Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suosittuun ystäväperhetoimintaan hakuaika syksyllä 2013

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Suosittuun ystäväperhetoimintaan hakuaika syksyllä 2013

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2013 klo 09:17
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Ystäväperhetoimintaan haetaan uusia perheitä. Hakuaika toimintaa päättyy 16. syyskuuta 2013, jonka jälkeen järjestetään yhteinen tilaisuus opiskelijoiden ja perheiden kanssa keskiviikkona 9. lokakuuta 2013. Hakulomake löytyy ystäväperhetoiminnan sivulta.

Kokemuksia toiminnasta

Mikkelin ammattikorkeakoulun ja Aalto yliopiston järjestämään korkeakouluopiskelijoiden ystäväperhetoimintaan on osallistunut lukuvuosien 2011–2013 aikana noin 50 paikallista perhettä ja 60 kansainvälistä tutkinto- ja vaihto-opiskelijaa Mikkelissä. Opiskelijat ovat olleet pääasiassa venäläisiä, vietnamilaisia ja eri Aasian maista.

Ystäväperhetoimintaan osallistuneet perheet ovat olleet pääasiassa lapsiperheitä, mutta mukana on ollut myös pariskuntia ja yhden hengen talouksia. Perheiden palautteen mukaan ensivaikutelma toiminnasta on ollut positiivinen ja mielenkiintoinen. Osa perheistä kertoi omista ja opiskelijan kiireistä, jotka olivat verottaneet tapaamiskertojen määrää, mutta suurin osa kertoi toiminnan olleen tervetullutta ja positiivista.

Ystäväperhetoiminta koetaan positiiviseksi eleeksi nuorelle ulkomaalaiselle opiskelijalle, joka tulee vieraaseen kaupunkiin. Motiivina toimintaan osallistumiselle ovat olleet uuteen kansalaisuuteen tutustuminen, kielen harjoittelun mahdollisuus ja omien lasten kasvattaminen kohtaamaan eri kansalaisuuden edustajia. Lisäksi monilla perheillä on ollut toive saada jakaa tietoa opiskelijalle Suomen yhteiskunnasta ja suomalaisesta elämästä.

Opiskelijan tapaamiskertoja on vuoden aikana kertynyt useimmilla perheillä yli 5 kertaa. Yhteisinä aktiviteetteina mainittiin tapaamiset kotona, ruoan laitto, laavu- ja vaellusretket ja urheiluharrasteet. Kokemukset toiminnasta ovat olleet positiivisia ja toiminta on muotoutunut perheen ja opiskelijan oman aktiivisuuden mukaan.

Lisätietoja 6. elokuuta 2013 alkaen
ystavaperhetoiminta@mamk.fi
p. 044 570 8619
Mikkelin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta MAMOK

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs