Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suomen Partiolaiset ja Havis Amandan Nuorkauppakamari saivat NNKY:n tunnustuspalkinnon

Suomen NNKY-liitto

Suomen Partiolaiset ja Havis Amandan Nuorkauppakamari saivat NNKY:n tunnustuspalkinnon

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2014 klo 18:00
Julkaisija: Suomen NNKY-liitto

 

 

NNKY:n vuotuisen tunnustuspalkinnon saivat Suomen Partiolaisten Value Based Leadership -koulutusohjelma (6 000 euroa) ja Havis Amandan Nuorkauppakamari (4 000 euroa).

Suomen NNKY-liiton (Suomen Nuorten Naisten Kristillisten Yhdistysten Liitto ry) jakaman palkinnon teemana oli tänä vuonna johtajuus. Molemmat palkitut kouluttavat nuoria johtajuuteen ja kansainvälisyyteen ja antavat heille monipuolisia eväitä nykyajan johtotehtäviin sekä oman itsensä kehittämiseen.

NNKY:n tunnustuspalkinto luovutettiin Maailman NNKY-päivän tilaisuudessa Temppeliaukion kirkossa Helsingissä 24. huhtikuuta 2014.

Suomen Partiolaiset kouluttaa tulevaisuuden suuria naisjohtajia

Value Based Leadership koulutus on suunnattu eri järjestöjen 20–25-vuotiaille nuorille johtajille. Koulutuksen järjestävät Suomen Partiolaiset-Finlands Scouter yhteistyössä Ruotsin partiolaisten kattojärjestön Svenska Scoutrådetin kanssa. Koulutuksen tarkoituksena on kehittää nuoria arvojohtajina sekä antaa heille kansainvälisiä kokemuksia. Koulutukseen liittyy olennaisena osana mentorointi nuoren opiskelijan ja kokeneen yritys- tai julkisen sektorin johtajan välillä. Eräs opiskelija kuvaa kokemuksiaan koulutuksesta näin:

"Kurssi opetti minulle monia puolia itsestäni johtajana. Oli hienoa huomata, miten omat taidot kehittyivät jokaisen koulutusviikonlopun myötä. Verkostoituminen ja itsensä jatkuva kehittäminen ovat avainsanoja nykyajan johtotehtävissä ja Value Based Leadership -koulutus tarjosi niille loistavat puitteet. Suosittelen!"

Lisätietoja: Laura Kalervo, kasvatuskoordinaattori, Suomen Partiolaiset, puh. (09) 8865 1 112, laura.kalervo@partio.fi, www.partio.fi/vbl

Havis Amandan Nuorkauppakamari edistää naisjohtajuutta ja yhteiskunnallista vaikuttamista

Havis Amandan Nuorkauppakamari edistää 18–40-vuotiaiden jäsentensä johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yhteiskunnallista tasa-arvoa, työn ja perheen yhdistämistä sekä kansainvälisyyttä. Havis Amandan Nuorkauppakamari vaikuttaa yhteiskuntaan erityisesti koulutusten ja jäsenistön kehittämisen avulla kuitenkaan hauskuutta unohtamatta. Laadukkaasta koulutustoiminnastaan tunnetuille Amandoille naisverkosto on tärkeä uran ja ammatillisen itsetunnon kehittämisessä sekä elämän eri vaiheissa olevien siskojen kannustamisessa. Työkaluja käytännön johtajuustyöhön antavat mm. vuosittain vaihtuvat luottamustehtävät sekä Suomen Nuorkauppakamarin johtajuuspolku. Lisäksi kamarissa voi kehittyä kouluttajaksi ja parantaa puhe- ja debatointitaitojaan. Vuonna 2003 perustettu, kokonaan naisjäsenistä koostuva Havis Amandan Nuorkauppakamari - Helsinki ry on osa kansainvälistä kehittymis- ja johtamiskoulutusjärjestöä (JCI). Havis Amandan Nuorkauppakamari on  Euroopan ainoa naiskamari.

Lisätietoja: Katja Lipponen, puheenjohtaja 2014, Havis Amandan nuorkauppakamari - Helsinki ry, puh. 040 5799 331, pres@havisamanda.com, www.havisamanda.com

NNKY:n tunnustuspalkinto jaettiin 12. kerran

Suomen NNKY-liitto on myöntänyt NNKY:n tunnustuspalkinnon vuodesta 2003 lähtien. Merkittävän rahapalkinnon taustalla on vuonna 2002 perustettu Riutulan rahasto, jonka vuosituotolla liitto palkitsee NNKY:n toiminta-ajatuksen mukaisia ja naisten ja tyttöjen hyvinvointia edistäviä toimintoja. Palkintoa ei nykyisin jaeta yksityishenkilöille eikä NNKY:n paikallisyhdistyksille, mutta se voidaan jakaa usean ehdokkaan kesken. Tunnustuspalkinto ei ole apuraha, vaan se on nimensä mukaisesti tunnustus ansiokkaasti toteutuneesta työstä.

Palkinnon ovat aiemmin saaneet:

2003

• Hedvig-huone, turvapaikka väkivaltaa kokeneille naisille, Pelastusarmeija, 5 000 euroa

2004

• Miksi Saara nauroi -näytelmä, Minna Hokkanen ja työryhmä, Tampereen Työväenteatterin OFF-tuotanto, 4 320 euroa

• Tjejer i kyrkan -projekti, Maria Sundblom, 4 320 euroa

2005

• Lehtisaaren nuorisokoti, Helsinki, 3 500 euroa

• Naistari, kansainvälinen naisten tapaamispaikka, Setlementti Naapuri, Tampere, 3 500 euroa

2006

• Nuorison neuvonta-asema, Suomen Valkonauhaliitto ry, 3 200 euroa

• Äidikepalvelu, Tampereen NNKY, 3 200 euroa

2007

• Helsingin Tyttöjen Talo, tyttöjen kulttuurikasvatuksen tukeminen, 2 000 euroa

• Tampereen NNKY:n monikulttuurinen toiminta, työpari Pirjo Toivonen, Eija Kepsu, 2 500 euroa

• Oulun NNKY, Kamalat äidit, Arja Ilvesviita, 2 500 euroa

2008

• APROPOS – Väkivallan ehkäisemisen monialainen ja monitieteinen koulutus- ja verkostoitumisprojekti, Oulun yliopiston Naistutkimus, 5 500 euroa

• Paljastettu intiimi. Sukupuolistuneen väkivallan dynamiikka -kirja, toim. Sari Näre ja Suvi Ronkainen, 5 500 euroa

2009

• Luetaan yhdessä – Vi läser tillsammans! -kampanja, Suomen UNIFEM ja Zonta International Piiri 20, 11 000 euroa

2010

• Ensi- ja turvakotien liitto ry:n Jussi-työ, 3 500 euroa

• Liekku ry, 3 500 euroa

• Pienperheyhdistys ry, 3 500 euroa

2011

• Jalmarin kammari sekä Jalmarin Kodon työ omaishoitajien tukemiseksi, 1 500 euroa

• Myyrinkodin Ystävien toimintamuodot, 1500 euroa

2012

• Suomen Valkonauhaliiton Sylistä elämä alkaa -ryhmätoiminta, 2 000 euroa

• Ensi- ja turvakotien liiton ja A-klinikkasäätiön Päihdelinkin yhteistyönä toteutettu Äitiryhmä-verkkoyhteisö, 2 000 euroa

2013

• Syömishäiriöliitto-SYLI ry, 5 000 euroa

• Suomen Pakolaisapu ry:n Tukiverkko, 5 000 euroa

NNKY on maailman laajin kristillinen naisliike

NNKY (Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys) on ekumeeninen, monikulttuurinen ja kansainvälinen liike, jossa eri-ikäisiä naisia ja tyttöjä rohkaistaan kohtaamaan erilaisuutta ja osallistumaan oman yhteisön toimintaan ja päätöksentekoon. NNKY-liike toimii noin 120 maassa. Suomessa toimii 26 NNKY-yhdistystä 23 paikkakunnalla.

NNKY on perustettu Suomeen vuonna 1896 ja on siten yksi maamme vanhimmista naisjärjestöistä. NNKY on toimintansa aikana tuonut maahamme uusia työtapoja, aloittanut ensimmäisenä suomalaisena naisjärjestönä partiotyttötoiminnan, vaikuttanut retriittiliikkeen tuloon Suomeen, edistänyt rauhaa, luonnonsuojelua, kestävää kehitystä ja naisten oikeuksia jo ennen kuin niistä tuli muodikkaita.

NNKY:n paikallisyhdistyksissä voi harrastaa, vaikuttaa, opiskella, ohjata kerhoja, järjestää tapahtumia, tehdä vapaaehtoistyötä, kantaa vastuuta ja tuoda toimintaan oman osaamisensa. Toimintamuodot vaihtelevat eri paikallisyhdistyksissä.  Suomen NNKY-liiton luottamustehtävissä voi vaikuttaa naisten ja tyttöjen elämään liittyviin yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja hyvinvointiin sekä osallistua kansainväliseen järjestöyhteistyöhön. Jäsenetuja ovat muun muassa jäsenlehti Näkyvä Nainen ja jäsenalennukset Tunturikeimiöllä Muoniossa sekä Hotelli Helkassa Helsingissä.

Lisätietoja:

www.ywca.fi

www.facebook.com/SuomenNNKY

www.worldywca.org

 

Terveisin

Mari Hyttinen, tiedottaja, Suomen NNKY-liitto, puh. (09) 4342 2915, 050 588 6845, mari.hyttinen@ywca.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs