Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tanssin huippuvierailu tuo Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön Oulun kaupunginteatteriin

Oulun kaupunginteatteri

Tanssin huippuvierailu tuo Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön Oulun kaupunginteatteriin

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2015 klo 14:11
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterissa nähdään tanssin huippuvierailu DOUBLE, jonka esitykset ovat tiistaina 21.4. ja keskiviikkona 22.4. klo 19 suurella näyttämöllä. Esityksessä nähdään Suomen menestynein kilpatanssipari Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö, jotka tuomalla DOUBLEN Ouluun palaavat juurilleen ja juhlistavat samalla yhteistä neljännesvuosisataista taivaltaan.

Esityksessä nähdään myös joukko muita huipputanssijoita; Mikko Ahti, Juri Trosenko, Ansku Bergström ja Katri Mäkinen sekä kuubalaiset ammattitanssijat Guillermo Zayas ja Ranses Charon.

Menestyksekäs ja vaikuttava DOUBLE koostuu teoksista Jotos ja Latin Quarter Revisited, joissa molemmissa heijastuu yksilönä oleminen osana yhteisöä.

Jotos pohjautuu Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön koreografiaan, jonka he loivat Aino Kallaksen mystiseen runouteen perustuvaan, Tiina Puumalaisen ohjaamaan Sudenmorsian-näytelmään. Jotos-Sudenpolku kertoo rakkauden voimasta ja ihmisestä sen voiman vallassa. Kuinka rakkaus voi olla mahdotonta ja samaan aikaan elinehto.

Latin Quarter Revisited on jatkoa vuonna 2006 valmistuneelle Latin Quarter -teokselle. Tutkimusmatka latinalaisen musiikin ja latinalaistanssien rikkaaseen maailmaan jatkuu. Liikkeellä voi kertoa kaiken – senkin, mihin sanoilla ei saa edes kosketusta.

DOUBLEn maailman ensi-ilta nähtiin Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumassa kesäkuussa 2013. Teosta on esitetty täysille katsomoille myös Helsingin legendaarisessa Aleksanterin teatterissa vuosina 2013 ja 2014.

Pressikuvia ladattavissa osoitteessa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

Lisätiedot: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen p. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs