Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Teatterifestivaaleilla pureudutaan riittämättömyyden tematiikkaan

Centria-ammattikorkeakoulu

Teatterifestivaaleilla pureudutaan riittämättömyyden tematiikkaan

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2014 klo 09:48
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun Teatterifestivaalit pyörähtävät käyntiin 7.4. ja jatkuvat 5.5. saakka. Kuukauden sisällä ensi-iltansa saa kuusi näytelmää. Teatterifestivaalit ovat osa Centria-ammattikorkeakoulun esittävän taiteen koulutusohjelman opintoja, joissa opintojensa loppuvaiheessa olevat teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelijat pääsevät näyttämään ohjaajan kyntensä.

Teatterifestivaalien näytelmiä yhdistävänä teemana on riittämättömyys. Riitänkö minä tuolle toiselle ihmiselle, kelpaanko tällaisena kuin olen, vastaanko muiden odotuksia, ovat kysymyksiä, joita näytelmissä pohditaan.

Fastarit avaa Paula Pietilän ohjaus Birgit Lind, joka on kertomus parisuhdeongelmia ratkovasta intiimidraamaterapeutista. - Rakastuin näytelmän hulluun kiihkoon, kertoo ohjaaja Paula Pietilä. - Käsikirjoitus antoi vapauden leikittelevän himokkaalle yleisön syliin hyppäävälle spektaakkelille ja uskon, että näytelmä auttaa pääsemään irti omista estoistaan, kuvailee Pietilä.

Emma Bowles on tehnyt suuren työn tiivistäessään Aino Kallaksen alkuperäistä käsikirjoitusta Sudenmorsian. Bowles kuvaa näytelmäänsä riipaisevana rakkaustarinana, joka esittää kysymyksen: mitä on olla inhimillinen. – Luin tekstin jo nuorena ja rakastuin siihen. Oli selvää, että haluan ohjata juuri tämän, Bowles kertoo.

Kirsikka Leinon ohjaus ”Samanlainen onni” on tarina 17-vuotiaan autistisen tytön Amalian ja hänen yksinhuoltajaisänsä arjesta, joka rikkoutuu uuden tukityöllistetyn hoitajan astuessa mukaan perheen elämään. - Maailmassa on liian vähän suvaitsevaisuutta ja tämä kertomus pyrkii lisäämään sitä, kertoo Leino.

Sexton on näytelmä mustasukkaisuudesta ja nuorten viattomuudesta ja alttiudesta aikuisten vallankäytölle. - Tämä on tavallaan nuorten kasvatusnäytelmä aikuisille; kuinka aikuiset omalla käyttäytymisellään vaikuttavat nuorten käyttäytymiseen, kuvailee ohjaaja Miika Pirttivaara.

Muut nähtävät näytelmät ovat Salla Sillanpään ohjaama, Arno Kotron ja Heini Tolan käsikirjoittama Sanovat sitä rakkaudeksi sekä Esko Tynkkysen ohjaama, Taija Helmisen käsikirjoittama INKL./EKSKL.

Kutakin näytelmää esitetään 3–4 kertaa. Näytelmiä esitetään Kokkolassa Studioteatteri Reaktiossa.

Ohjaajat ovat mielellään käytettävissä median haastatteluihin ja kuvauksiin!

Kaikkien esitysten aikataulut ja tiedot löytyvät täältä:
http://projekti.centria.fi/%28S%285s3bgc3uhulviatjgiy3li2z%29%29/default.aspx?id=1221&pid=1221&pid1=1221

Lisätietoja:
päätoiminen tuntiopettaja Minna Koivula 044 725 0771044 725 0771, minna.koivula2@centria.fi
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, 044 725 0086044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2014

 

Koulutusohjelmia                                   16

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja                                             517

Henkilöstömäärä                                   253

Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs