Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tampereen Työväen Teatterin monipuolinen syksy: Tulossa kymmenen ensi-iltaa

Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväen Teatterin monipuolinen syksy: Tulossa kymmenen ensi-iltaa

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2015 klo 10:01
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

MEDIATIEDOTE 18.2.2015 vapaa julkaistavaksi 

Tampereen Työväen Teatteri julkisti tänään syksyn koko ohjelmiston. Tulossa on kaikkiaan kymmenen ensi-iltaa, joista neljä on kantaesityksiä.

TTT julkisti jo aiemmin Stephen Sondheimin suurmusikaalin Desirée – Pieni yösoitto, jonka ohjaa Miika Muranen. Tämän lisäksi Suurella näyttämöllä nähdään kaksi uutta kotimaista kantaesitystä. Kari Heiskasen kirjoittama ja ohjaama draamakomedia Halusta ja rakkaudesta sekä Tiina Puumalaisen dramatisoima ja ohjaama, visuaalisesti vahva Kohtalon tango, joka perustuu Arturo Pérez-Reverten bestseller-romaaniin. Eino Salmelaisen näyttämöllä saa kantaesityksensä Pauliina Rauhalan esikoisromaaniin perustuva Taivaslaulu Seija Holman dramatisoimana ja Heidi Räsäsen ohjaamana. Salmelaisella kantaesitetään myös Pekka Lepikön uusi komedia Viimeinen pasodoble Anna-Maria Klintrupin ohjaamana. Kellariteatterissa Tuomas Parkkinen ohjaa Marie Jonesin komedian Pikavoitto ja Jarno Kuosa tekee ohjaajadebyytinsä TTT:ssä Miika Nousiaisen romaaniin perustuvalla näytelmällä Maanikavaara. Lisäksi tulossa on teatteria koko perheelle sekä vierailuja.

Halusta ja rakkaudesta on Kari Heiskasen uusi draamakomedia aikalaisistamme
Kantaesitys 17.9.2015 Suurella näyttämöllä
Kolme pariskuntaa, tasokas illallinen viineineen, hilpeää pulinaa. Kaikilla kivaa? No yleisöllä varmasti, näytelmän henkilöillä ehkä vain vuorotellen. Aaro, Martti ja Joonas rakentavat uraa. Heille ystävyys on hyötyä ja verkostoitumista. Hanna, Katariina ja Ella taas pelaavat omilla säännöillään. Kaikilla heillä on menneisyytensä ja erityisesti Ellalla, muiden kauhuksi. Kolmen perheen kulissien repeäminen naurattaa, järkyttää ja synnyttää mitä kiehtovinta teatteria. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Kari Heiskanen ei tyydy vain huvittamaan paljastuneilla salasuhteilla, moninkertaisilla petoksilla ja hölmöillä valheilla – hän ei tyydy pelkkään farssiin. Näyttelijöiden dream team vie tekstin syvälle nykyihmisen vapauden ja moraalin näennäisyyteen. Rooleissa Aimo Räsänen, Karoliina Kudjoi, Teija Auvinen, Pentti Helin, Janne Kallioniemi ja Suvi-Sini Peltola.

Kohtalon tango on tarina miehestä, joka menetti varjonsa
Kantaesitys 8.10.2015 Suurella näyttämöllä
Suuren näyttämön taituri Tiina Puumalainen tarttuu espanjalaisen bestseller-kirjailijan Arturo Pérez-Reverten mestarilliseen romaaniin. Tulossa on visuaalisesti vahva draama, jossa rakkaustarina kietoutuu dekkarin jännitykseen. Tekijätiimi on aiemmista menestyteoksista tuttu: koreografeina Osku Heiskanen, Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen, lavastussuunnittelijana Teppo Järvinen ja pukusuunnittelijana Marjaana Mutanen. Tarina kuljettaa herrasmiesvarasta ja seurapiirirouvaa intohimoisten kohtaamisten, rikosten ja petosten pyörteissä glamouria tihkuvista saleista syrjäkujien salakapakoihin. Maxin ja Mechan kohtaamiset ovat täynnä kiihkeää vetovoimaa, mutta kohtalo heittää heidät erilleen kerta toisensa jälkeen. Kunnes viimeinen siirto paljastaa totuuden. Maxin roolissa TTT:ssä ensi kertaa vielä vieraileva Nicke Lignell ja Jyrki Mänttäri, Mecha Inzuzan roolissa Soili Markkanen ja Emma-Sofia Hautala (Näty). Muissa rooleissa Jari Ahola, Minna Hokkanen, Mika Honkanen, Juha-Matti Koskela, Samuli Muje, Jaana Oravisto, Matti Pussinen-Eloranta, Auvo Vihro ja Eriikka Väliahde. Yhteistyössä Tanssiteatteri MD.

Taivaslaulu uskosta rakkauteen
Kantaesitys 29.8.2015 Eino Salmelaisen näyttämöllä
Pauliina Rauhalan esikoisromaani Taivaslaulu (2013) sanoitti runollisella kielellään nuoren lestadiolaisparin, Viljan ja Aleksin, tarinan. Teos on saanut huikean vastaanoton: se oli ilmestyttyään vuoden ajan kotimaisen kirjallisuuden myyntilistan kärkipaikoilla (Mitä Suomi lukee), ja kirjastoissa se on rikkonut kaikkien aikojen varatuimpien teosten ennätyksiä. Syksyllä tämä koskettava rakkaustarina puhuttelee teatterissa, kun Seija Holman dramatisointi saa kantaesityksensä Eino Salmelaisen näyttämöllä 29.8. Taivaslaulu kertoo hehkuvaan liekkiin roihahtavasta rakkaudesta, suuresta intohimosta, vahvasta toisiinsa sitoutumisesta, vanhemmuuden onnesta, nuoren äidin vakavasta uupumuksesta sekä reitistä, mitä pitkin onni voi palata ja pienet lapset voivat saada äitinsä takaisin. Vanhoillislestadiolaisuuden kipupisteet, kuten ehkäisykielto sekä seurakunnan valta jäsentensä arkielämään ovat myös näytelmän teemoja. Taivaslaulun ohjaa Heidi Räsänen. Rooleissa Eriikka Väliahde (Vilja), Tommi Raitolehto (Aleksi), Jari Ahola, Teija Auvinen, Vesa Kietäväinen, Suvi-Sini Peltola, Miia Selin, Jukka Saikkonen, Auvo Vihro. Lisäksi lapsiavustajia. Myös Oulun kaupunginteatteri tekee Taivaslaulusta oman tuotantonsa, se saa ensi-iltansa Oulussa Suurella näyttämöllä 12.9.

Viimeinen pasodoble – Komediassa Ilmari Saarelainen ja Marja Packalén
Kantaesitys 30.9.2015 Eino Salmelaisen näyttämöllä
Pekka Lepikön uusi komedia Viimeinen pasodoble vie katsojan Espanjan maisemiin, ikääntyneen pariskunnan viimeiseen talveen etelän lämmössä. Kaksikymmentä vuotta sitten Tyyne ja Pentti valitsivat unelman aurinkoisista eläkepäivistä. Mutta oliko ratkaisu sittenkään oikea? Suomen joulu, kesämökki ja lastenlapset ovat alkaneet painaa toisessa vaakakupissa. Espanjan-kodissa ja rantakadun kahvilassa tilanteet repeävät reippaasti komiikan puolelle, kun Tyynelle ja Pentille sattuu sählinkejä ja kömmähdyksiä jo pelottavan usein. Tuttavat Aili ja Eero ovat toista maata. He osaavat vielä hoitaa asiansa fiksusti ja käytellä nykyajan vempaimia. Kiinteistöjen hintojen vapaassa pudotuksessa he myös tietävät, milloin ostaa ja milloin myydä. Kun Espanjan kupla puhkeaa, paljastuu yllättäviä salaisuuksia. Haikeanhauskan Viimeisen pasodoblen ohjaa Anna-Maria Klintrup, ja herkullisissa rooleissa nähdään Ilmari Saarelainen, Marja Packalén, Eeva-Riitta Salo ja Jukka Saikkonen.

Maaninkavaara – Teidän harrastus, meidän elämäntapa
Ensi-ilta 1.9.2015 Kellariteatterissa

Maaninkavaara perustuu Miika Nousiaisen menestysromaaniin. Siinä talonmies Martti Huttusella, sinivalkoisen urheilun superisällä on unelma ja tavoite. Suomi takaisin Lasse Virénin, Kaarlo Maaningan ja Martti Vainion mitalimaininkeihin ja maailmankartalle. Perheen yllättää  suru kun heidän urheilijalupauksensa Jarkon ilmoitetaan menehtyneen epäselvissä olosuhteissa ruotsinlaivalla. Yläasteikäinen sisko, Heidi, päättää aloittaa juoksun. Toivon kipinä herää – Huttusten juoksutalli juoksee taas. Mikä on tyttären osa, kun valmentajana on oma isä? Ja kestääkö perheen äidin Sirkan huumorintaju ja rakkaus? Esitys kertoo koskettavan tarinan erään suomalaisen perheen unelmista ja haaveista. Traagisia ja koomisia elementtejä yhdistelevät, Miika Nousiaisen kirjoittamat tarkat havainnot suomalaisen perheen arjesta piirtyvät tunnistettavalla tavalla esiin. Teatterikorkeakoulusta 2012 valmistunut Jarno Kuosa tekee näytelmällä ohjaajadebyyttinsä TTT:ssä. Rooleissa Mika Honkanen ja Maija Koivisto.

Pikavoitto – Mikä voisi mennä pieleen? Kaikki!
Ensi-ilta 29.9.2015 Kellariteatterissa
Tuomas Parkkinen ohjaa irlantilaisen Marie Jonesin komedian kahdesta kodinhoitajasta, joiden tavallinen maanantai saa uuden käänteen. Rooleissa nähdään TTT:n ihanat komediennet Miia Selin ja Heidi Kiviharju. Komediassa kahdeksankymppinen Davy löytyy asunnostaan elottomana. Yhtä äkkiä Davyn pankkikortti ja ravikuponki alkavat näyttää todella houkuttelevilta. Mitä pidemmälle juoni etenee, sitä enemmän esille nousee ahneuden, vainoharhaisuuden, katumuksen, syyllisyyden ja syyttelyn teemoja. Ja sitä syvemmälle ystävättäret joutuvat valkoisten valheidensa vankilaan. Kaikki tapahtuu kuitenkin armottomalla huumorilla ja sellaisella ymmärtävällä naurulla, että katsojakaan ei lopulta tiedä, kenen puolella on. Marie Jonesin henkilöt ovat rakastettavia ja todellisia, kaikkine heikkouksineen. Ja Jones tietää mistä puhuu! Irlantilainen näytelmäkirjailija on elänyt lapsuutensa Belfastissa protestanttisessa työläisperheessä. Tätä maailmaa ja näitä ihmisiä kuvaa myös Pikavoitto. Jonesin tunnetuimpia teoksia on Kiviä taskussa.

Improklubi
Ensi-ilta 7.10.2015  TTT-Klubilla
Improklubilla näyttelijät heittävät roolivaatteensa narikkaan ja astuvat lavalle ilman käsikirjoitusta. Nyt on aika vetää hatusta koomista ja koskettavaa, seikkailla ja pitää hauskaa yleisön kanssa! Improvisaatioteatteri Stella Polariksessa pitkään vaikuttaneen Teijo Elorannan sparraama esitys on joka kerralla yllättävä ja erilainen. Varmaa on vain se, että illan aikana käytetään korkeatasoisen impron koko kirjoa, spontaanisti sävellettyjä musiikkinumeroita unohtamatta.Lavalla Tuukka Huttunen, Janne Kallioniemi, Jari Leppänen, Joonas Mikkilä, Suvi-Sini Peltola ja Severi Saarinen. Muista Klubin esityksistä kerromme lisää myöhemmin keväällä.

Syksyllä tulossa teatteria koko perheelle
Lisäksi tulossa on syksyllä lapsille ja koko perheelle: tosi rämäpäiset kaverukset Risa ja Räsä perheen pienimmille, klassikkotarina Kardemumman kaupungista Kolme iloista rosvoa ja jouluksi salaperäinen suuri musiikkisatu Mestaritontun seikkailut. Näistäkin kerromme lisää kevään aikana.

Huippuvierailuina Rempallaan, ShoWhat ja Näyttelijätär
Eino Salmelaisen näyttämöllä vierailee Turun Linnateatterin suosikkikomedia Rempallaan, rooleissa Anu Sinisalo, Tom Petäjä ja Teemu Aromaa (alk. 19.9. viisi esitystä) sekä pikkujouluaikaan Jarkko Valteen ja Osku Heiskasen hersyvä drag-esitys ShoWhat (alk. 27.11. viisi esitystä). Suurella näyttämöllä vierailee 13.11. ja14.11. Ritva Oksasen 50-vuotista taiteilijanuraa juhlistava kiitetty Näyttelijätär.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069, sari.andersson@ttt-teatteri.fi
tiedottaja Mika Kauhanen, 050 401 8252, mika.kauhanen@ttt-teatteri.fi

Pressikuvat
http://www.ttt-teatteri.fi/pressi

Teatterin kotisivut
http://www.ttt-teatteri.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs