Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Teuvo Loman ja Outi Pyy sambakarnevaalien fantasiapukukilpailun tuomaristoon

Suomen Sambakoulujen Liitto ry

Teuvo Loman ja Outi Pyy sambakarnevaalien fantasiapukukilpailun tuomaristoon

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 11:34
Julkaisija: Suomen Sambakoulujen Liitto ry

Tänä viikonloppuna järjestettävän Helsinki Samba Carnavalin yhteydessä kisaillaan myös upeimmasta fantasiapuvusta. Kilpailua tuomaroivat stylisti Teuvo Loman ja kierrätysmuodin ammattilainen Outi Pyy sekä Brasilian suurlähetystön edustajana Helena Noto ja sambakoulujen edustajana Pia Tanninen.

Kilpailuun osallistuvat fantasiapuvut – samoin kuin kaikki muutkin karnevaaleilla nähtävät asut – ovat sambaajien itse suunnittelemia ja toteuttamia. Tunteja yksittäisen fantasiapuvun tekemiseen kuluu satoja. Paljetteja, helmiä ja strasseja pukuun uppoaa tuhansia.

Teuvo Loman odottaa asuilta väriä ja liikkuvuutta

Kilpailun tuomaria ja kaikkien tuntemaa stylisti Teuvo Lomania sambassa kiehtoo rytmikkyys ja kauneus. ”Asuilta odotan ennen kaikkea näyttävyyttä, mahtipontisuutta, värikkyyttä ja liikkuvuutta. Asut eivät saa peittää liikaa, mutta niiden pitää peittää silti sopivasti”, Loman summaa.

Teuvo Loman kertoo itsekin tanssineensa aikoinaan sambaa. 80-luvun lopussa hän voitti Hesperiassa järjestettyjen sambakarnevaalien fantasiapukukilpailuun sekä omalla että suunnittelemallaan naisten sambapuvulla. Myös Lomanin seuraavalta pitkäsoitolta löytyy sambakappale. ”Arvostan sambaa lajina ja olen todella otettu, että minut pyydettiin tuomaristoon mukaan.”

Outi Pyy arvostaa kekseliästä kierrätysmateriaalien käyttöä

Kierrätysmuodin ammattilainen, trashionista Outi Pyy on kiinnostunut esiintymisvaatteista ja hän toivookin näkevänsä fantasiapukukilpailussa jotain, mitä ei edes osaa odottaa. Pukujen ulkonäön lisäksi hän kiinnittää huomiota asun tekniseen toteutukseen – myös esiintymisasun pitää kestää käyttöä ja aikaa.

”Arvostan ennen kaikkea kekseliästä uusiomateriaalien käyttöä. Jos joku on nähnyt vaivaa ja tehnyt vaikkapa paljettinsa itse rei’ittämällä ne kahvipaketista, hän saa varmasti minulta pisteitä. Kiinnitän huomiota myös materiaalivalintoihin, eli siihen kuinka haastavia materiaaleja on uskallettu käyttää ja kuinka niiden käytössä on onnistuttu”, Outi Pyy sanoo.

Sambakarnevaalien fantasiapukukilpailu järjestetään Apollo Live Clubilla perjantaina 17.6.2016 klo 22. Kilpailun tulokset julkaistaan vielä saman illan aikana.

Fantasiapukukilpailun voittaja 2015
 

Lisätietoja:
Suomen Sambakoulujen Liitto ry.
Tiedottaja Liisa Oksanen, lissu[at]roseira.net, p. 040 418 1179 

Median akkreditointi tapahtumaan:
Suomen Sambakoulujen Liitty ry, tuottaja Vesa Kess, vesa.kess[at]gmail.com, p. 040 735 8975

www.samba.fi
www.helsinkisambacarnaval.fi

**Sambakuva: Mikael Rantalainen, kuvaajan nimi mainittava kuvan yhteydessä.
Kuvassa vuoden 2015 fantasiapukukilpailun voittanut asu.

Liitetiedostot

---

Helsinki Samba Carnaval on Suomen Sambakoulujen Liitto ry:n järjestämä vuotuinen tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna 26. kerran. Päätapahtuma sambakulkue on samalla suomalaisten sambakoulujen SM-kilpailu. Kulkueeseen osallistuu tänä vuonna viisi kilpailevaa sambakoulua sekä useita muita tanssiryhmiä. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs