Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Talvikarnevaalien avausviikonlopun tapahtumat ja esitykset keräsivät runsaasti kävijöitä

Lahden kaupunki

Talvikarnevaalien avausviikonlopun tapahtumat ja esitykset keräsivät runsaasti kävijöitä

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2015 klo 14:16
Julkaisija: Lahden kaupunki

Jo 32. Lahden Lasten Talvikarnevaalit käynnistyivät viikonloppuna vilkkaissa merkeissä. Lahden Nuorisoteatterin suuren ennakkosuosion saaneen Henkan ja Kivimutkan lauantain ensi-iltanäytös oli loppuunmyyty ja sunnuntain näytöksessä oli 140 katsojaa. Yksi viikonlopun suosikkiesityksistä oli Musiikkileikkikoulu Musiikkimarakatin Seikkailu lumikuningattaren valtakunnassa, jonka neljä näytöstä nähtiin lauantaina ja sunnuntaina. Seikkailu lumikuningattaren valtakunnassa -näytökset olivat lähes täysiä ja niiden kävijämäärä oli yhtensä noin 700.

 

Avajaistapahtuma keräsi lauantaina toistasataa osallistujaa kaupunginteatterille ja lähes kolmesataa kävijää 8-salille. Tapahtuma alkoi kaupunginteatterilla, missä julkistettiin Talvikarnevaalien biisikilpailun voittaja eli virallinen Talvikarnevaaliviisu. Talvikarnevaaliviisun tittelin sai jyväskyläläis-helsinkiläisten Rakettimiesten kappale Kalojen bileet. Markus Petsalon, Juhan Härkinin ja Ville Kiljusen muodostama kokoonpano on tuttu muun muassa Pikku Kakkosesta. Karnevaaliviisu on kuunneltavissa Talvikarnevaalien facebook-sivulla.

 

Avajaisten karnevaalitunnelmaa nostatti myös Vesivärijärven jäällä -teemasta syntynyt viisimetrinen hauki, joka johti noin satapäisen talvikarnevaalikulkueen kaupunginteatterilta 8-salille. Avajaistapahtumassa päästiin askartelemaan suomuja hauen kylkiin. Hauki on nähtävissä Trion keskusaukiolla 8.2. asti. 

 

Talvikarnevaalien ensimmäisellä viikolla ensi-illassa on koko perheen musiikkinäytelmä Aino & Jean tiistaina klo 18. Toinen Aino & Jean -yleisönäytös on ti 3.2. klo 18. Esityksen pääsevät näkemään myös kaikki maakunnan 1. luokkalaiset. Ainon & Jeanin koululaisesityksiä on Lahden Pikkuteatterin lisäksi Orimattilan Jymylinnassa ja Heinolan WPK-talolla.

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs