Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suurten teemojen teatterisyksy alkamassa – Laulu koti-ikävästä kevään kantaesitys

Oulun kaupunginteatteri

Suurten teemojen teatterisyksy alkamassa – Laulu koti-ikävästä kevään kantaesitys

Tiedote.
Julkaistu: 10.08.2015 klo 15:28
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Näytäntökauden vahvoja teemojamme ovat usko, toivo ja rakkaus. Ensi-iltojemme aiheiksi nousevat mm. yksilön suhde yhteisöön, yksinäisyys ja onnellisuuden tavoittelu. Syksyn ohjelmistoamme täydentää monipuolinen vierailuohjelmisto, jonka liput tulevat myyntiin tänään 10.8. Lisää ensi-iltoja on tulossa keväällä pienelle näyttämölle.

SYKSYN 2015 ENSI-ILLAT
Suomen kantaesitys 11.9. pienellä näyttämöllä
Musta munkki - Anton Tšehovin arvoitukselliseen novelliin pohjautuvassa esityksessä pohditaan mm. mitä on onni, jota kaikki tavoittelevat. Näytelmässä nousevat esille myös työn ja perheen yhdistämisen haasteet. Rooleissa nähdään Pentti Korhonen, Mikko Leskelä, Anne Syysmaa ja Aaro Wichmann (vierailija). Ohjaus ja dramatisointi Riko Saatsi. Lavastus ja puvut Kaisu Koponen.

Ensi-ilta 12.9. suurella näyttämöllä
Taivaslaulu - tarina nuoren parin kasvamisesta avioliittoon ja vanhemmuuteen. Aleksi ja Vilja haluavat muodostaa onnellisen, lestadiolaiselle kivijalalle perustuvan perheen. Jokainen lapsi on siunaus, jokaisella lapsella on oikeus tulla rakastetuksi. Vilpittömän onnen vastapainona suuren perheen ja jatkuvien raskauksien tuoma väsymys painaa päähenkilön jaksamisen äärirajoille. Kuinka olla hyvä äiti, hyvä isä, hyvä aviopuoliso, parempi kuin edelliset, ja silti oma erityinen itsensä? Pauliina Rauhalan palkittuun esikoisteokseen pohjautuvan Taivaslaulun rooleissa Merja Pietilä – Vilja, Jyri Ojansivu – Aleksi, Timo Reinikka, Tuula Väänänen, Elina Korhonen, Timo Pesonen, Kari J. Ristolainen ja Aki Pelkonen sekä joukko lapsia. Ohjaus Heta Haanperä. Lavastus ja valot Jukka Kyllönen. Puvut Pasi Räbinä.

Maailman kantaesitys 13.11. Vinttikamarissa
Laulaisin sinulle lempeitä lauluja – hellä ja humoristinen tarina ystävyydestä. Näytelmä on tarina raskaista elämänkokemuksista, jotka voi jättää taakseen vasta kun ne on uskaltanut jakaa jonkun toisen kanssa. Laulaisin sinulle lempeitä lauluja on ruotsalaisen kirjailijan Linda Olssonin esikoisteos. Se valittiin Ruotsissa ilmestymisvuotensa 2006 parhaaksi romaaniksi. Näytelmän päärooleissa ovat Merja Larivaara ja Anneli Niskanen. Ohjaus Satu Rasila, lavastus ja puvut Jyrki Seppä.

Ensi-ilta 14.11. suurella näyttämöllä
Breaking the Waves - moderni tulkinta Lars von Trierin menestyselokuvan pohjalta. Näyttämöteos on tarina sielunkumppanuudesta, uhrautumisesta ja rakkauden järjenvastaisesta voimasta. Tunnevoimaisen intohimodraaman rooleissa ovat Lotta Vaattovaara - Bess ja Janne Raudaskoski – Jan, Heli Haapalainen, Markus Järvenpää (vier.), Pentti Korhonen, Mikko Korsulainen, Tuula Väänänen, Antti Kyllönen ja Roope Sulkala. Ohjaus Hilkka-Liisa Iivanainen. Lavastus Annukka Pykäläinen. Puvut Annukka Valta. Valosuunnittelu Juho Itkonen. Videokuvauksen suunnittelu ja toteutus Hilkka-Liisa Iivanainen, Juho Itkonen, Kyösti Niva ja Annukka Pykäläinen. Esitysdramaturgi Elina Minn (TeaK). Sävellys ja musiikki Samuli Laiho. Äänisuunnittelu Olli Paakkolanvaara.

Ensi-ilta 28.8. suurella näyttämöllä
Lusia Rusintytär -ooppera on syksyn ensimmäinen yhteistuotanto. Tositapahtumiin pohjautuva kamarioopperan on säveltänyt Juha T. Koskinen, ja sen ohjaa Jorma Uotinen. Visuaalisesta näyttämötoteutuksesta vastaa oopperan libretisti, kuvataiteilija ja kirjailija Hannu Väisänen. Lusiana nähdään Oulunsalo Soin taiteellinen johtaja, mezzosopraano Virpi Räisänen. Ooppera kantaesitettiin Utajärven Ahmaksen kylässä 7.8.2015. Yhteistyössä ovat mukana Oulunsalo Soi/Oulun juhlaviikot, Oulun kaupunginteatteri, Utajärven kunta ja JoJo – Oulun Tanssin Keskus.

KEVÄÄN 2016 KANTAESITYS
Kotimainen kantaesitys 27.2. suurella näyttämöllä
Laulu koti-ikävästä - Jussi-palkittu dokumenttielokuva nousee näyttämölle. Ohjaus Mika Ronkainen.


TEATTERIRAVINTOLAVIERAILUT
Kanresta Oy on avannut Teatteriravintola Vänmannin, jossa järjestetään musiikkipitoisia vierailuita runsaasti.

Nainen aina parhaassa iässä -esitykset jatkuvat Merja Larivaaran ja nelihenkisen bändin johdolla. Syksyn vieraat:
Pe 18.9. Pirkko Mannola, La 17.10. Anna-Leena Härkönen, La 7.11. Riitta Havukainen, Pe 11.12. Susanna Haavisto.

Kysy mieheltä, la 5.9. Miesten tunnetuksi tekemät kappaleet pääsevät illan aikana kahden naisnäyttelijän käsittelyyn. Laulu Aija Pahkala ja Lotta Vaattovaara, piano Anu Hartikainen.

Julman maan lauluja, la 24.10. Lauluntekijäklubin isäntänä Aki Louhela ja vieraina ”Poika julman maan” Esa Eloranta ja ”Lentäjän poika” Edu Kettunen.

Teatterimusiikin taikaa, la 28.11. Ilta koostuu rakastetuimmista musikaaliklassikoista. Mukana myös mm. suomalaisia musiikin helmiä ja popmusiikin klassikoita. Pianistina Henna Linko, Mikael Saari laulaa.

Kivi ja Rytkönen, la 5.12. Esityksessä kuullaan Kaj Chydeniuksen sävellyksiä, jotka pohjautuvat Aleksis Kiven ja Antti Rytkösen runoihin. Mikael Saari laulaa. Kaj Chydenius juontaa ja säestää.


MUUT VIERAILUT
Roberto Zucco, ti 6.10. ja ke 7.10. Pikisalissa. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Vapaa Teatterin yhteistyö on nykylassikko sarjamurhaasta, jota yksikään vankila ei pidättele. Ohjaus ja sovitus Mikko Roiha.

Lause, pe 16.10. ja la 17.10. Pikisalissa. Pekka Heikkisen esitys on yhden miehen kertomus menettämisestä ja toipumisesta, jonka keskiössä on auto-onnettomuuden kokenut ihminen. Ohjaus Heikki Huttu-Hiltunen.

Europium, pe 23.10. ja la 24.10. Pikisalissa. Maailmankuulun tsekkiläis-kreikkalaisen Rootlessroot-tanssiteatteriryhmän uusi maailmanensi-ilta. Yhteistyössä mukana JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Rootlessroot, Onassis Cultural Centre-Athens ja hollantilainen Korzo-teatteri sekä Oulun kaupunginteatteri.

Vanhan vuoden viimeinen päivä, pe 6.11. ja la 7.11. Pikisalissa. TEHDAS Teatteri ja Kuuma Ankanpoikanen esittävät nukketeatteria aikuisille. Kerrontaa siivittävät eteenpäin livemusiikki, romuinen lavastus sekä valojen, varjojen ja elävän tulen tunnelmat.

Ismo Kullervo Alanko, ke 18.11. suurella näyttämöllä

Neljä pientä annosta, su 22.11. suurella näyttämöllä. Musiikkikomedia sisältää esityksen Illallinen yhdelle ja kolme muuta elämystä. Martti Suosalo eläytyy rooleihin hovimestarista nuotinkääntäjään ja Iiro Rantala pianopedagogista sankarisolistiin. Lotta Kuusisto huolehtii proseduureista.

Sattumia, ti 15.12. suurella näyttämöllä. KOM-teatterin esityksen rooleissa mm. Laura Malmivaara ja Niko Saarela. Ohjaus ja sovitus Lauri Maijala.


OHJELMISTOSSA JATKAVAT
The Addams Family, kevään hitti nähdään näyttämöllä vuoden loppuun asti. Jäljellä 20 esitystä.
Myös suositut Sänky, Viimeinen valssi ja Nuolikärppä jatkavat ohjelmistossa.
Seniorisopat jatkavat uusin sisällöin; Kun on tunteet ja Sodan jaloissa vuorottelevat ohjelmistossa ja kiertävät hoitolaitoksissa. Seniorisoppa – Toivekonsertti järjestetään 26.11. suurella näyttämöllä. Konsertissa esitetään kuulijoiden toivekappaleita orkesterin säestyksellä. Solisteina mm. Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen.


TULOSSA FESTIVAALIIN
Gorilla Gorilla – Työryhmä Kuuma Ankanpoikasen ja Oulun kaupunginteatterin yhteistuotanto avaa ma 25.1.2016 pienellä näyttämöllä Lasten ja nuorten teatterifestivaalin (25. – 31.1.2016). Ohjaus Työryhmä Kuuma Ankanpoikanen. Ikäsuositus 5+. Esitykset jatkuvat keväällä.

Kaiken Kirja - teatterin taiteellisen johtajan Kari-Pekka Toivosen ohjaama Suomen kantaesitys nähdään 26.1.2016 suurella näyttämöllä. Näytelmä pohjautuu Guus Kuijerin teokseen Book of Everything. Ikäsuositus 7+. Esitykset jatkuvat keväällä.


Lisätietoja: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi
Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin, liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla.

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs