Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Talvikarnevaalit keräsivät ennätysyleisön

Lahden kaupunki

Talvikarnevaalit keräsivät ennätysyleisön

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2015 klo 15:46
Julkaisija: Lahden kaupunki

Talvikarnevaalien tapahtumissa 24.1.-12.2.2015 oli ennätyksellisesti yli 14 000 kävijää, mikä on festivaalin suurin yleisö kolmeentoista vuoteen. Talvikarnevaalit järjestettiin tänä vuonna 32. kerran. Teema oli Vesivärijärven jäällä. Ohjelmakokonaisuuksia eri taiteen aloilta oli yhteensä lähes 50 ja esityksiä festivaalien aikana oli yli 120. Iso osa esityksistä oli loppuunmyytyjä.

Uudenlaisessa Kalojen bileet -avajaistapahtumassa tehtiin yhteisötaidetta kokoamalla kolmimetristä haukiveistosta ja kuultiin historian ensimmäinen Talvikarnevaaleja varten sävelletty tunnuskappale eli talvikarnevaaliviisu. Tänä vuonna Talvikarnevaalien ohjelmistossa näkyi erityisesti Sibeliuksen juhlavuosi. Talvikarnevaaleilla ensi-iltansa sai Sibeliuksen elämästä kertova Aino ja Jean -musiikkinäytelmä, jonka näkevät kaikki Päijät-Hämeen 1. luokkalaiset, yhteensä noin 2000 oppilasta. Kaikki maakunnan 6. luokkalaiset puolestaan pääsivät kuulemaan Stratovariuksen basistin, Sibeliuksen tyttärentyttärenpojan Lauri Porran sähköbassokonserton. Huikeita katsojalukuja kartutti myös muun muassa Lahden Nuorisoteatterin esittämä, Kalle Veirron seikkailukirjasarjaan perustuva Henkka & Kivimutka -näytelmä, jonka kaikki näytökset olivat lähes loppuunmyytyjä.

Seuraavan kerran Talvikarnevaaleja vietetään tammi-helmikuussa 2016.

 

Lisätietoja:


Mikko Matias Peltoniemi,

Talvikarnevaalien tuottaja

p. 050 4359767

mikko.peltoniemi@kettuproductions.fi

 

Matti Karhos

Kulttuuriasiainpäällikkö

Lahden kaupunki

p. 050 387 8792

matti.karhos@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs