Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Suomen Kulttuurirahasto kehittää kulttuurijournalismia kouluttamalla toimittajia

Suomen Kulttuurirahasto

Suomen Kulttuurirahasto kehittää kulttuurijournalismia kouluttamalla toimittajia

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2012 klo 14:37
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

Suomen Kulttuurirahasto ryhtyy tukemaan kulttuurijournalismia uudenlaisella toimittajien täydennyskoulutuksella. Tavoitteena on pysäyttää se kehitys, että kulttuurista kirjoitetaan ja sitä käsitellään mediassa yhä vähemmän. Ensimmäisen kerran syksyllä 2013 järjestettävän koulutuksen kokonaisbudjetti on noin puoli miljoonaa euroa.

– Älykkäät, hyvinkirjoitetut jutut tuovat lehdille lukijoita, mikä puolestaan lisää lehtien motivaatiota antaa jutuille lisää tilaa. Lukijalähtöisten juttujen kirjoittaminen vaatii toimittajilta yhä monipuolisempaa osaamista. Kritiikkien määrä lehtien kulttuurisivuilla on jatkuvasti laskenut ja kulttuuria käsittelevien juttujen taso on vaihteleva. Kulttuurirahaston pyrkimyksenä on, että suomalaiset saisivat lukea enemmän korkeatasoisia kritiikkejä, kulttuuriuutisia ja -artikkeleita, kertoo Kulttuurirahaston yliasiamies Antti Arjava.

– Koulutuksessa on tarkoitus löytää vastaus siihen, mitä kulttuurijournalismi on tulevaisuudessa, minkälaiset kritiikit palvelevat ihmisiä ja miten ihmiset saadaan innostumaan sellaisesta kulttuurista ja tapahtumista, joista he eivät ole aiemmin olleet kiinnostuneita.

Koulutus suunnataan lehtien ja sähköisten tiedotusvälineiden yleistoimittajille, jotka haluavat suuntautua kulttuuriin sekä kulttuuritoimittajille, jotka haluavat parantaa valmiuksiaan. Tavoitteena on, että koulutus tuottaa uusia oivalluksia sekä kokeneille että aloitteleville toimittajille ja myös lisää toimittajien yleissivistystä ja tietämystä kulttuurin eri osa-alueista.

Syksyllä 2013 järjestettävä koulutus muodostuu noin neljän kuukauden mittaisesta kokonaisuudesta, joka sisältää runsaasti käytännön harjoituksia ja tiivistä työskentelyä hyvien opettajien johdolla. Koulutuksen aikana tutustutaan myös suomalaisen kulttuurin kivijalkoihin ja instituutioihin, maakuntien kulttuurisiin erityispiirteisiin ja maakuntalehtien kulttuuritoimituksiin sekä jonkin ulkomaisen median kulttuuritoimitukseen. Koulutukseen valittavat noin 20 toimittajaa saavat kuukausiapurahan, jonka avulla he voivat jäädä koulutuksen ajaksi pois päivätyöstään.

Koulutukseen haetaan, samoin kuin muita Kulttuurirahaston apurahoja, sähköisellä hakulomakkeella. Hakuaika on helmi-maaliskuussa 2013.

 

Lisätiedot:

Suomen Kulttuurirahasto, yliasiamies Antti Arjava, puh. 050 385 7600

Viestintäpäällikkö Annakaisa Tavast, puh. 050 518 5970, akt@skr.fi

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö. Se tukee maamme kulttuurielämää myöntämällä apurahoja tieteen, taiteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa. Lisätiedot osoitteesta www.skr.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs