Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Terveisiä Australiasta -konsertti Lahden Ristinkirkossa

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Terveisiä Australiasta -konsertti Lahden Ristinkirkossa

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2015 klo 11:15
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Tiedote 18.11.2015

Satu Vänskä, Richard Tognetti ja Paavali Jumppanen konsertoivat loppiaisaattona Lahden Ristinkirkossa

Terveisiä Australiasta  -konsertti järjestetään Lahden Ristinkirkossa tiistaina 5.1.2016 kello 19. Esiintyjinä ovat Australian kamariorkesterin (ACO) viulistit Richard Tognetti ja Satu Vänskä sekä pianisti Paavali Jumppanen. Hän on yksi Australian kamariorkesterin vakituisista yhteistyökumppaneista.

Konsertin säveltäjänimiä ovat Leclair, Bach, Paganini, Brahms ja Schubert.

Richard Tognetti on syntyperäinen australialainen viulisti, kapellimestari ja säveltäjä. Hän on toiminut Australian kamariorkesterin taiteellisena johtajana vuodesta 1989. Australian lisäksi ACOlla on säännöllisesti kiertueita Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa. Tognetti on vakiinnuttanut kansainvälisen maineensa vaikuttavilla esityksillään ja taiteellisella omaperäisyydellään sekä lukuisilla palkituilla levytyksillään.

Viulisti Satu Vänskä toimii Australian kamariorkesterin apulaisjohtajana esiintyen säännöllisesti myös solistitehtävissä. Hän on asunut Sydneyssä vuodesta 2004.

Satu Vänskä aloitti viuluopinnot syntymämaassaan Japanissa kolmevuotiaana ja jatkoi  Päijät-Hämeen konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa Pertti Sutisen ja myöhemmin Münchenissä Ana Chumachenkon oppilaana. Hän oli Lahden kaupunginorkesterin nuori solisti vuonna 1998.  Keväällä 2003 hän soitti vielä LKO:n solistina Mozartin konserton, mutta ei ole sen jälkeen esiintynyt kotikaupungissaan.

Pianisti Paavali Jumppanen on tullut tunnetuksi yhtenä ikäpolvensa aktiivisimmista  ja menestyneimmistä suomalaispianisteista. Hän on muun muassa esittänyt sekä Beethovenin että Mozartin pianosonaatit useissa huomiota saaneissa konserttisarjoissa Suomessa ja Yhdysvalloissa.

Richard Tognetti on esiintynyt Suomessa aiemmin Tapiola Sinfoniettan kanssa. Satu Vänskä palaa viulistina kotikaupunkiinsa 12 vuoden tauon jälkeen. Paavali Jumppanen on lahtelaisyleisölle tuttu muusikko. Hän saapuukin loppiaisaaton konsertin lisäksi Lahteen taas Kaupunginorkesterin solistiksi 4. helmikuuta.

Kirkkokonsertin ohjelman hinta on 10 euroa. Konsertti liittyy osana Keski-Lahden seurakunnan ja Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen perinteiseen Loppiais-tapahtumaan. Luvassa on innostava konsertti-ilta, jonka tuotto käytetään nimikkolähettien Henry ja Taija Liivolan työn tukemiseksi Japanissa.

Järjestäjät: Keski-Lahden seurakunta ja Päijät-Hämeen Kansanlähetys

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:  Seppo Vänskä, 044 5030847  seppojuvanska@gmail.com

Australian kamariorkesterin kotisivut: www.aco.com.au

Paavali Jumppasen kuvia lehdistön käyttöön: http://www.paavalijumppanen.com/bio/

Ohessa tarkemmat esittelyt taiteilijoista:

Richard Tognetti on syntyperäinen australialainen viulisti, kapellimestari ja säveltäjä. Hän on toiminut Australian kamariorkesterin (ACO) taiteellisena johtajana vuodesta 1989. Tognetti on vakiinnuttanut kansainvälisen maineensa vaikuttavilla esityksillään ja taiteellisella omaperäisyydellään. ”Richard Tognetti on yksi aikamme persoonallisimmista, terävimmistä ja tunteikkaimmista viulisteista.” (The Daily Telegraph UK, 2006) ACOn lukuisten levytysten ohella mainittakoon, että Tognetti on levyttänyt Bachin sooloviulurepertuaarin (ABC Classics) ja voittanut niillä kolme perättäistä ARIA-palkintoa. Hän on levyttänyt myös Dvorakin ja Mozartin viulukonsertot BIS-levy-yhtiölle. Tognettin instrumentti on Guarneri del Gesù vuodelta 1743. Anonyymi australialainen lahjoittaja on luovuttanut viulun hänen käyttöönsä.

Satu Vänskä syntyi suomalaisperheeseen Japanissa, jossa hän aloitti viuluopinnot kolmen vuoden ikäisenä. 1989-1997 Satu opiskeli Päijät-Hämeen konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa Pertti Sutisen oppilaana. 1997-2003 hän suoritti viuluopintonsa Ana Chumachenkon johdolla Münchenissä, missä hän suoritti diplominsa korkein arvosanoin. Vuodesta 2004 Satu on asunut Sydneyssä ja toiminut Australian kamariorkesterin (ACO) apulaisjohtajana esiintyen säännöllisesti myös solistitehtävissä. Australian lisäksi ACO tekee kiertueita Amerikassa, Euroopassa ja mm. Japanissa, missä heillä on oma musiikkifestivaalinsa Nisekossa kuten myös Slovenian Mariborissa, jossa tänä syksynä Satu esitti muun muassa Sibeliuksen viulukonserton. Satu soittaa Stradivariuksella vuodelta 1728/9 ja sen omistaa ACO Intrumental Fund.

Paavali Jumppanen on tullut tunnetuksi yhtenä ikäpolvensa aktiivisimmista ja menestyneimmistä suomalaispianisteista. Hän on mm. esittänyt sekä Beethovenin että Mozartin pianosonaatit useissa huomiota saaneissa konserttisarjoissa Suomessa ja Yhdysvalloissa. The Boston Globe kirjoitti ”täydellisestä balanssista” ja ”Jumppasen ylipursuavasta muusikkoudesta, jonka kautta kuulijoille tuli selväksi, kuinka Beethovenin musiikki oli jo varhain niin vallankumouksellista.” Jumppanen on levyttänyt runsaasti. Solistiuransa lisäksi hän pitää myös mestarikursseja useissa maissa. Jumppanen on yksi ACOn vakituisista yhteistyökumppaneista.

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 68 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs