Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Taru saimaannorpasta saapuu Kristiinankaupunkiin

Suomen luonnonsuojeluliitto

Taru saimaannorpasta saapuu Kristiinankaupunkiin

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2012 klo 12:22
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Erittäin ajankohtaisen saimaannorpan elämästä kertova ”Taru saimaannorpasta” –näyttely saapuu Kristiinankaupunkiin, Selkämeren sairaalan luontokuvagalleriaan 7.5. – 24.6. 2012. Näyttely on ollut aiemmin esillä eri paikkakunnilla Saimaan alueella sekä Helsingissä ja Tampereella.

”Taru saimaannorpasta” –näyttely kertoo yhdestä maailman harvinaisimmista ja uhanalaisimmista nisäkkäistä, sen elämästä, ahdingosta ja suojelusta. Näyttely kannustaa ihmisiä elämään Suomessa ja Saimaalla siten, että saimaannorpalla olisi hyvä olla ikiaikaisilla kotivesillään. Näyttely soveltuu hyvin myös perheille.

Saimaannorppia on jäljellä vain 290 yksilöä. Suurimpana uhkana ovat kalanpyydyskuolemat, ilmaston lämpenemisestä johtuvat huonot pesimäolosuhteet sekä ihmisen aiheuttamat muut häiriötekijät. Saimaannorppa on luokiteltu äärimmäisen uhanalaiseksi.

Tämän vuoden pesälaskentojen tulokset on juuri julkistettu: saimaannorpat synnyttivät tänä vuonna 58 kuuttia, joista kaksi oli pesäkuollutta. Pesimätulosta voidaan pitää kohtuullisen hyvänä.

”Nyt on erittäin tärkeää jättää kalaverkot ja muut norpalle vaaralliset kalanpyydykset rannalle ja turvata näin itsenäistä elämää aloittaville kuuteille huolettomat uintiretket”, kertoo Kaarina Tiainen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Kaarina Tiainen vastaa myös näyttelyn suunnittelusta ja toteutuksesta. Hän on SLL:n Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirin aluepäällikkö ja koulutukseltaan tekstiiliartenomi. Näyttely koostuu kuva- ja tekstitauluista sekä tekstiilitöistä. Näyttelyn on ideoinut Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Karjalan piirin norppatyöryhmä.

 

Taustatiedoksi toimituksille:

Norppatyöryhmäläiset ovat pystyttämässä näyttelyä Kristiinankaupungissa maanantaina 7.5. aamupäivällä.

 

Lisätietoja:

- Kaarina Tiainen, aluepäällikkö (Etelä-Karjala), norppa-asiantuntija, Suomen luonnonsuojeluliitto, p. 050 530 3270

- Selkämeren sairaalan luontokuvagalleria, osoite: Lapväärtintie 10, 64100 Kristiinankaupunki. Avoinna joka päivä klo 9-19, puh. 040-737 2473

- Bo-Göran Lillandt, Selkämeren Luontokuva, p. 040 737 2473

Kuva saimaannorpasta (emo ja kuutti) maksuttomasti viestimien käyttöön tästä asiasta uutisoitaessa. Kuvaaja: Eero Korhola.

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs