Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tekstiiliaiheista ohjelmaa Pohjanmaan museossa lauantaina 10.9.

Vaasan kaupunki

Tekstiiliaiheista ohjelmaa Pohjanmaan museossa lauantaina 10.9.

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2016 klo 10:29
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Pohjanmaan museossa järjestetään lauantaina 10.9. tapahtumapäivä, jolloin ohjelmassa on ryijytyöpajoja kaikenikäisille sekä tekstiilitaiteilija Uhra-Beata Simberg-Ehrströmistä kertovan kirjan julkistaminen. Taiteilijan ryijyjä esittelevä näyttely on esillä Pohjanmaan museossa 11.9. saakka.

Ryijytyöpajoja klo 13–16

Tapahtumapäivänä järjestetään aikuisille Ryijyt – väri ja materiaali –työpaja. Tarkoituksena on valaista ryijyjen suunnittelun luovaa prosessia, joka sisältää niin luonnoksia, väritutkielmia kuin materiaalikokeilujakin. Työpajan ohjaavat kuvataiteilijat Erik Creutziger ja Magnus Strandberg.

Kaikenikäikäisille järjestetään MINIRYIJY nonstop-työpaja, jossa valmistetaan oma miniryijy tulitikkuaskin avulla. Työpajassa voi pistäytyä hetkeksi tai viipyä pidemmän aikaa eikä siihen osallistuminen vaadi aiempia taitoja.

Työpajat pidetään klo 13-16 ja niihin osallistuminen sisältyy museon sisäänpääsymaksuun. Ilmoittautumiset aikuisille suunnattuun työpajaan viimeistään perjantaina 9.9. museon infoon museoinfo(at)vaasa.fi tai p. (06) 325 3801 klo 10-17.


Kirjan julkistaminen klo 16–17

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan laaja (144 s.) ja informatiivinen kirja Uhra-Beata Simberg-Ehrströmistä. Hän oli omana aikanaan kansainvälisesti menestynyt ja suuren yleisön hyvin tuntema, mutta jonka taiteilijuus on hänen kuolemansa jälkeen jäänyt unohduksiin. Kirjan artikkelit valottavat Simberg-Ehrströmiä ihmisenä, hänen uraansa, valööriryijyjen merkitystä suomalaisessa deignhistoriassa, hänen käyttötekstiilejään ja värinkäyttöään.

Taiteilijan miniä Margaretha Ehrström ja näyttelyn kuraattori Juha-Heikki Tihinen keskustelevat kirjan teemoista.

Lisätietoja tapahtumista antaa: yleisötyön päällikkö Jenni Niemi, Vaasan kaupungin museot, p. 040 184 9250, jenni.niemi(at)vaasa.fi 

Kuva: Kia Orama/ProArtibus

 

POHJANMAAN MUSEO

Museokatu 3, 65100 VAASA, p. (06) 325 3800, www.pohjanmaanmuseo.fi, avoinna: ti-su klo 10-17, maanantaisin suljettu. Pääsymaksu 7/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Liitetiedostot

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs