Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suosittu Runoraati jälleen Lahden pääkirjastossa

Lahden kaupunki

Suosittu Runoraati jälleen Lahden pääkirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2016 klo 12:04
Julkaisija: Lahden kaupunki

Perinteinen Lahden kaupunginkirjaston Runebergin päivän Runoraati järjestetään jo neljännen kerran 5.2.klo 18 pääkirjaston auditoriossa. Tänä vuonna Runoraadissa kuullaan käännösrunoja, esimerkiksi afrikkalaista, kiinalaista ja venäläistä runoutta.

Tämän vuoden raadissa ovat runoja arvioimassa kääntäjä-kirjailija Katriina Ranne, toimittaja Ilkka Kuosmanen ja näyttelijä Minja Koski. Illan juontaa tuttuun tapaan sanataiteilija Lealiisa Kivikari. Runoja esittävät Lahden kansanopiston teatterilinjan lahjakkaat nuoret.

Minja Koski on lahtelainen näyttelijä, laulaja ja lauluntekijä. Hän työskentelee pääasiassa Teatteri Vanhassa Jukossa. Hänet tunnetaan myös yhtenä Kaj Chydeniuksen luottolaulajista. Koski ja Chydenius ovat julkaisseet yhdessä levyn Myrskylinnut vuonna 2014.

Lahtelainen kääntäjä-kirjailija Katriina Ranne on suomentanut afrikkalaisen runouden antologian 2015. Hänen esikoisromaaninsa Minä, sisareni julkaistiin 2010 ja runoteos Ohikulkijan tuoksu 2014. Ranne on myös yksi Etelä-Suomen Sanomien uutisrunoilijoista.

Ilkka Kuosmanen on toiminut Etelä-Suomen Sanomien kulttuuritoimittajana ja teatterikriitikkona vuodesta 2002. Hän seuraa erityisesti teatteria ja kirjallisuutta.

 

Lealiisa Kivikari on monipuolinen kirjoittaja. Hän on julkaissut useita runokirjoja, lisäksi hän kirjoittaa muun muassa kolumneja ja blogeja. Kirjoitustyössään hän yhdistää kirjoittamisen musiikkiin, kuvataiteeseen, teatteriin ja live-esiintymisiin.

Kansanopiston teatterilinjalta esiintymään saapuvat Hilma Kotkaniemi, Samuel Kujala, Wenla Reimaluoto ja Joonas Savolainen.

Raatilaiset arvioivat runot, mutta myös yleisö saa vapaasti osallistua keskusteluun.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.

 

Lisätietoja tilaisuudesta antaa

 

Tiina Linden                                        
kirjastovirkailija / Lasten- ja nuortenpalvelut
Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto                                
p. 044 4164063
tiina.linden@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs