Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » SUOMEN NÄYTTELYT VENETSIAN ARKKITEHTUURIBIENNAALISSA 2014

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus

SUOMEN NÄYTTELYT VENETSIAN ARKKITEHTUURIBIENNAALISSA 2014

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2014 klo 16:58
Julkaisija: Arkkitehtuurin tiedotuskeskus


LEHDISTÖKUTSU ENNAKKOESITYKSEEN ARKKITEHTUURIMUSEOON 27.5. klo 10 (huom. korjattu pvm.)

Tilaisuudessa museon johtaja ja näyttelyn komissaari/kuraattori Juulia Kauste ja arkkitehti Anssi Lassila esittelevät Alvar Aallon suunnittelemaan Suomen Paviljonkiin rakennettavan näyttelyn. Juulia Kauste esittelee myös Pohjoismaiden paviljongin tämänvuotisen näyttelyn ja sen Suomen osuuden. Tilaisuudessa on pientä tarjoilua.

Euroopan suurin kansainvälinen arkkitehtuurialan tapahtuma, 14. Venetsian arkkitehtuuribiennaali, avautuu Italiassa 7.6.–23.11.2014. Monipuolinen arkkitehtuurikatselmus  tunnetaan suunnannäyttäjänä, joka kokoaa yhteen alan keskeisimmät vaikuttajat ja ajankohtaiset avaukset.

Suomi modernin arkkitehtuurin ja puuarkitehtuurin maana on edustettuna Venetsiassa kahdessa näyttelyssä. Suomen paviljongissa on esillä Anssi Lassilan, OOPEAA Office for Peripheral Architecture (entiseltä nimeltään Lassila Hirvilammi Arkkitehdit) installaatio ”Re-Creation” kansainvälisessä kontekstissaan. Näyttelyn ovat kuratoineet Arkkitehtuurimuseon johtaja Juulia Kauste ja Shenzhenin urbanismin ja arkkitehtuurin biennaalin (UABB) taiteellinen johtaja Ole Bouman. Sen on tuottanut Arkkitehtuurimuseo yhteistyössä Shenzhenin urbanismin ja arkkitehtuurin biennaalin (UABB) ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen kanssa.

Pohjoismaiden paviljongissa nähdään tänä vuonna Norjan Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og designin kuratoima ja tuottama näyttely, Forms of Freedom. African independence and Nordic Models. Näyttely esittelee pohjoismaisten arkkitehtien työskentelyä kehitysyhteistyöprojekteissa Itäisessä Afrikassa vuosina 1960–1980.

Venetsian vuoden 2014 arkkitehtuuribiennaalin kuratoi tunnettu hollantilainen arkkitehti ja teoreetikko Rem Koolhaas. Biennaalin teema Fundamentals palaa arkkitehtuurin ajattomaan perustaan. Eri maiden paviljongeissa pohditaan teemallisesti globaaleja ja kansallisia kehityskulkuja otsikon Absorbing Modernity: 1914–2014 alla.

Lehdistölle on varattu materiaalipaketti molempiin biennaalinäyttelyihin liittyen.
Haastattelujen sopiminen etukäteen: ilona.hilden@mfa.fi / 045 77310468

Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen maanantaihin 26.5. mennessä: ilona.hilden@mfa.fi
Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki
 

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus on uusin toimija opetus- ja kulttuuriministeriön tukemien taiteen alan tiedotuskeskusten joukossa. Keskusta ylläpitävän taustayhdistyksen jäseniä ovat Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Rakennustietosäätiö, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Suomen arkkitehtuurimuseo- ja tiedotuskeskussäätiö.

www.archinfo.fi & (f) Archinfo & www.finnisharchitecture.fi & (f) Archinfo Finland

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs