Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiedote: Kaikki oikein –näytelmä tempaa ryysyistä rikkauksiin, -Turun Kaupunginteatterin uutuudessa kerrotaan, mitä tapahtui lottovoiton jälkeen

Turun Kaupunginteatteri

Tiedote: Kaikki oikein –näytelmä tempaa ryysyistä rikkauksiin, -Turun Kaupunginteatterin uutuudessa kerrotaan, mitä tapahtui lottovoiton jälkeen

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2015 klo 11:45
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri

 

Turun Kaupunginteatteri tiedottaa

Tiedote medialle, julkaisuvapaa ma 24.8. klo 12.00

 

Kaikki oikein –näytelmä tempaa ryysyistä rikkauksiin

-       Turun Kaupunginteatterin uutuudessa kerrotaan, mitä tapahtui lottovoiton jälkeen

Turun Kaupunginteatterin syyskauden avajaisnäytelmänä nähdään Logomo-teatterissa 28. ja 29.9. kantaesitys Kaikki oikein. Viime vuonna ilmestyneeseen, Anna-Leena Härkösen kehuttuun kirjaan perustuva komedia käsittelee lottovoittounelman toteutumista. Elämänmuutos tuo mukanaan auvoisten ilonhetkien ohessa pari- ja ystävyyssuhteisiin heijastuvia varjoja.

 

 Näytelmän pääosassa nähtävä Puttosen pariskunta joutuu rahapsykoosiin oikean rivin osuessa kohdalle. Lapsuudessaan kiusattu ja penninvenytyksestä kärsinyt Eevi (Minna Hämäläinen) toteuttaa makoisan revanssin. Kari (Stefan Karlsson)puolestaan jatkaa tissuttelua ja nahjuksesta sukeutuu – entistä suurempi nahjus. Tunteet kuohuvat myös lottovoittajien kavereilla.

Reko: ”Mulla on ollut kestolotto kakskymmentä vuotta, ja vittu ei mitään. Ja sit yks lämpimikseen lottoaa, heti täysosuma. Mitä pahaa mä oon tehny? Mitä hyvää sä oot tehny?”

 

Napakasta dialogistaan tunnettu Anna-Leena Härkönen haastatteli käsikirjoituksen pohjaksi aitoja lottovoittajia, mutta näytelmän henkilöt ovat fiktiivisiä. Esityksessä ollaan muun muassa tosielämän ikuisuuskysymyksen äärellä, tuoko raha onnea?

”Eevi: Mä olen rikas,mutta onnellinen. Te toivotte, että mä sanoisin ettei raha tuo onnea, ettei sillä ole loppupeleissä merkitystä! Mutta kun se vaan tuo! Anteeksi.

Reko: Mä oon lukenu lehdestä sellasen tarinan, että yks lottovoittaja oli törsänny heti kaikki rahat. Se oli siis lopuks köyhempi ku ennen voittoa.”

 

Näytelmän ohjaa Heikki Paavilainen 

"Esityksessä nauru ja itku ovat niin lähellä toisiaan, jopa päällekkäin. Rahatilanteen muuttuminen aiheuttaa rakkauteenkin sivuraiteita, ohjauksessa olen nostanut esiin erilaisia onnen hetken löytymisiä”, ohjaaja sanoo.

 

Turun Kaupunginteatterin taiteelliselle johtajalle Mikko Koukille Härkösen Kaikki oikein -näytelmän saaminen Turkuun on mieluisa juttu.

”Härkösen luomat maailmat ja henkilöt ovat samaan aika hauskoja ja traagisia. Lottovoitto on aiheena mehukas, kukapa meistä ei joskus olisi kokeillut onneaan ja miettinyt miten tulevia miljooniaan sijoittaa?”

 

Veikkaus-yhteistyö tekee kaikista teatterin ystävistä voittajia

Kaikki oikein -näytelmään liittyy Kaupunginteatterin yhteistyö Veikkauksen kanssa. Teatteri- ja näyttämötaide saa vuosittain yli 40 miljoonan potin Veikkauksen tuotosta. Turussa nyt toteutettavan yhteistyön tuloksena syntyy erilaisia kilpailuja ja kaupunkitapahtumia, myös lavastus hyödyntää aitoa lottorekvisiittaa ja lottopalloja voi bongata syksyn ajan myös Aurajoesta.

Veikkauksen pelit ovat tuottaneet monipuolista hyvää suomalaisille jo 75 vuoden ajan. Juhlavuoden aikana nostamme esille entistä vahvemmin kuinka suomalaiset hyötyvät Opetus- ja kulttuuriministeriön jakamista veikkaustuotoista. Pelieuroista nauttivat yli 3000 suomalaista kulttuurin, liikunnan, nuorisotyön ja tieteen kohdetta. Turun Kaupunginteatterin vuosittainen tuki on noin 1,2 miljoonaa euroa, jonka lisäksi teatteria remontoidaan 3,9 miljoonalla eurolla. Vaikkei omaan lottoriviin osuisikaan kaikki oikein, on jokainen turkulainen teatterin ystävä voittaja.” Taustoittaa Veikkaus Oy:n yhteyspäällikkö Tapio Imporanta.

 

Lippujen hinnat 38/35/32 €.

Työryhmä: Käsikirjoitus Anna-Leena Härkönen, Ohjaus ja dramatisointi Heikki Paavilainen, Lavastus Jani Uljas, Pukusuunnittelu Tuomas Lampinen, Valosuunnittelu Jari Sipilä, Äänisuunnittelu Iiro Laakso, Naamioinnin suunnittelu Minna Pilvinen

Rooleissa: Minna Hämäläinen (Eevi Puttonen), Stefan Karlsson (Kari Puttonen), Eila Halonen, Kimmo Rasila, Alisa Salonen

 

Esityksen kuvat mediapankissa

Lisätietoa esityksestä

Tiedote pdf-muodossa

 

Esityksen lehdistöpaikat, ota yhteyttä kirsi.lonnmark@turku.fi tai 040-164 7492.

 

Turun Kaupunginteatteri Oy

 

 

 

 

 

Liitetiedostot

Turun Kaupunginteatteri perustettiin vuonna 1946 ja vuodesta 2014 olemme toimineet Turun kaupungin omistamana osakeyhtiönä. Tuotamme vuosittain 5–10 ensi-iltaa, useita vierailunäytäntöjä ja yhteensä noin 400 esitystä. Teatterin katsojamäärä on teatteritalon peruskorjauksen aikana noin 65 000 vuodessa.

Teatteritalon peruskorjauksen ajan vuosina 2014–2017 Turun Kaupunginteatteri toimii väistötiloissa Logomo-teatterissa sekä ydinkeskustan Domino-teatterissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs