Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiedote: Esko Roine ja Tuija Ernamo neuroosikomedian tähdiksi Turun Kaupunginteatteriin

Turun Kaupunginteatteri

Tiedote: Esko Roine ja Tuija Ernamo neuroosikomedian tähdiksi Turun Kaupunginteatteriin

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2016 klo 11:00
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri

Tiedote: Esko Roine ja Tuija Ernamo neuroosikomedian tähdiksi Turun Kaupunginteatteriin

Logomo-teatterissa esitetään syksyllä ranskalainen komedia Toc Toc. Neurooseista kertovassa näytelmässä naurattavat Esko Roine ja Tuija Ernamo, jotka vierailevat Turun Kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa.

Laurent Baffien kirjoittamassa komediassa erilaisista pakko-oireista kärsivät potilaat saapuvat kuuluisan erikoislääkäri Sternin vastaanotolle. Kun lääkärin lento myöhästyy, odotushuoneessa alkaa spontaani ryhmäterapiaistunto. 

Näytelmän ohjaajan Tuomas Parkkisen mukaan komedia pilailee piirteillä, jotka ovat kaikille tuttuja.

”Pakonomaisessa käyttäytymisessä on jotain syvästi inhimillistä ja samalla suuresti koomista. Meillä kaikilla on omat neuroosimme, etenkin jännittyneenä tai kovan paineen alla”, Parkkinen sanoo. 

Turun Kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa vieraileva Esko Roine esittää komediassa Touretten oireyhtymästä kärsivää Frediä. Taudinkuvaan kuuluu, että potilas puhuu rumia ja solvaa toisia tahtomattaan.

”Hahmoni on vähintäänkin mielenkiintoinen, niin esitettäväksi kuin katsojille. Uskon näytelmän viihdearvoon ja tulen Turun Kaupunginteatteriin avoimin mielin”, Roine tiivistää tunnelmansa.

Turun Kaupunginteatterissa niin ikään ensimmäistä kertaa vieraileva Tuija Ernamo esittää Toc Tocissa kaiken pakonomaisesti tarkistavaa Mariaa. Ernamo muistetaan muun muassa rooleistaan televisiosarjoissa Sisko ja sen veli ja Kyllä isä osaa sekä lukuisista teatteritöistään.

Näytelmän muina neurootikkoina nähdään Stefan Karlsson, Ulla Koivuranta, Kimmo Rasila, Riitta Salminen ja Pauliina Suominen

”Toc Toc -komediassa saa nauraa naapurille ja tunnistaa roolihahmoissa piirteitä puolisostaan tai pomostaan. Mutta miksi koko muu yleisö nauraa kohdassa, jossa minun mielestäni käyttäydytään täysin normaalisti?” ohjaaja Tuomas Parkkinen summaa.

Toc Toc – komedia neurooseista sai ensi-iltansa Pariisissa vuonna 2005. Logomo-teatterissa nähdään komedian Suomen kantaesitys. Näytelmä saa ensi-iltansa 9. ja 10. syyskuuta 2016.

 

Työryhmä: teksti Laurent Baffie, suomennos Reita Lounatvuori, ohjaus Tuomas Parkkinen, lavastus Jani Uljas, puvustus Tuomas Lampinen, valosuunnittelu Jari Sipilä, äänisuunnittelu Mika Hiltunen, videosuunnittelu Sanna Malkavaara

Rooleissa: Esko Roine, Tuija Ernamo, Stefan Karlsson, Ulla Koivuranta, Kimmo Rasila, Riitta Salminen, Pauliina Suominen

Liput: perusliput 38 €, eläkeläiset 35 €, opiskelijat 32 €

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: tiedottaja Kirsi Lönnmark, 040 164 7492 / kirsi.lonnmark@turku.fi

Tiedote pdf-muodossa

Turun Kaupunginteatteri

Liitetiedostot

Turun Kaupunginteatteri perustettiin vuonna 1946 ja vuodesta 2014 olemme toimineet Turun kaupungin omistamana osakeyhtiönä. Tuotamme vuosittain 5–10 ensi-iltaa, useita vierailunäytäntöjä ja yhteensä noin 400 esitystä. Teatterin katsojamäärä on teatteritalon peruskorjauksen aikana noin 100 000 vuodessa.

Teatteritalon peruskorjauksen ajan vuosina 2014–2017 Turun Kaupunginteatteri toimii väistötiloissa Logomo-teatterissa sekä ydinkeskustan Domino-teatterissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs