Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Taide muuttaa pellolta keskustaan

Lappeenrannan kaupunki

Taide muuttaa pellolta keskustaan

Tiedote.
Julkaistu: 02.02.2015 klo 11:30
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan taidelainaamo avaa ovensa 7.2. pääkirjaston kupeessa

Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran ylläpitämä Lappeenrannan taidelainaamo avautuu uusissa tiloissa pääkirjastorakennuksessa (Valtakatu 47) lauantaina 7.2.2015 klo 12. Sisäänkäynti taidelainaamoon tapahtuu Anni Swanin kadun puoleisesta päädystä. 

Kaikille avoimia avajaisia juhlitaan lauantaina 7.2. kello 12−18. Avajaisten ohjelmassa on Taija-Tuuli Louhivuoren ”Onion”-performanssi klo 13 ja klo 15 sekä Iiro Iivosen musiikkia klo 16.30 ja 17.00. Luvassa on myös tarjoilua. 

Maalausten, grafiikanvedosten ja piirustusten lisäksi taidelainaamon valikoimaan kuuluu valokuvia, veistoksia ja muita kolmiulotteisia teoksia. Taidetta on nähtävillä ja lainattavissa runsaalta 70 kaakkoissuomalaiselta taiteilijalta. 

Taidelainaamosta voi lainata taidetta kuukausimaksulla (alk. 10€/kk) tai ostaa kerralla. Teoksen lainaamalla voi kokeilla sopiiko se kotiin tai työpaikalle. Jos teoksen haluaa pitää, kuukausimaksut toimivat teoksen korottomina osamaksuina.

Taidelainaamo toimii pääkirjaston kupeessa Lappeenrannan kulttuuritoimen vuokralaisena. Kaupungin kulttuurikoordinaattori Helena Hokkasen mukaan kulttuuritoimi halusi tarjota uudet tilat hyvältä paikalta kirjaston naapurista.

− Lainaamo on nyt keskellä kaupunkia, hyvin yhteyksien äärellä. Kirjalainauksien yhteydessä voi piipahtaa tekemään myös taidelainan. Olen hyvilläni siitä, että taiteilijaseura on lähtenyt innolla tähän uudistukseen mukaan. 

Ennen muuttoaan pääkirjastolle taidelainaamo toimi Pehtoorin tuvassa Galleria Pihaton yhteydessä. Toimintansa kymmenvuotias taidelainaamo aloitti Lappeenrannan Linnoituksessa.

Etelä-Karjalan Taiteilijaseura ry:n ylläpitämä Lappeenrannan taidelainaamo on osa Kaakon taidelainaamo -ketjua, jonka muodostavat Lappeenrannan lisäksi Kotkan ja Kouvolan taidelainaamot. 

Lappeenrannan taidelainaamo

Valtakatu 47 (sisäänkäynti Anni Swanin kadun puoleisessa päädyssä)

Avoinna ti−pe klo 12−17.30 ja la 12−15. 

Kutsu tiedotusvälineille 

Tervetuloa tutustumaan taidelainaamoon ennakkoon ke 4.2. klo 13−14. Paikalla ovat taiteilijaseuran puheenjohtaja Soli Perttu ja muita taiteilijoita sekä Lappeenrannan kaupungin kulttuurikoordinaattori Helena Hokkanen. 

Lisätietoja:

Etelä-Karjalan Taiteilijaseura ry
puheenjohtaja Soli Perttu, puh. 050 5117 975
soli.perttu@elisanet.fi 

Lappeenrannan kaupunki
Kulttuurikoordinaattori Helena Hokkanen, puh. 040 7362 022
helena.hokkanen@lappeenranta.fi

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs