Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tiedote: Ajankohtainen klassikko Logomo-teatterin syksyyn

Turun Kaupunginteatteri

Tiedote: Ajankohtainen klassikko Logomo-teatterin syksyyn

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2016 klo 12:00
Julkaisija: Turun Kaupunginteatteri

Ajankohtainen klassikko Logomo-teatterin syksyyn

Turun Kaupunginteatterin syksyn ohjelmisto täydentyy modernilla klassikolla, kun Kissa kuumalla katolla saa ensi-iltansa lokakuussa Logomo-teatterissa. Näytelmän päärooleissa nähdään muun muassa Pyry Nikkilä, Niina Koponen ja Taneli Mäkelä.            

Tennessee Williamsin kirjoittama, vuonna 1955 julkaistu näytelmä kertoo perhesuhteista ja ihmisistä, jotka etsivät omaa tapaansa elää murroksessa olevassa maailmassa.

”Klassikkojen ohjaus on hyvällä tavalla vaativaa. Se, miten klassikko resonoi tässä ajassa ja kulttuurissa ja millä tavalla asioita käsitellään nyt, on kiinnostava haaste”, ohjaaja Sini Pesonen sanoo.

Kissa kuumalla katolla -näytelmän tarinassa puuvillakuninkaan suku on kokoontunut juhlimaan tämän syntymäpäivää. Perheen patriarkka on tietämättään kuolemassa syöpään. Lähestyvä perinnönjako nostaa pinnalle asioita, joista on aikaisemmin vaiettu.                 

Näytelmän keskushenkilöt Brick ja Maggie törmäävät konservatiivisen maailmansa odotuksiin ja rajoituksiin. Pariskuntaa esittävät Turun Kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa vierailevat Pyry Nikkilä ja Niina Koponen.

Molemmat kertovat lähtevänsä innolla mukaan näytelmään.

”Brickin hahmo näyttäytyy minulle tunteensa peittävänä, patoutuneena ihmisenä. Tekstissä minua kiinnostavat perheen sisäiset valtarakenteet ja Brickin ja Maggien suhde. Mikä pitää heitä yhdessä, mikä taas erottaa?” Nikkilä pohtii.

”Jokainen henkilö kuljettaa tarinaa vahvasti eteenpäin eikä ketään päästetä helpolla tunteiden vuoristoradassa. Maggien rooli on upea haaste. Hän on monivivahteinen henkilö, joka kiehtoo minua suunnattomasti”, Koponen kertoo omista odotuksistaan.

Kissa kuumalla katolla sijoittuu 1950-luvulle Yhdysvaltojen etelävaltioihin – maailmaan, jossa tiukat sukupuoliroolit, homofobia ja rotuerottelu ovat arkipäivää ja rasistinen ja sovinistinen kielenkäyttö itsestäänselvyys.

”Tunnistan tämän asenneilmapiirin olemassaolon tänäkin päivänä, vaikkei se olekaan yhtä hyväksyttyä tai räikeää. Silti uuskonservatismin nousussa on jotain pelottavaa”, ohjaaja Sini Pesonen sanoo.

Näytelmä kertoo vaikeista asioista, mutta pinnan alla elää toivo.

”Näen, että näytelmään sisältyy vahva toive toisenlaisesta maailmasta, ehkä idealistisestakin – maailmasta, jossa tasavertaisuus, vapaus ja toisen kunnioittaminen olisivat tärkeitä arvoja”, Pesonen jatkaa.

Kissa kuumalla katolla saa ensi-iltansa Logomo-teatterissa perjantaina 28. ja lauantaina 29.10.2016.

 

Työryhmä: teksti Tennessee Williams, suomennos Juha Siltanen, ohjaus Sini Pesonen, lavastus Jani Uljas, puvustus Henna-Riikka Taskinen, valosuunnittelu Janne Teivainen, videosuunnittelu Mika Hiltunen, äänisuunnittelu Jari Tengström, naamioinnin suunnittelu Heli Lindholm

Rooleissa: Pyry Nikkilä (Brick), Niina Koponen (Margaret), Taneli Mäkelä (Big Daddy), Eila Halonen (Big Mama), Stefan Karlsson (Gooper), Riitta Salminen (Mae), Ulla Koivuranta (tohtori Baugh), Kimmo Rasila (pastori Tooker)

Liput: perusliput 38 €, eläkeläiset 35 €, koululaiset ja opiskelijat 32 €

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: tiedottaja Kirsi Lönnmark, 040 164 7492 / kirsi.lonnmark@turku.fi

Tiedote pdf-muodossa

Turun Kaupunginteatteri

 

Liitetiedostot

Turun Kaupunginteatteri perustettiin vuonna 1946 ja vuodesta 2014 olemme toimineet Turun kaupungin omistamana osakeyhtiönä. Tuotamme vuosittain 5–10 ensi-iltaa, useita vierailunäytäntöjä ja yhteensä noin 400 esitystä. Teatterin katsojamäärä on teatteritalon peruskorjauksen aikana noin 100 000 vuodessa.

Teatteritalon peruskorjauksen ajan vuosina 2014–2017 Turun Kaupunginteatteri toimii väistötiloissa Logomo-teatterissa sekä ydinkeskustan Domino-teatterissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs