Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Taidenäyttely syrjäytyneisyydestä esillä Turkulaisessa lähiössä

Turun ammattikorkeakoulu

Taidenäyttely syrjäytyneisyydestä esillä Turkulaisessa lähiössä

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2014 klo 16:43
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Ketään kotona? on kokeellinen projekti, jossa taidenäyttely on viety tyhjään asuntoon, tavalliseen turkulaiseen lähiöön. Asuntoon sijoitetut teokset ovat pääosin interaktiivisia installaatioita, joita vierailija pääsee kokemaan.

- Ajatus näyttelyn järjestämisestä asunnossa oli minulle selvää jo pidemmän aikaa. Teokseni ovat kuitenkin sellaisia, että ne eivät mielestäni sovi perinteiseen ympäristöön, Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian kuvataiteen opiskelija Miia Westerlund kertoo.

Näyttely kommentoi yksinäisyyttä ja yhteiskunnasta syrjäytymistä. Kaikki eivät pysy alati muuttuvan yhteiskunnan vauhdissa. Mutta joskus yksin eläminen on tietoinen ratkaisu ja valinta, toisinaan niin vain tapahtuu.

- Teokseni usein liittyvät tähän teemaan. Olen miettinytkin, että jos en olisi taiteilija, niin olisin varmaankin yhteiskuntakriitikko.

Paikalle saapuvat vieraat kutsutaan kylään. He saavat kutsun, jossa on päivämäärä ja kellonaika heille varattua vierailuhetkeä varten. Ovi avautuu puhelinnumeroon soittamalla. Vieraille on tietenkin tarjolla kahvia ja pullaa. Näyttely on avoinna kuokkavieraille lauantaina 15.11. klo 11 - 15.

Ketään kotona? on Turun AMK:n Taideakatemiasta kuvataiteen koulutusohjelmasta valmistuvan kuvataiteilija Miia Westerlundin lopputyönäyttely.

Näyttely on esillä 11. - 16.11.2014 Reelinkikatu 5 b 38, Turku.

Lisätiedot:

Media on tervetullut tutustumaan Ketään kotona? -näyttelyyn tiistaina 11.11. klo 14.00 - 17.00. Soita alaovelta numeroon 041-368 5496, niin tulen avaamaan oven.

041-368 5496
miia.westerlund@students.turkuamk.fi

Näyttelyä ovat tukeneet:          

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy

Vaasan Oy                        

Lilla Chokladfabriken Borgå

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs