Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto perustettiin Espoossa

Lahden kaupunki

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto perustettiin Espoossa

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2015 klo 09:29
Julkaisija: Lahden kaupunki

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto perustettiin Espoossa 19.5. Liiton tarkoituksena on edistää ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa lastenkulttuurin osaamista Suomessa. Lisäksi liitto ylläpitää Lastenkulttuurikeskusten verkostoa ja koordinoi valtakunnallista ja kansainvälistä yhteistyötä ja projekteja. Liiton kotipaikka on Tampere.

Liittoon kuuluu perustamisvaiheessa neljätoista jäsentä, ja liiton hallituksen puheenjohtajana aloitti Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja, Tat Päivi Setälä. - Haluan tuoda lasten taiteellisen toimijuuden näkyväksi ja tuoda lastenkulttuurille lisää painoarvoa, ja liitto antaa tähän uusia mahdollisuuksia. Lastenkulttuuriala kärsii työntekijöiden työsuhteiden pätkittymisestä, toiveet lastenkulttuuria kohtaan ja tekijöiden mahdollisuudet toteuttaa niitä ovat kaukana toisistaan, sanoo Päivi Setälä.

Perustajajäsenet ovat kaikki Lastenkulttuurikeskusten verkoston jäseniä. Verkosto on perustettu vuonna 2003 opetus- ja kulttuuriministeriön aloitteesta, vuodet 2003–2014 se toimi nimellä Lastenkulttuurikeskusten verkosto Taikalamppu.

Perustamiskokouksen puheenjohtajana toimi Lahden kaupungin kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos, joka myös valittiin uuden liiton hallituksen jäseneksi.

Lisätietoja:

Saara Vesikansa, Lastenkulttuurikeskusten verkoston koordinaattori saara.vesikansa@tampere.fi, 050 563 4366

Päivi Setälä, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, puheenjohtaja paivi.setala@pori.fi, 044 701 1086

Matti Karhos, Lastenkulttuurikeskus Efekti, matti.karhos@lahti.fi, 050 387 8792

 

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs