Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Taideneuvostolta 30 000 euroa Kohtaamispaikka taide -hankkeeseen

Taiteen edistämiskeskus (Taike)

Taideneuvostolta 30 000 euroa Kohtaamispaikka taide -hankkeeseen

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2016 klo 11:58
Julkaisija: Taiteen edistämiskeskus (Taike)

Monitaideyhdistys Piste sai taideneuvoston vuoden 2016 kehittämisavustuksen.

Rovaniemeläinen Monitaideyhdistys Piste toteuttaa avustuksen turvin hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä maahanmuuttajataustaisten taiteilijoiden osallisuutta ja parantaa heidän työllistymismahdollisuuksiaan sekä kiinnittymistä osaksi Rovaniemen ammattitaiteilijoiden yhdistystoimintaa ja taiteilijaverkostoa.

Hankkeen puitteissa Rovaniemellä ja Lapissa asuville ja juuri alueelle muuttaneille taiteilijoille järjestetään suomalaista taiteilijuutta ja ammatinharjoittamista käsittelevät vertaiskoulutuspäivät. Lisäksi Rovaniemen asukastuvan asiakkaat ja taiteilijaparit toteuttavat yhteisötaideproduktioita. Hankkeen päätteeksi kesällä 2017 järjestetään Galleria Napassa näyttely, jossa esitellään hankkeessa dokumentoituja teoksia ja kuullaan mukana olleiden taiteilijoiden puheenvuoroja.

Hankkeen toteuttavat Monitaideyhdistys Piste ry, Monikulttuurikeskus Moninet, Lapin taiteilijaseura, Arktiset maahanmuuttajat ry, Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Kauppatorin asukastupa.

”Taideneuvosto halusi käytettävissä olevalla kehittämisrahalla tukea Suomessa olevien taiteilijoiden ja Suomeen juuri saapuneiden taiteilijoiden kohtaamista. Tämän päivän Suomessa tarvitaan yhteistä dialogia, ja taiteen keinoin voidaan tehdä näkyväksi näitä ihmisyyden peruskysymyksiin liittyviä tarinoita”, toteaa taideneuvoston puheenjohtaja Tiina Rosenberg.

Taideneuvoston valtionavustushakuun tuli kaikkiaan 28 hakemusta.

Taideneuvosto päättää vuosittain kertaluontoisista avustuksista, joilla se tukee uusia tapoja osallistua taiteen keinoin yhteiskunnalliseen keskusteluun. Taideneuvosto päättää kehittämisrahan teeman ja kohteen vuosittain. Vuonna 2015 taideneuvosto tuki Näkyvä ilmastonmuutos – Visible Climate Change -kampanjaa.

Liitetiedostot

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Taike ja sen yhteydessä olevat taidetoimikunnat ja lautakunnat jakavat apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille. Virastossa työskentelee 80 henkilöä. Heistä puolet on virkamiehiä ja puolet määräaikaisia läänintaiteilijoita, jotka toimivat taiteen edistämisen hankkeissa maan eri puolilla. Taiken päätoimipiste on Helsingissä, ja lisäksi sillä on aluetoimipisteitä.

www.taike.fi  Taike Facebookissa

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs