Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Taiteen ensimyyntiä huutokaupassa

Gumbostrand Konst & Form

Taiteen ensimyyntiä huutokaupassa

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2013 klo 11:00
Julkaisija: Gumbostrand Konst & Form

Taidekeskus-galleria Gumbostrand Konst & Formissa järjestetään syyskuussa taiteen huutokauppa, jossa on ensimyynnissä taidetta 22 taiteilijalta. Huutokaupan on lähes 80 teosta, jotka kuraattori Marjukka Uusitalo on valinnut taiteilijoiden työhuoneilta. Teokset ovat nähtävillä viikon ajan näyttelyssä ja gallerian nettisivuilla ennen huutokauppaa. Syksyn taidehuutokauppa on järjestyksessään Konst & Formin toinen.

Huutokauppa esittelee taiteilijoilta ensimyyntiin tulevia teoksia, joista osaa ei ole ennen nähty näyttelyissäkään. Ensimyynnistä koostuva taiteen huutokauppa on lajissaan ainutlaatuinen Suomessa.

Taidehuutokaupassa on myynnissä teoksia taiteilijoilta kuten taiteilija Auli Korhonen, muotoilija-taidemaalari Stefan Lindfors, valokuvaaja Anita Jensen, taiteilija Riitta Nelimarkka, valokuvaaja-taiteilija Lauri Nykopp, taidemaalari Tero Annanolli sekä poptaiteilija Anssi Kasitonni.

Useilla huutokaupan teoksilla on takanaan kiehtova tarina. Huutokaupan on esimerkiksi veistäjä Pekka Jylhän pienoisveistos teoksesta, jonka täysikokoinen versio sijaitsee kalliolla nelostien varrella, hieman ennen Kuopiota. Valtatien varrella oleva teos varastettiin taannoin, mutta on nyt palautettu alkuperäiselle paikalleen.

– Kuratoidun taidehuutokaupan idea on koostaa mielenkiintoisten taiteilijoiden valituista teoksista eheä ja visuaalinen kokonaisuus. Valitut teokset esitellään yleisölle, jonka jälkeen ne päätyvät huutokaupan kautta uusille omistajilleen. Ensimmäinen taidehuutokauppamme järjestettiin kevättalvella 2013. Syksyn huutokaupalta odotamme vähintään vastaavaa menestystä, kertoo taidekeskuksen johtaja Charlotta Björkendahl.

Huutokaupattavat teokset ovat nähtävillä reilun viikon ajan ennen huutokauppaa niin galleriassa kuin gallerian nettisivuilla. Netissä teoksista voi tehdä ostotarjouksia ennen huutokauppaa. Ennakkoon rekisteröityneet henkilöt voivat tehdä teoksista tarjouksia myös puhelimitse huutokaupan aikana. Kaikilla huutokaupattavilla teoksilla on ennalta määritelty lähtöhinta.

 Kuratoidut huutokaupat ovat taiteilijan näkökulmasta kiinnostavia. Varsinkin nuorille, uransa alkuvaiheessa oleville taiteilijoille huutokauppa on erinomainen foorumi tuoda teoksiaan esille. Huutokauppa ja siihen liittyvä esittelynäyttely antaa hyvin erilaisillekin taiteilijoille tilaisuuden tuoda teoksiaan yleisön nähtäville, mikä parhaimmillaan päättyy teosten myymiseen. Kun huutokaupattavat teokset ovat nähtävillä ennakkoon netissä, teoksista saa hyvän ensiaavistuksen. Kun teos on nähtävillä myös näyttelyssä, sen ulottuvuudet, tunnelma ja henki välittyvät parhaiten, kertoo huutokauppaan osallistuva taiteilija Lauri Nykopp.

Nykoppilta on myynnissä huutokaupassa kaksi valokuvaa ja yksi sekatekniikalla toteutettu uniikkityö.

 

Taiteen ensimyyntiä Gumbostrand Konst & Formin taidehuutokaupassa 15.9.2013 klo 13.

Teokset nähtäville 6.9. alkaen taidekeskuksessa sekä 1.9. alkaen taidekeskuksen nettisivuilla osoitteessa www.konstoform.fi

Taiteilijat, joiden teoksia huutokaupassa myydään

Tero Annanolli
Vincent Baccum
Tuuli Helve
Canal Cheong Jagerroos
Anita Jensen
Pekka Jylhä
Jari Järnström
Anssi Kasitonni
Auli Korhonen
Aneri Kärkkäinen
Henrika Lax
Tuula Lehtinen
Stefan Lindfors
Nina Mattila
Ahti Meier
Riitta Nelimarkka
Maritta Nurmi
Lauri Nykopp
Hannu Palosuo
Markku Salo
Silja Selonen
Tuuli Somma

Lisätiedot

Keskuksen johtaja Charlotta Björkendahl, puh. 040 519 9190, charlotta.bjorkendahl@konstoform.fi

Näyttelyn kuraattori Marjukka Uusitalo, puh. 040 547 5379, marjukka.uusitalo@konstoform.fi

 

Taidekeskus-galleria Gumbostrand Konst & Form, Vainuddintie 72 – 28, 01150 Söderkulla.

Keskuksen aukioloajat: 2.9. alkaen perjantaista lauantaihin klo 11–17 ja sunnuntaisin klo 11–16.

www.konstoform.fi
www.facebook.com/konstoform
www.pinterest.com/konstoform


Lehdistön haastattelupyynnöt ja lehdistökuvat

Viestintä Oy Drum, Elina Mattila, p. 050 303 9564 tai elina.mattila@drum.fi

Gumbostrand Konst & Form on Sipoon Gumbostrandiin avattu taidekeskus-galleria sekä kokous- ja tapahtumapaikka. Taidekeskus toimii Hartwallin suvun omistamassa vanhassa, taidekeskuskäyttöön remontoidussa teollisuusrakennuksessa. Samoissa tiloissa toimii myös taidekeskuksen design- ja sisustustuotteiden myymälä sekä lähiruokaan erikoistunut oma bistro. Lisätiedot: www.konstoform.fi.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs