Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Tampereen Oopperan tilausteos Veljeni vartija kantaesitetään helmikuussa 2018 Tampere-talossa

Tampere-talo Oy

Tampereen Oopperan tilausteos Veljeni vartija kantaesitetään helmikuussa 2018 Tampere-talossa

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2015 klo 12:00
Julkaisija: Tampere-talo Oy

Tampereen Ooppera tuottaa historiansa merkittävimmän kotimaisen tilausteoksen, joka kuvaa vuoden 1918 Suomea ja sisällissodan dramaattisia tapahtumia Tampereella. Teoksen kantaesitys on helmikuussa 2018 Tampere-talossa. Kyseessä on Tampereen Oopperan lähes 70-vuotisen historian suurin ja merkittävin tuotanto. Teoksen säveltää Olli Kortekangas. Libretosta ja ohjauksesta vastaa Tuomas Parkkinen. Tampere Filharmoniaa johtaa Santtu-Matias Rouvali. Solisteiksi on jo kiinnitetty mm. Marjukka Tepponen, Ville Rusanen ja Tuomas Katajala.

Veljeni vartija kuvaa nousevien odotusten kaupunkia ja sodan tapahtumia kahden eri puolille ajautuvan sisaruksen näkökulmasta. Se on henkilövetoinen, eeppinen, sinfoninen draama murskatuista unelmista, vaikeista valinnoista ja suurista tunteista.
‒ Sodassa ei ole sankareita, sodassa ei ole voittajia. Sodassa kaikki häviävät. Niin oli myös 1918. Armahdus ja anteeksianto syntyvät, kun katsoja tunnustaa, että hän olisi itse voinut toimia samoin ja että aseellinen yhteenotto suomalaisten välillä olisi vielä tänäkin päivänä mahdollinen. Meidän tehtävämme on taistella kaikin keinoin sitä vastaan. Taide kulkee tässä eturintamassa, Parkkinen kertoo.
Kyseessä on Parkkisen tähänastisen uran merkittävin teos. Veljeni vartija on Tuomas Parkkisen ensimmäinen ooppera, jossa hän vastaa sekä libretosta että ohjauksesta. 

Olli Kortekangas on uransa aikana säveltänyt pitkälti toistasataa teosta, joihin kuuluu muun muassa orkesterimusiikkia, kuoro- ja kamarimusiikkia sekä kahdeksan oopperaa.
‒ Ooppera on omimmillaan kuvatessaan aikaa ja sen ilmiöitä pienen ihmisen suurten tunteiden kautta. Uskon tarinaan, uskon melodian voimaan, uskon elävän esityksen tenhoon. Monitaiteisena ooppera on mitä nykyaikaisin ilmaisumuoto, Kortekangas kuvailee.

Kuluva vuosi on Tampereen Oopperan 69. toimintavuosi, ja helmikuussa nähtiin 122. ensi-ilta. Tampereen Ooppera on tuonut historiansa aikana lavalle 5 kantaesitystä, joista viimeisin on Jorma Panulan säveltämä ooppera Lalli ja pyhä Henrikki vuodelta 1987. Veljeni vartija -teoksen kustantaa suomalainen musiikkikustantamo Fennica Gehrman Oy.

---------------------------------------------------------------------------------

Tampereen Ooppera 2018: Veljeni vartija
Sävellys Olli Kortekangas, libretto Tuomas Parkkinen
Kantaesitys Tampere-talon Isossa salissa helmikuussa 2018

Musiikinjohto Santtu-Matias Rouvali
Ohjaus Tuomas Parkkinen
Kuorokapellimestari Heikki Liimola

Rooleissa mm.
Juha Kotilainen (Johannes Rossi), Marjukka Tepponen (Amanda Rossi), Ville Rusanen (Eemil Rossi), Päivi Nisula (Rauha Valkonen) ja Tuomas Katajala (Iisakki Friman)

Tampere Filharmonia
Tampereen Oopperan kuoro

Esityskieli suomi
Lipunmyynti alkaa helmikuussa 2016

Lisätiedot:
Tampereen Oopperan tuottaja Suvi Leinonen, puh. 03 243 4216, suvi.leinonen@tampere-talo.fi
Esiintyjäkuvat ja haastattelupyynnöt: yhteyspäällikkö Katja Jokinen, puh. 03 243 4202, katja.jokinen@tampere-talo.fi

Tampere-talo on monipuolinen, laajaa asiakaskenttää palveleva kulttuurin, konserttien ja kokouspalveluiden tarjoaja. Se on Pohjoismaiden suurin kulttuuri- ja kongressikeskus, joka on toistuvasti valittu Suomen kongressitalojen kärkeen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs