Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suvaitsevaisuus on suomalainen arvo. Presidentti on juhlarahan suojelija

Suomen Rahapaja Oy

Suvaitsevaisuus on suomalainen arvo. Presidentti on juhlarahan suojelija

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2012 klo 10:35
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Suomen Rahapaja ja valtiovarainministeriö julkaisevat tasa-arvon päivänä 19.3. juhlarahan tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden teemalla. Tasavallan presidentti Tarja Halonen on juhlarahan suojelija.

Suomen Rahapajan tämän vuoden eettinen teema on tasa-arvo ja suvaitsevaisuus. Teemaa juhlistetaan juhlarahalla, jonka suojelijaksi on lupautunut presidentti Tarja Halonen.

”Suvaitsevaisuus on suomalainen arvo – me asumme maassa ja toimimme yhteiskunnassa, jossa tällä asialla on tänään yhä vahvempi merkitys. Juhlarahaan lyötynä tämän päivän eettiset arvot välittyvät sukupolvelta toiselle. On erittäin merkittävä asia, että tasavallan presidentti Tarja Halonen haluaa tämän juhlarahan suojelijana tukea vuoden eettistä teemaamme”, Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson sanoo.

Juhlaraha tulee myyntiin Suomen Rahapajan verkkosivuilla toimivaan tehtaanmyymälään rahan julkaisupäivänä 19.3.

Suomalaisten arvojen sanansaattajat

Suomen Rahapaja on nostanut esiin eettisiä teemoja vuodesta 2009 alkaen, kun sarjassa lyötiin ensimmäinen juhlaraha. Ennen vuotta 2012 eettisiä aiheita ovat olleet Rauha ja turvallisuus (2009), Lapset ja luovuus (2010) ja Itämeren suojelu (2011).

Tasa-arvo ja suvaitsevaisuus -juhlaraha kuvaa ihmishahmoja erilaisista olosuhteista ympäri maailmaa. Peilikiiltoisina juhlarahoja lyödään 20 000 kappaletta ja himmeäkiiltoisina eli BU-laatuisina niin ikään 20 000 kappaletta. Peilikiiltoisia rahoja tarjotaan pahvisessa lahjapakkauksessa sekä Iittalan lasisessa Vitriinissä.

Peilikiiltoiset rahat on suunnattu keräilijöiden lisäksi lahjan ostajille. Himmeäkiiltoinen versio toimitetaan rahaa suojaavassa, läpinäkyvässä pillerissä aitoustodistuksen kera. Näin ollen se on perinteinen keräilytuote.

Tasa-arvo ja suvaitsevaisuus -juhlarahan nimellisarvo on 20 euroa. Hopeinen juhlaraha painaa 33,62 grammaa ja sen halkaisija on 38,6 millimetriä. Hopeaa juhlarahassa on suhteessa 925/1000. 

Lahden ammattikorkeakoulun opiskelija suunnitteli juhlarahan

Rahan suunnittelukilpailun voitti Lahden ammattikorkeakoulun opiskelija Katri Piri. Kilpailuun saapui yhteensä 32 piirustusta viidestä eri oppilaitoksesta, jotka olivat Koulutuskeskus Sedu Seinäjoelta, Taidekoulu Maa Helsingistä, Satakunnan ammattikorkeakoulu Porista, Saimaan ammattikorkeakoulu Imatralta sekä Lahden ammattikorkeakoulu.

 

Lisätietoja:

Henna Karjalainen
viestintäjohtaja
Suomen Rahapaja
+ 358 50 575 9197
henna.karjalainen(at)mint.fi

Liitetiedostot

Suomen Rahapaja Oy on euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Vuonna 2012 Suomen Rahapaja julkistaa kuusi uutta juhlarahaa ja kaksi erikoisrahaa. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2012 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs