Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tappakaa ne saatanat!

Into Kustannus

Tappakaa ne saatanat!

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2015 klo 11:49
Julkaisija: Into Kustannus

”Parhaat kirjat tunnistaa siitä, että ne vaikuttavat lukijan maailmankuvaan”, toteaa Olli Löytty Tappakaa ne saatanat -kirjan esipuheessa. Laajentuneita näkökulmia Euroopan harjoittamista riistotoimista siirtomaa-ajan Afrikassa tarjoavat Innon kirjat Tappakaa ne saatanat ja Kuningas Leopoldin haamu.

Adam Hochschildin Kuningas Leopoldin haamu kuvaa Belgian kuningas Leopold II:n ryöstöretkeä ja sen peittelyä Afrikassa 1800-luvulla. Luonnonvarojen ryöstämisen lisäksi kuningas aiheutti 10 miljoonan ihmisen kuoleman. Samaan aikaan hän esiintyi Afrikan hyväntekijänä, humanistina ja tutkimusmatkojen rahoittajana. Leopoldin rikoksista saa vihiä satamatyöläinen, ja tapahtumasarja vie rikosten paljastumisesta aina ihmisoikeustaisteluun.

Sanfransiscolainen Adam Hochschild on kirjailija ja journalismin opettaja. Hän on julkaissut useita Yhdysvalloissa huomiota herättäneitä teoksia. Kuningas Leopoldin haamu on käännetty usealle kielelle.

Adam Hochschild: Kuningas Leopoldin haamu
Into tieto, 400 s, nidottu, ISBN: 978-952-264-455-8
Suomennos Heikki Salojärvi
Alkuperäisteos: King Leopold’s Ghost, A Story of Greed, Terror and Heroism in Colonial Africa

 

 

Sven Lindqvistin Tappakaa ne saatanat on tutkimusmatka eurooppalaisen rasismin lähteille. Kirjan nimi viittaa Joseph Conradin kuuluisaan romaanin Pimeyden sydämen huudahdukseen ja romaanin ydinlauseeseen, joka kiteytti eurooppalaisen sivilisaation tehtävän Afrikassa. Kirjailija Sven Lindqvistin mukaan holokausti on ollut suoraa jatkumoa eurooppalaisten Afrikassa harjoittamalle rasismille.

Sven Lindqvist on Ruotsin kirjallisuuden suuria intellektuelleja. Hänen tuotantonsa, yli 30 kirjaa, on ollut keskustelun aiheena aina 50-luvulta lähtien. Tappakaa ne saatanat on kosmopoliitin kirjailijan kenties tunnetuin teoksensa, josta käännöksiä on tehty usealle kielelle.

Sven Lindqvist: Tappakaa ne saatanat
Into-pokkari, 216 s, ISBN: 978-952-264-409-1
Suomennos Antero Tiusanen
Alkuperäisteos: Utrota varenda jävel

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: mika.ronkko@intokustannus.fi, puh. 050 4362170

 

Into julkaisee tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs