Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tanssikoreografi luo katsojalle rubikin kuution

Turun ammattikorkeakoulu

Tanssikoreografi luo katsojalle rubikin kuution

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2014 klo 17:21
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

 Tanssi on kuin katsoisi kaleidoskoopin heijastuksia tai selvittäisi Rubikin kuutiota. Eri näkökulmia ja tulkintoja pohtii myös tanssinopettajaopiskelija Niko Arola opinnäytetyössään. Työn taiteellisen osuuden Kaleidoskooppi ja Rubikin kuutio –esityksen voi nähdä lauantaina Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian Naruteatterissa.

–Esityksen rakenne ja kaari varioi tietynlaista liikemaailmaa. Musiikkina on Bachin soolosellosarja, jonka ympärille tanssi on koottu, Arola kertoo.

Opinnäytetyön aiheena on pohtia, miten koreografi voi oppia kriittisellä analyysillä omasta prosessistaan. Millaisia tulkintoja koreografille ja muille tulee? Mikä on yhteistä ja kuinka prosessia voisi kehittää?

–Aiheessa minua kiinnosti koreografian tekemisen kriittisyys. Mitä se tarkoittaa? Missä määrin kyseenalaistaminen on riski taiteelliselle teokselle?

Niko Arolan opinnäytetyön taiteellinen osuus koostuu Arolan lisäksi tanssija Anna Lembergin ja muusikko Teemu Mastovaaran yhteistyöstä. Kaleidoskooppi ja Rubikin kuutio –teosta esitetään tulevana lauantaina kahdessa eri näytöksessä. Teos esitetään pienellä lavalla, joten liput kannattaa varata etukäteen.

 

Työryhmä
Niko Arola (koreografi-tanssija)
Anna Lemberg (tanssija)
Teemu Mastovaara (muusikko)

Esitykset Lauantaina 1.11 klo 15 ja klo 19
Taideakatemian Naruteatterissa, Linnankatu 54, Turku (sisäänkäynti pääovista)

Liput 10€/5€
Varaukset: lippuvaraukset@turkuamk.fi

Kesto noin 30 min + yleisökeskustelu maksimissaan noin 20 min

Lisätietoja:

niko.arola@students.turkuamk.fi

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs