Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiedote: Kolmen kimppa -kuinka päästä eroon siitä oikeasta?

Turun Kaupunginteatteri

Tiedote: Kolmen kimppa -kuinka päästä eroon siitä oikeasta?

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2016 klo 13:00
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri

Tiedote 19.1.2016

Kolmen kimppa

-kuinka päästä eroon siitä oikeasta?

Turun Kaupunginteatterin kevään avaa Suomen kanta-esityksensä saava komedia Kolmen kimppa. Näyttelijänä ja käsikirjoittajana tunnetun Clément Michelin vuonna 2011 kirjoittama komedia on kuulunut ranskalaisten teatterien ohjelmistoon ensi-iltansa jälkeen katkeamatta.

 

Näytelmässä rakkaus on koetuksella ja luovuus ohittaa rehellisyyden. Avovaimoonsa kyllästynyt Paul kiristää ystävänsä asumaan saman katon alle päästäkseen puolisostaan eroon. Kolmen kimppa on täynnä tuttuja tilanteita niin parisuhteessa eläville kuin kimppakämpissä asuneille.

Kolmen kimppa päätyi ohjaukseeni ranskalaisen ystäväni vinkistä ja käsikirjoitus vakuutti minut löydöstä. Nuorten aikuisten ja keski-ikää kolkuttelevien parisuhde-arjesta pirskahteleva näytelmä on uudenlaisen, todenmukaisen komediatyylin esiinmarssi Turussa. Katsojan on taatusti helppo samaistua hätävalheesta alkavaan tapahtumien sarjaan, jossa mopo lähtee kunnolla käsistä”, ohjaaja Sami Hokkanen kertoo.

 Tilannekomedian rooleissa nähdään Jussi-palkittu Santtu Karvonen (muun muassa Juoppohullun päiväkirja, Luokkakokous ja Napapiirin sankarit 2), turkulaisten katsojien sydämet valloittanut Miska Kaukonen ja Anna-Riikka Rajanen

Hektisen Tripla-syksyn jälkeen on mukavaa palata teatteriin ja tehdä debyytti Turun Kaupunginteatterissa. Kolmen kimppa haastaa meidät jälleen uusiin ulottuvuuksiin, kun näyttämöllä haetaan oikeaa lähestymistapaa tunnistettaviin, arjesta nouseviin huumorihetkiin”, Karvonen ja Rajanen kommentoivat harjoitusten lomasta.

Kolmen kimppa saa ensi-iltansa 22.1.2016 Domino-teatterissa, joka toimii Turun Kaupunginteatterin väistötilana. Helposti lähestyttäväksi matalan saapumiskynnyksen paikaksi profiloitunut Domino hakee tilannekomedialla yleisöksi myös tuoreempia teatterikävijöitä.

Haluamme houkutella edullisella opiskelijalipulla nuorempaa polvea tutustumaan teatteriimme. Näytelmän tematiikka istuu hyvin kaikille, joilla on kokemusta yhteisasumisesta ja sen tuomista haasteista. Kolmen kimppa antaa tarttumapintaa laajalle kohdeyleisölle, sillä se tarjoilee meille kaikille tuttuja tilanteita pienin absurdein kääntein”, taiteellinen johtaja Mikko Kouki kertoo.  

Kolmen kimpan esityskausi on tiivis. Näytelmä nähdään Domino-teatterin lavalla helmikuun loppuun mennessä 16 kertaa.

 

Käsikirjoitus Clément Michel

Suomennos Reita Lounatvuori

Ohjaus Sami Hokkanen

Lavastus ja pukusuunnittelu Anna Sinkkonen

Valosuunnittelu Petri Suominen

Äänisuunnittelu Tuomas Rissanen

Rooleissa Santtu Karvonen (Paul), Miska Kaukonen (Martin) ja Anna-Riikka Rajanen (Sophie)

 

Ensi-ilta Domino-teatterissa 22.1.2016

Perushintaiset liput 30€, opiskelijat ja eläkeläiset 15€

Lataa tiedote (pdf-muodossa)

Kuvapankki

Lisätiedot, lehdistöpaikat ja haastattelupyynnöt tiedottaja Kirsi Lönnmark 040 164 7492 / kirsi.lonnmark@turku.fi

 

Turun Kaupunginteatteri

Liitetiedostot

Turun Kaupunginteatteri perustettiin vuonna 1946 ja vuodesta 2014 olemme toimineet Turun kaupungin omistamana osakeyhtiönä. Tuotamme vuosittain 5–10 ensi-iltaa, useita vierailunäytäntöjä ja yhteensä noin 400 esitystä. Teatterin katsojamäärä on teatteritalon peruskorjauksen aikana noin 100 000 vuodessa.

Teatteritalon peruskorjauksen ajan vuosina 2014–2017 Turun Kaupunginteatteri toimii väistötiloissa Logomo-teatterissa sekä ydinkeskustan Domino-teatterissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs