Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Taiteilijoiden luokkakokous galleriassa

Turun ammattikorkeakoulu

Taiteilijoiden luokkakokous galleriassa

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 12:22
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Kuinka vastataan kysymykseen ”Mitä kuuluu?”

Luokkakokous herättää ristiriitaisia tunteita. Toiselle se on pakollinen paha, toiselle iloinen jälleennäkeminen. Vanhat asetelmat tarkistetaan, ehkä aiemmat traumat nousevat pintaan. Uusia traumoja saattaa syntyä. Elämäntilanteet ovat muuttuneet, nimet vaihtuneet. Tai sitten mikään ei ole muuttunut. Mittaillaan toisia ja itseä; omia saavutuksia, tähänastista elämää, meneillään olevaa elämäntilannetta.

Tällä kertaa luokkakokous hoidetaan kuitenkin ilman pönötystä: Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian kuvataiteen entiset opiskelijat pitävät sen sijaan yhteisnäyttelyn. Tällä tavoin he saavat mahdollisuuden tavata vanhat tyypit taiteen merkeissä, vaihtaa kuulumisia ja mahdollisesti juhliakin.

Tavalliselle ihmiselle taiteilijoiden luokkakokous saattaa kuulostaa potentiaaliselta kaaokselta. Mutta miten tämän näkee yksi paikalle saapuvista luokkalaisista?

- En usko, että käyttäydymme yhtään sen huonommin kuin muutkaan, naurahtaa kokoontumista järjestämässä ollut Elliina Peltoniemi.

- Yhtä hyvin voisimme pitää luokkakokouksen myös ravintolassa, mutta tämä oli meille kaikille mukavampi tapa nähdä toisiamme.

 

Luokkakokous-näyttely kokoaa Turkuun 26.11. - 5.12.2014 Turun Taideakatemian Köysirata Galleriaan neljäntoista vuonna 2007 koulun aloittaneen entisen opiskelijan nykytuotantoa. Ryhmän edellinen yhteisnäyttely Itkuvettä elon syöksyyn oli esillä Köysirata Galleriassa keväällä 2008. Näyttelyn avajaiset ovat 25.11.2014 klo 17-19.

 

Lisätiedot:

Elliina Peltoniemi

elliinan@gmail.com

0407336565

 

Taiteilijat: Aino Sainio, Tiina-Maria Aalto, Henri Ahti, Henri Laukkanen, Otto Turtonen, Johannes Saljas, Elliina Peltoniemi, Eini Sahla, Jessi Rannikko, Rita Korhonen, Eeva Saaros, Noora Rankinen, Maria Liitola

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs