Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » TAMPEREEN TYÖVÄEN TEATTERIN KEVÄÄN ENSI-ILTAKAUSI ALKAA ENSI VIIKOLLA

Tampereen Työväen Teatteri

TAMPEREEN TYÖVÄEN TEATTERIN KEVÄÄN ENSI-ILTAKAUSI ALKAA ENSI VIIKOLLA

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2014 klo 12:00
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväen Teatterissa nähdään 21.-29.1. yhteensä neljä ensi-iltaa. Tammikuun ensi-illat aloittaa Kerjäläinen ja jänis 21.1., Kuninkaan puhe (22.1.) ja Näillä palkoilla EI MAKSETA! (23.1.) jatkavat, ja viimeisenä saa vuoron Mauno Peppone – Elämä, kuolema ja comeback (29.1.).

- Maailma ympärillämme, sen vaatimukset ja ilmiöt ovat synnyttäneet kevään uusien ensi-iltojen näytelmien teemat. Kun uutiset kertovat joka päivä esimerkiksi lomautuksista, hinnankorotuksista ja kun meidän pieni Eurooppamme tuntuu olevan kaiken aikaa ahdingossa, on hyvä peilata tätä todellisuutta teatterissa ja kokea samat asiat ilon ja toivonkin kautta, kertoo TTT:n taiteellinen johtaja Maarit Pyökäri. - Kaikissa kevään uusissa ensi-illoissa on liikkeellepanevana voimana ympäröivä todellisuus. Ne ovat kaikki myös  kertomuksia onnistumisesta

 

Näillä palkoilla EI MAKSETA! –komediassa riemastuttaa kohtuuton arki
Ensi-ilta 23.1. Suurella näyttämöllä

Kun ruoan hinta on noussut pilviin ja Antonian ja Margheritan perheissä tulot samaa vauhtia pienentyneet, saattaa kiukku ja kitinä kääntyä kapinaksi. Nerokas farssi sitoo yhteen uskomattoman paketin väärinkäsityksiä, kommelluksia ja vedätyksiä. Höysteenä mitä terävimmät oivallukset epäoikeudenmukaisuudesta ja moraalin venymisestä. Dario Fon yhteen tunnetuimmista teksteistä tarttuu ohjaaja Tommi Auvinen, rooleissa ovat TTT:n komediataiturit Pentti Helin, Heidi Kiviharju, Teija Auvinen, Janne Kallioniemi ja Jyrki Mänttäri. Fon päivittämässä komediassa lusikoidaan myös EU-soppaa. Pitkästä aikaa katsomo avautuu erilaisena: Suuri näyttämö levittäytyy osin katsomoon ja yleisö pääsee seuraamaan tapahtumia niiden keskipisteeseen.


Kuninkaan puhe on tarina miehestä, joka voittaa pelkonsa
Ensi-ilta 22.1. Vanhalla päänäyttämöllä

Vanhalla päänäyttämöllä tulee 22.1. ensi-iltaan neljän Oscarin elokuvanakin tunnetuksi tullut Kuninkaan puhe, joka on ohjaaja Pentti Kotkaniemen mukaan yksi viime vuosien parhaista uusista näytelmäkäsikirjoituksista. Tositapahtumiin perustuvassa tarinassa eletään 1930-luvun Englannissa. Kuningas Edvard VIII on luopunut kruunustaan. Valta siirtyy hänen veljelleen Yrjö VI:lle, jonka suoriutuminen näyttää lähes mahdottomalta todella pahan änkytyksen takia. Kuvaan astuu puheterapeutti, joka ryhtyy auttamaan kuningasta, ja lopulta onnistunut radiopuhe yhdistää Britannian kansan vastaamaan natsien uhkaan. Teksti on David Seidlerin ja päärooleissa nähdään Tommi Raitolehto (kuningas) ja Auvo Vihro (puheopettaja). Mittavassa miehityksessä ovat mukana myös näyttelijät Suvi-Sini Peltola, Minna Hokkanen, Ilkka Koivula, Vesa Kietäväinen, Ilkka A. Jokinen, Samuli Muje, Matti Pussinen-Eloranta, Jukka Saikkonen sekä Niina Sirén-Haapasaari.

 

Tuomas Kyrön romaani Kerjäläinen ja jänis näyttämölle
Ensi-ilta 21.1.2014 Kellariteatterissa

Snoopi Siren ohjaa Tuomas Kyrön menestysromaanin Kerjäläinen ja jänis Kellariteatteriin. Tulossa on ymmärtävä kuvaus hyvinvoivasta Suomesta ja Euroopasta, sekä niiden kääntöpuolesta. Vauhdikas ja liioitteleva tarina vilisee värikkäitä hahmoja. Pohjoiseen ja takaisin suuntaava matkakertomus kumartaa syvään Arto Paasilinnan rakastetulle tarinalle Jäniksen vuosi. Matkaaja Vatanescuna nähdään Juha-Matti Koskela ja lukuisissa muissa rooleissa Laura Alajääski, Emmi Kaislakari ja Jaana Oravisto. Näytelmän on sovittanut Laura Jäntti. Musiikkia näytelmään säveltää Jarkko Martikainen.

 

TTT-Klubin uutuustuotantona Mauno Peppone – Elämä, kuolema ja comeback
Kantaesitys 30.1. TTT-Klubilla

Vuonna 85 -musikaalista tutun Mauno Pepponen elämä jatkuu sooloshow’na. Riku Suokkaan ja Heikki Syrjän käsikirjoittama ja Suokkaan ohjaama Mauno Peppone – Elämä, kuolema ja comeback saa kantaesityksensä TTT-Klubilla 30.1. Mauno painaa pitkää päivävuoroa Lokomon konepajalla. Nuoren miehen loppumaton unentarve, puuduttavan näköalaton työnkuva sekä raskaan koneiston teollinen rytmi saavat hänen silmäluomensa painumaan väkisin  kiinni. Niinpä Jari Aholan tulkitsema Mauno uneksii itselleen rock-tähden elämän, johon kuuluvat menestyslevy, ykkössingle, suosion aallonharja sekä pohjamudat, päihteet, kuolema ja vääjäämätön paluu. Lavalla soittavan Alabama House Bandin kanssa Mauno kirjoittaa rockhistorian uusiksi 70-luvulta 90-luvulle genrejä tai hiustyylejä säästämättä. Tunnelmaa täydentävät videotaulujen tarinat Pepponen uran nousuista ja laskuista.

 

Virkistävinä vierailuina Täti ja minä, Juoksuhaudantie ja Arja Saijonmaan Salaisella rannalla

Maarit Pyökärin ohjaus Täti ja minä on 12.2. alkava Lahden kaupunginteatterin vierailu, jossa vanha täti ja perintöä kärkkyvä sisarenpoika tapaavat vuosien jälkeen. Tapaaminen saa naurettavan mahdottomia piirteitä kaksikon ottaessa mittaa toisistaan. Näytelmä on kuvaus nykymaailmasta, jossa sukuyhteydet ovat katkenneet ja jokainen on yksin ja omillaan. Polttava ajankohtaisuus peilaa siihen tosiasiaan, että miltei joka toisen oven takana Suomessakin asuu vain yksi ihminen. Rooleissa Leena Kokko-Saukkonen ja Tapani Kalliomäki. Näytelmän on kirjoittanut Morris Panych.

Kari Hotakaisen menestysromaani Juoksuhaudantie nähdään TTT:ssä kahden klovnin esittämänä alkaen 8.3. Koko tarina käydään läpi kahdessa tunnissa harjoiteltujen kohtauksien ja improvisoinnin limittyessä. Kirjailija on antanut työryhmälle vapaat kädet, ja vierailuesityksen tekevän helsinkiläisen teatteriryhmän RedNoseClubin klovnit Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama laittavatkin itsensä täysillä likoon. Ohjaus on Otso Kauton.

Arja Saijonmaan Salaisella rannalla – Den hemliga stranden nähdään Suurella näyttämöllä 4.4. Karismaattisena ja monipuolisena laulajana sekä kulttuurivaikuttajana tunnettu Arja Saijonmaa on tehnyt ainutlaatuisen esityksen musiikin täyttämästä elämästään. Luvassa on henkilökohtainen ja jännittävä tarina oman tien löytämisestä ja unelmien toteuttamisesta. Vierailu on tuotettu yhteistyössä Riksteaternin ja Espoon Kaupunnginteatterin kanssa.

 

Ohjelmistossa jatkavat syksyn ensi-illat ja TTT:n kestosuosikit
Suurella näyttämöllä ohjelmistossa jatkavat syksyllä ensi-iltansa saaneet musikaali Prinsessa, draamakomedia Kulkuri sekä komedia Maanalainen armeija iskee jälleen. Vanhalla päänäyttämöllä jatkavat menestystään musikaalin kauhuperhe The Addams Family sekä komedia Mielensäpahoittaja ja poika. Kellariteatterissa hauskuuttaa Parasta ennen ja ihastuttaa Hiljaiset sillat. Ohjelmistossa jatkavat myös Sirkku Peltolan uutuus Ihmisellinen mies sekä jo vuodesta 2007 ohjelmistossa ollut yleisösuosikki Yksiöön en Äitee ota. Lapsiperheille tarjolla on koko perheen seikkailukertomus Mestarietsivä Kalle Blomqvist sekä Linnateatterin vierailu Tatu ja Patu.

TTT-Klubilla musiikkia ja stand upia

TTT-Klubilla jatkavat keväällä Forza Lasagnen ja Luolamiehen esitykset. Lisäksi ohjelmaan kuuluu jälleen musiikkia niin rock-henkisten laulaja-lauluntekijöiden kera unplugged-teemalla (mm. Tuomari Nurmio, Sir Elwood Duo) kuin jazzin ja maailmanmusiikin kotimaisia huippuja (mm. Johanna Iivanainen, Maria Kalaniemi & Timo Alakotila Duo. TTT-Klubin stand up -tarjonnassa on kolmen esiintyjän klubeja sekä Mika Eirtovaaran show Irtotavaraa. Friday Night Live järjestetään maaliskuussa ja huhtikuussa.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069, sari.andersson@ttt-teatteri.fi
tiedottaja Mika Kauhanen, 050 401 8252, mika.kauhanen@ttt-teatteri.fi

Lehdistökuvat http://www.ttt-teatteri.fi/pressi

TTT:n kotisivut http://www.ttt-teatteri.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs