjoitin jääkiekkoaiheista komediaa tuntematta lajia entuudestaan, tänä vuonna olen ollut jälleen saman haasteen edessä. Olen kirjoittamassa komediaa juhlista, joissa en koskaan ole ollut vieraana. Niinpä ilmoittauduin ajoissa presidentin kansliaan olevani tämän komedian kirjoittamisen taustatyötä varten itsenäisyyspäivänä käytettävissä. Valitettavasti ilmeisesti postilakon vuoksi kutsuni meni väärään osoitteeseen, mutta sitä voi kuulemma käyttää ensi vuonna. Jos se löytyy.”, pohdiskelee postilaatikolla toiveikkaana päivystänyt Satu Rasila.

Tuomas Parkkinen puolestaan listaa näyttäviä sisääntuloja: ”Linnan juhlissa minua kiinnostaa eniten 15 sekunnin julkisuus. Sen verran kestää matka, jonka ihminen kävelee Valtiosalin ovelta punaista mattoa pitkin kättelemään presidenttiparia ja poistuu salamavalojen välkehtiessä ruokasaliin. 2 567 241 suomalaista tuijottaa. Tai sitten kukaan ei huomaa.”

Päärooleissa nähdään tasavallan suurimmat tähdet Miska Kaukosen, Minna Koskelan, Juha-Pekka Mikkolan ja Linda Wiklundin esittäminä.

”Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteistyö alkoi menestyksellä! Resepti on helppo, mutta vaikeasti jäljiteltävissä. Pitää vain loksauttaa palaset paikoilleen ja varmistaa, että tekijöillä on hauskaa, niin silloin saa yleisö nauraa ja kokea hyvää kesäillan viihdettä. Kaiken kruunaa teatteriravintolamme, joka leikittelee mukana esityksen sisällössä.” Kommentoi tulevaa kesäteatterikautta Muumimaailman toimitusjohtaja Tomi Lohikoski.

Naantaliin on tänä kesänä luvassa liki 40 iltaa hulvatonta juhlatunnelmaa katetussa Emma Teatterissa.

 

Työryhmä:

Käsikirjoitus Satu Rasila ja Tuomas Parkkinen, Ohjaus Mikko Kouki, Lavastus ja pukusuunnittelu Anna Sinkkonen

Kaikissa rooleissa taviksista julkkiksiin Miska Kaukonen, Minna Koskela, Juha-Pekka Mikkola, Linda Wiklund

Esityskausi 26.5.2016 – 19.8.2016 Emma Teatterissa, Naantalissa. Liput 33€/31€.

Lataa tiedote (pdf muodossa) // Kuvapankki

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Emma Teatteri, markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen 040 5900701 tai Turun Kaupunginteatteri, tiedottaja Kirsi Lönnmark 040 164 7492

Turun Kaupunginteatteri ja Emma Teatteri

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs