Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Taide valtaa kadun ja heijastuu seinille Turussa

Turun ammattikorkeakoulu

Taide valtaa kadun ja heijastuu seinille Turussa

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2015 klo 13:50
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia on mukana kahdessa kansainvälisessä taidehankkeessa, joille on myönnetty EU:n hankerahoitusta. Euranim-hankkeessa  toteutetaan Euroopan kaupungeissa video mappingiä, eli rakennusten seiniin animaation projisointia. IPIP-hankkeessa taas taide tuodaan kadun vilinään.

– Taideakatemiassa on uuden tutkimusryhmämallin myötä panostettu työelämää ja koulutusta kehittävään kansainväliseen hanketoimintaan. Menestyminen rahoitushaussa osoittaa Taideakatemian vahvuuden taide- ja media-alan kehittäjänä sekä osana monialaista ammattikorkeakoulua, kertoo Turun AMK:n Taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen.

EU:n myöntämä rahoitus on Euranimille 297 000 ja IPIP:lle 200 000 euroa. Nämä summat jaetaan hankkeiden kaikkien mukanaolijoiden kesken.

Video mapping voi työllistää tulevaisuudessa

Kesäkuun alussa käynnistyvää Euranim-hanketta, virallisesti Boosting careers of animation young artists with video mapping”, koordinoi ranskalainen Recontres Audiovisuelles -organisaatio. Turun AMK:n Taideakatemian lisäksi mukana ovat alan oppilaitokset Tanskasta, Belgiasta, Unkarista ja Iso-Britanniasta. Kolmevuotisen hankkeen tarkoituksena on antaa opiskelijoille uusia mahdollisuuksia käyttää osaamistaan video mapping -teoksissa.

– Hankkeessa on tosi paljon yhteistyömahdollisuuksia aina kaupalliselta alalta kulttuuriperintökohteisiin. Sisäisesti hanke tuo mahdollisuuksia niin animaation, median kuin kuvataiteenkin opiskelijoille, kuvailee Taideakatemian lehtori Eija Saarinen.

Hankkeen päätapahtuma, Fete de l’anime, järjestetään maaliskuussa. Festivaalin lisäksi oppilaat verkostoituvat kansainvälisten kollegoidensa kanssa kahdeksassa työpajajaksossa. Ensimmäinen on Ranskassa  syyskuussa 2015. Jokaiseen työpajaan osallistuu kustakin oppilaitoksesta kaksi opiskelijaa.

– Kansainvälisen hankkeen tavoitteena on luoda verkostoja ja työllistymismahdollisuuksia alalle. Hyvä olisi, jos osaamista jäisi myös Turkuun esimerkiksi YAMK-tutkintojen kautta, visioi Saarinen.


Linnankatu muuttuu taidekaduksi

Syksyllä alkava niin ikään kolmevuotinen IPIP-hanke tuo taidetta kadulle. Taideakatemian lisäksi mukana ovat alan oppilaitokset Belgiasta, Irlannista ja Kroatiasta. Turkuunkin saapuu hankkeen aikana opettajia ja opiskelijoita vaihtoon.

– Tarkoituksena on luoda lisää tietoa ja taitoa julkisen taiteen tekemiseen. Saamme vaihto-opettajilta mukavasti lisää opetusta, täsmentää hankkeen taiteellinen koordinaattori Sari Torvinen.

Kustakin kaupungista on valittu katu, jossa tilannesidonnaista taidetta tehdään. Turussa se on Linnankatu, jossa teoksia pääsee ihailemaan lähivuosina. Hanke huipentuu syksyllä 2018 Antwerpenin katutapahtumaan ja symposiumiin.


Lisätiedot:

Timo Tanskanen
Koulutusjohtaja
Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia
puh. 050 5985 210

Euranium-hanke
Eija Saarinen
Lehtori
puh. 050 598 5219
Fete de l’anime -tapahtuman verkkosivut: http://www.fete-anim.com/

IPIP-hanke
Sari Torvinen
Hankkeen taiteellinen koordinaattori
puh. 050 598 5272

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs