Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suuri puistojuhla valtaa jälleen Kajaanin

Metsähallitus

Suuri puistojuhla valtaa jälleen Kajaanin

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2016 klo 12:43
Julkaisija: Metsähallitus

Linnanvirta-tapahtuma on kasvanut avajaisvuodestaan ja levittäytyy entistä laajemmalle kaupunkiin. Kajaanin puistojuhla on yksi esimerkki Metsähallituksen vahvistuvasta roolista kulttuuriperintökohteiden kehittäjänä.

Linnanvirta-juhlaa vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015. Uusi tapahtuma innosti tuhannet mukaan. Tänä vuonna Metsähallitus kumppaneineen on laajentanut puistojuhlaa ja tapahtuma valtaa entistä suuremman osan Kajaania mukaansa.

Kaupunkilaiset pääsevät kurkistamaan monelle ennenkokemattomiin paikoihin. Teppanan historiallinen viljamakasiini avaa vuosikymmenten jälkeen ovensa yleisölle taidenäyttelyn areenana. Myös Kalkkisillan edustalla jokimaisemaa katseleva Renforsin talo on otettu tänä vuonna Linnanvirran yhdeksi uudeksi tapahtumapaikaksi. Aleksanterin markkinat valtaavat kaupunkikeskustan lauantaina päivällä ja illalla Linnanvirta rantautuu keskustan ravintoloihin.

”Kaiken keskiössä on edelleen rauniolinna ja sen ympäröivä jokipuisto, jonka alueelle juhla levittäytyy kirjavana tapahtumien mattona”, kertoo tapahtumatuottaja Veikko Leinonen.

Toimijoita juhlaviikonlopussa on mukana reilut puolensataa, huomattavasti enemmän kuin viime vuonna. Esiintyjiä on yhteensä satoja. Linnanvirran ohjelmistossa on haluttu korostaa tänä vuonna erityisesti tapahtuman luonnetta koko perheen juhlana. Pienimmille on tarjolla muun toiminnan joukkoon sulautuva Lasten Linnanvirta -ohjelmakokonaisuus.

Luonto ja kulttuuri kohtaavat uusissa tapahtumissa

Kajaanin rauniolinna on ollut monenlaisen huomion kohteena tänä vuonna. 300 vuotta sitten räjäytetty linna oli keskiössä alkuvuoden Pohjoisen kivilinnat -seminaarissa. Kesän kotiseutupäivien tapahtumassa linna ”räjäytettiin” uudelleen. Nyt rauniolinnan ympärille syntyy, jo toistamiseen, valtava puistojuhla.

”Kun saimme vuonna 2014 Museovirastolta hoitoomme Kajaanin rauniolinnan, emme osanneet ennustaa tällaisen tapahtuman syntyä. Sitä ei olisi syntynytkään ilman osaavien, inspiroituneiden ja sitoutuneiden kajaanilaisten apua. Linnanvirta on kajaanilaisten ja Kajaanin kasvattien luomus, ja se pursuaa persoonallisten tekijöiden elinvoimaa”, kuvailee Metsähallituksen Pohjanmaan luontopalveluiden aluejohtaja Samuli Sillman.

Sillmanin mukaan Linnanvirta-tapahtuma on yksi esimerkki Metsähallituksen vahvistuvasta roolista kulttuuriperintökohteiden kehittäjänä.

”Kulttuuri tulee yhä useammin luontoon, sillä erämaa, kansallispuistot ja rannat kiehtovat kulttuurin tekijöitä. Tänä vuonna esimerkiksi 60 vuotta täyttävä Oulangan kansallispuisto järjesti Luontofestarit, joilla koettiin kulttuuria lasten satutuokioista Juha Hurmeen Operaatio Paulaharjuun. Voimme siis tarjota taiteen tekijöille kiinnostavia ympäristöjä ja auttaa yleisöä löytämään uudenlaisia luontokokemuksia.”

Uudenlaisia kokemuksia on edessä jälleen tulevana elokuun viikonloppuna, kun Kajaanin rauniolinnan ympäristö herää arvaamattomaan eloon.

”Jatkamme Metsähallituksessa innolla työtä Kajaanin rauniolinnan kehittämiseksi osaksi elävää kaupunkikeskustaa”, Samuli Sillman toteaa.

 

Huom. Tapahtuman vuoksi Linnansilta on suljettu ajoneuvoliikenteeltä perjantaina klo 16.30-22.30, lauantaina klo 11.30-19.00 ja sunnuntaina klo 9.30-12.30

 

Lisätiedot:

Veikko Leinonen, tapahtumatuottaja, Metsähallituksen luontopalvelut, 040 6737481                                              

Sini Salmirinne, tiedottaja, Metsähallituksen luontopalvelut, 040 6359576

 

Linnanvirta2016-käsiohjelma: http://www.luontoon.fi/linnanvirta 

 

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat. 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs